21 January 2018

10 dintre cele mai renumite castele din lume__________________________________________________________________________________

O parte din aceste construcții impunătoare au prezentat de-a lungul secolelor subiectul a numeroase dispute financiare; unele dintre dintre aceste castele și-au câștigat numele de care se bucură în ziua de azi datorită unor figuri legendare care au trăit între zidurile lor. Indiferent de motivul pentru care au devenit celebre și indiferent de vârsta lor, aceste 10 castele continuă să atragă în fiecare an sute de mii de vizitatori.

1. Castelul Neuschwanstein – Germania

Castelul Neuschwanstein

Un castel a cărui imagine vă poate părea cunoscută, Neuschwanstein este cel mai vizitat castel de pe întregul continent european. Într-adevăr, peste 1 milion și jumătate de turiști treg pragul acestui edificiu construit în timpul lui Ludovic al II-lea de Bavaria din dorința de a aduce un omagiu compozitorului său preferat – Richard Wagner. Motivele care au contribuit la renumele castelului Neuschwanstein sunt numeroase. Unii dintre vizitatorii săi încearcă să reconstituie pe parcursul vizitei scene din viața regelui nebun care s-a izolat aici după ce a fost forțat să renunțe la tron. Alții vor să explore bogăția arhitectonică a celor 15 săli deschise la public (singurele care au fost terminate). Un lucru e cert, Neuschwanstein le reamintește tuturor de palatul Frumoasei din Pădurea Adormită al lui Walt Disney, a cărui sursă de inspirație a fost, de altfel.

Pentru a afla mai multe detalii despre cele mai frumoase castele din Germania, faceți clic aici.

2. Palatul Versailles – Franța

Palatul-Versailles

Toți cei care au fost la Paris, au trecut și pe la Versailles. O bijuteria a stilului arhitectonic clasic și baroc, castelul Versailles a reprezentat, de-a lungul secolelor, reședința regilor Franței. Renumele somptuoasei sale Săli a Oglinzilor a făcut înconjurul lumii, fiind menționată în numeroase roman datorită grandioaselor banchete pe care le-a găzduit. Apartamentele regilor, precum și vastele grădini care înconjoară palatul sunt la fel de impresionante. Dacă vreți să aveți ocazia să admirați grădinile din Versailles în adevărata lor splendoare, vizitați acest palat pe perioada sezonului cald.

3. Castelul Windsor – Marea Britanie

Castelul Windsor

Reședința preferată a Reginei Angliei, Castelul Windsor este cea mai mare clădire regală locuită din lume. Deși situat în afara capitalei britanice, castelul Windsor reprezintă o atracție turistică importantă și sute de mii de turiști îl vizitează anual pentru a admira sălile sale impresionante, pentru a se ruga în capele din interiorul său și pentru a se plimba în grădinile sale.

4. Castelul Sant’ Angelo – Italia

Castelul Sant’ Angelo

Acest turn cu formă cilindrică situat în capitala Italiei datează dintr-o perioadă istorică cu mult anterioară tuturor celorlalte castele menționate mai sus. Construit de Împăratul Adrian, castelul Sant’ Angelo a fost conceput inițial drept mausoleum și numai ulterior a fost transformat în resedința papilor.

5. Castelul Chambord – Franța

Castelul Chambord

Una dintre cele mai frumoase clădiri renascentiste din Franța, castelul Chambord poate părea un pic prea mare pentru scopul său inițial – acela de a servi drept reședință de vânătoare regelui Francisc I al Franței. Cele 440 de camere pe care acest edificiu impresionant – cel mai mare de pe celebra Vale a Loarei – nu au fost niciodată locuite în totalitate.

6. Castelul Frontenac – Canada

Castelul-Frontenac

Castelul Frontenac este cea mai impunătoare clădire din orașul canadian Quebec, pe care îl domină de la înălțimea dealului pe care a fost construit. Spre deosebire de celelalte castele menționate aici, Frontenac servește în prezent scopului pentru care a fost construit, găzduind un hotel de lux al lanțului Fairmont.

7. Castelul Bran – Romania

Castelul Bran

Castelul Bran, situat în localitatea cu același nume din județul Brașov nu are nevoie de nici o introducere. Chiar dacă pentru noi acest castel reprezintă mai mult decât vampiri și povești sângeroase, acestea sunt motivele care au făcut acest edificiu renumit în întreaga lume și care atrag turiștii internaționali pe plaiurile noastre mioritice.

8. Palatul Schonbrunn – Austria

Palatul Schonbrunn

O atracție turistică importantă în capitala Austriei, palatul Schonbrunn este de fapt un complex de clădiri regale, grădini și sculpturi. Întreg complexul a fost conceput în scopul de a demonstra puterea dinastiei de Habsburg.

9. Castelul Edinburgh – Marea Britanie

Castelul Edinburgh

Dominând capitala Scoției de la înălțimea rocii vulcanice pe care a fost construit, castelul Edinburgh merită vizitat, în special datorită peisajelor pe care le puteți admira. Înconjurat de trei dealuri (Calton, Salisbury Crags și Blackford), castelul Edinburgh este locul ideal pentru a face fotografii panoramice asupra orașului și împrejurimilor sale.

10. Castelul Himeji – Japonia

Castelul Himeji

Castelul Himeji reprezintă o importantă atracție turistică în Țara Soarelui Răsare, fiind clădirea medievală în cea mai bună stare de conservare din Japonia. Profilul său alb imaculat se ridică în vârful unui deal din regiunea japoneză Hyogo. Pe acest loc a fost ridicat, în scop defensiv, în 1333 primul edificiu a ceea ce urma ulterior să devină castelul Himeji, după numeroase lucrări de renovare, transformare și extindere. Castelul Himeji cu cele 83 de camere pe care le conține impresionează prin grația și eleganța stilului său arhitectonic. Scopul de apărare în care a fost construit justifică zidurile fortificate și șanțul cu apă care înconjoară clădirea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Cand ma uit la ele, ma simt ca un rege. 🙂

  2. Ma asteptam ca Branul sa fie un pic mai sus tinand cont de dediatizarea pe care o are la Hollywood.

  3. frumos topul, mai ales ca avem si noi un castel cu care ne putem mandri

  4. Julan Corina says:

    Am vazut doar jumatate dintre ele, dar cred ca sunt mult mai multe locuri frumoase in Europa. Fiecare castel in parte are farmecul sau.

  5. Este un sentiment unic sa vizitezi asemenea castele. E ca si o calatorie in timp. Bucati de istorie. Frumoasa lista.

  6. Cred ca si Peles s-ar putea incadra in acest top 10.

  7. bine ca a fost retrocedat castelul Bran, altfel aparea in topul ruinelor