21 January 2018

10 gânduri pentru ‘Nostalgia’ experimentată teatral la Carol 53__________________________________________________________________________________

Repetitii la NostalgiaCe va spune teatrul  experimental ,  underground, cel  de subsol sau, daca vreti, teatrul NU NUMAI PENTRU CI SI CU public? Probabil ca multi ati auzit despre, dar putini ati participat la asa ceva. Crista Bilciu va invita pe tot parcursul lunii aprilie intr-o locatie neobisnuita sa vizionati, participati, dansati, visati … alaturi de ea si actorii ei pe cuvintele povestirilor din volumul lui Cartarescu, Nostalgia.

Mai jos aveti 10 ganduri pe care le-am scris dupa ce eu insumi am participat la prima repetitie, care a avut loc pe 1 aprilie.

 

1. Drumul pana acolo a fost destul de straniu avand in vedere faptul ca mi-am pus singur capcane. Desi regizoarea mi-a spus ca locul se afla pe langa biserica Armeneasca, in mintea mea am crezut tot timpu ca este vorba de Manastirea Casin. Abia cand am ajuns pe langa Arcul de triumf mi-am dat seama de gafa pe care o facusem.

2. Spatiul fantomatic in care se consuma aceast eveniment este unul extrem de potrivit pentru un astfel de experiment.

3. Cine nu a auzit de Carol 53? Ei bine, pentru cei care nu stiu, este vorba de o casa parasita, care a fost ‘ocupata’ de catre artisti. Daca veti merge acolo veti gasi un fel de incubator experimental pentru acte artistice de la cele mai comune pana la cele mai neobisnuite.  

4. Chiar daca aparent mediul pare ostil, prima impresie a fost una cat se poate de placuta datorita modului in care am fost intampinat de oamenii de acolo. Persoane necunoscute devin instant cunostinte vechi despre care, desi nu stii nimic, ai impresia ca poti sa spui numai lucuri placute.

morul de - carol 53

5. La un moment dat, in timp ce iti savurezi cafeaua sau berea avand ochii pe pereti pentru ca nu te opresti sa te minunezi, iti dai seama ca pe fundalul muteniei tale, un grup de oameni intra pe usa tomnatica si se aseaza la fiecare masa din incapere, pentru ca apoi sa te invite pe tine si pe o parte din cei prezenti  intr-un alt loc, dar nu oricum, ci legati la ochi.

6. Insotit, tinut de mana iti dai seama ca esti scos afara, apoi ca intri intr-un subsol de unde se aud niste zgomote din cele mai stranii, de fapt combinatii de sunete cunoscute, care alaturate intr-o asemenea atmosfera iti fac pielea de gaina. Dar, nu-i asa, te tii tare pentru ca nu trebuie sa afle lumea cat esti de fricos :).

7. Apoi o liniste eterna, adanca, intunecoasa … Esti dezlegat la ochi si printr-o lumina difuza vezi un om transfigurat, pe un butoi cu un pistol la tampla. Asa incepe Ruletistul.

Repetitii la Nostalgia - ruletistul

8. Pana in acel punct eu ca si toti ceilalti nu am fost altceva decat spectatori, dupa care brusc am fost teleportati intr-o piesa de teatru in care era greu pentru fiecare din noi sa stim ce suntem de fapt … spectatori ? actori ? regizori ?

9. Revin la Carol 53, spatiul in care improvizatia este la ea acasa. Acest mediu te imbie fara sa iti dai seama ca sa faci parte dintr-un ceva, pe care tu insuti poti sa-l creezi sau sa-l cladesti pe un support artistic pus la dispozitie de oamenii de acolo.

10. Crista Bilciu impreuna cu actorii ei, face asta. Va invita sa participati la repetitiile Nostalgiei, sa deveniti actori, pictori, cantareti, povestitori sau simpli observatori. Mergeti la Carol 53, alegeti ceea ce va reprezinta si garantat veti trai ceva unic, ceva de care o sa va amintiti intotdeauna cu placere.

Mentiune

Repetitiile au loc dupa urmatorul program :

1 aprilie
8 aprilie
15 aprilie
22 aprilie – PREMIERA!

Mai multe despre Repetitii la Nostalgia.
Mai multe despre Carol 53.
Foto photoalbuma.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Mulțumim pentru articol! Vă invităm să reveniți: să vedeți și ce a ieșit după premieră. E cu totul altceva decât la repetiții. Jucăm în 20 și în 27 mai, de la ora 21. Spectacolul durează 3 ore!