23 February 2018

10 criterii ale modei__________________________________________________________________________________

Mulţi dintre noi nu ne alegem hainele şi accesoriile în funcţie de tendinţele stabilite de marile case de modă, mai ales în această perioadă de criză financiară. Ne orientăm mai mult către produsele ieftine şi bune, nu neapărat cele de firmă care, desigur, sunt mai costisitoare. Chiar dacă hainele din dulapurile noastre sunt poate aceleaşi din sezonul trecut, există, însă, anumite reguli de care ar trebui să ţinem cont ca să avem un aspect cât mai plăcut. Noi vă prezentăm 10 astfel de trucuri care te vor ajuta cu singuranţă să te încadrezi la rubrica „bine îmbrăcat”.

1. Rochia neagră

Cu siguranţă fiecare femeie are în garderobă o rochie neagră. Are un aspect şic şi foarte sexy. Lungă, vapoaroasă sau, din contră, scurtă şi mulată, rochia neagră se adaptează întotdeauna oricărui eveniment. Din catifea, tafta, mătase, cu un corset care să-ţi pună în evidenţă talia sau, poate, cu fusta clopot, susţinută de crinolină, întotdeauna te va avantaja! Nu mai punem la socoteală că negrul nu trece niciodată neobservat, chiar în ciuda altor culori mai aprinse. Atunci când nu ştiţi ce să purtaţi, amintiţi-vă de filmul Breakfast at Tiffany şi vă veţi simţi brusc inspirată.
Cu ce să accesorizăm o rochie neagră? Ei bine, o pereche de sandale cu toc cui, un colier de perle, un şal fin (pentru seară) sau o pereche de cercei candelabru- toate se potrivesc de minune.

2. Tocul cui

Primul gând al celor care vă vor admira pantofii va fi „sex-appeal şi feminitate”. Acest mic artificiu te va face să pari mai înaltă şi vei fi admirată pentru prestanţă. De reţinut că tocurile sunt cu mult mai apreciate dacă depăşesc dimensiunea de 5cm. Tocul cui se potriveşte cu fustele drepte, scurte până la genunchi. Pentru o rochie neagră, recomandarea este ca pantofii să fie decupaţi în faţă. Auriul şi argintiul sunt culori recomandate pentru vară. Pantofii din catifea sau mătase trebuie purtaţi seara!

3. Trenciul

Nu se demodează niciodată, mai ales dacă este din poplin sau bumbac– materiale de calitate. Îl poţi purta atât la o întâlnire de afaceri, cât şi atunci când ieşi cu prietenii. Un şir dublu de nasturi va scoate din monotonie orice trenci. Îl poţi purta chiar puţin mototolit, cu un cordon înnodat neglijent în talie. Dacă îl combini cu pantaloni ţigaretă şi sandale foarte înalte, efectul va fi „wooow!”. Să ţii cont, însă, ca dimensiunea hainelor pe care le porţi pe sub trenci să nu depăşească lungimea acestuia.

4. Cămaşa albă

Va avea întotdeauna un look fresh pentru că nu impune restricţii. Este perfectă în combinaţie cu jeans sau chiar cu fustă neagră, lungă. Nu se recomandă accesorizarea ei cu coliere, ci mai degrabă cu o pereche de cercei viu coloraţi şi chiar mai multe brăţări de argint. Dacă porţi o cămaşă albă, sutienul trebuie să fie de culoarea pielii. Dacă acesta este alb, se va vedea destul de clar, iar apectul va fi oarecum vulgar.

5. Geanta

Nu trebuie să lipsească din viaţa femeilor. Pe lângă faptul că este practică pentru că te ajută să ai la îndeamână diverse obiecte, este şi foarte şic. Nu este neapărat necesar ca toate acceoriile să se asorteze perfect. Rafinamentul este dat tocmai de asortarea nuanţelor înrudite. Nu trebuie să ai o geantă de firmă în mod expres. Poţi sparge monotonia unei ţinute negre cu o geantă viu colorată. Vara, poţi opta pentru geanta stil coş de paie. Pentru ţinutele sexy nu sunt potrivite genţile de umăr.

6. Puloverul

De preferat ar fi să fie de caşmir. Sunt acceptate puloverele largi şi fără formă numai în zilele friguroase sau când stai în casă şi te uiţi la un film. Puloverul idealare o croială cusută parcă fix pe umărul tău, iar lungimea nu depăşeşte limita şoldurilor. De prost-gust ar fi ca acesta să aibă vedere la buric! Acest obiect vestimentar se îmbină perfect cu pantalonii ţigaretă şi toc cui sau cu o fustă dreaptă până la genunchi şi cizme cu un toc jos. Lookul va fi desăvârşit pentru că, prin definiţie, caşmirul este preţios şi costisitor.

7. Şiragul de perle

Nu numai diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Să ne amintim ce efect minunat au perlele combinate cu o rochie neagră? Se potriveşte la fel de bine şi cu pulovere sau rochii elegante care au decolteu în formă de V. Niciodată nu trebuie să fie purtate în combinaţie cu bijuterii din aur, argint ori alte materiale. Le poţi purta cu încredere la un drink code în care vei consuma şampanie. Ai grijă, însă, cum le vei întreţine: sunt destul de pretenţioase.

8. Jeans

Alături de pizza şi spaghete, tot în Italia s-au născut. Mai exact, la Genova. Nu purta niciodată blugi din denim negru. Evită şi talia prea joasă care lasă la vedere părţile intime sau lenjeria! Blugii lungi, evazaţi în partea de jos se potrivesc cu cizme cu toc.

9. Tricoul

Un tricou poate fi un simbol al tuturor preferinţelor noastre, mai ales că în ultimul timp se poartă foarte mult imprimeurile. Americanii, excentrici din fire, preferă să poarte mai multe tricouri suprapuse, cu decolteuri şi forme diferite. Poţi încerca şi tu! Îl poţi combina cu jeans, ochelari, multe brăţări sau cu un ceas deosebit. Ideal ar fi decoleteul în V pentru că se potriveşte oricui.

10. Rujul

Este folosit de 92% din populaţia de sex feminin. Înainte de a cumpăra un ruj, testează-l pe partea interioară a încheieturii mâinii, acolo unde pielea este asemanătoare la culoare cu cea a feţei. Ai grijă să nu-ţi murdăreşti dinţii de ruj. Nu aplica rujul în prea multe straturi. O să ai un exces de grăsime în cazul acesta. Nu uita, nu oricine poate folosi un ruj roşu! S-ar putea să pari patetică şi vulgară dacă nu te prinde culoarea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________