17 December 2017

10 jocuri video de impact__________________________________________________________________________________

Jocurile video sunt din ce în ce mai performante de la an la an. Totuşi, cu toată această producţie de masă, sunt puţine acele jocuri lansate care pot influenţa stilul de joc al oamenilor. Fie că vorbim de jocuri serioase sau, în unele cazuri, casual, au existat de-a lungul timpului jocuri care au avut un adevărat impact asupra industriei. Vă prezentăm 10 dintre ele.

10. Everquest

Acest MMO (massively multiplayer online) făcut de Sony a fost primul de gen şi a definit stilul în care sunt jucate în zilele noastre aceste jocuri. Interfaţa utilizatorului a devenit un standard pentru fiecare MMO care iese pe piaţă. Totuşi, fie că v-a plăcut sau nu, trebuie să recunoaşteţi că Everquest a fost rampa de lansare pentru fiecare joc de gen care loveşte scena.

9. Starcraft

Genul RTS (real time strategy) a fost definit de acest joc. Cu un gameplay rapid şi un număr uriaşi de fani în online, a fost greu pentru orice alt joc să detroneze Stracraf-ul în acea perioadă. În opinia mea, acest joc a fost unul dintre puţinele care au ţinut jocul pe PC în putere în vremurile de graţie ale consolei. În Coreea de Sud, turneele de Starcraft sunt difuzate pe televiziunea naţională!

8. Final Fantasy VII

Oricine a avut un Playstation în anii ’90 cunoaşte acest joc. Îl putem numi chiar o emblemă a jocurilor de pe consolă din acea perioadă şi un pionier al jocurilor de tip RPG (role playing game). Grafica sa excelentă (de la acea vreme, bineînţeles) şi storyline-ul care te atrăgea numaidecât l-au făcut cel mai faimos RPG din toate timpurile, iar fanii încă cer un remade. Oare vom avea parte de aşa ceva?

7. Grand Theft Auto III

Mamele din întreaga lume au urât jocul ăsta. De ce? Pentru că puteai practic să faci orice. De altfel, seria s-a „încins” odată cu apariţia lui „San Andreas” şi cu modul „hot coffee” în care erau arătate scene de sex. Totuşi, jocul a fost scos pe piaţă fără acele scene. În orice caz, GTA III a fost startul pentru o gamă de jocuri celebră numită open world action-adventure, printre care se numără GTA Vice City, GTA San Andreas şi GTA IV.

6. Halo

Microsoft îi poate mulţumi acestei serii pentru succesul pe Xbox live. Bineînţeles, avem Call of Duty în zilele noastre, dar nimeni nu poate nega cât de multe beneficii i-a adus Halo FPS-ului (first person shooter) de consolă. A fost printre primele jocuri jucate pe Xbox live şi este celebru chiar şi în zilele noastre.

5. Tetris

Este un joc pe cât de casual, pe atât de atractiv! Este prima chestie care-ţi vine în cap când vorbeşti de joc portabil. Câţi dintre voi aveţi o mamă care nu se joacă pe telefon decât tetris? Trebuie să spun mai mult?

4. Farmville

Oricine are Facebook fie joacă acest joc, fie  cunoaşte alte 5 persoane care-l joacă. Dacă sunteţi în situaţia mea, notificările voastre sunt pline constant de cereri obositoare din partea celor care sunt dependenţi de Farmville.

3. Legend of Zelda

Acest joc este epic. Legend of Zelda combină RPG-ul, „hack and slash”, acţiunea şi aventura şi a fost un adevărat hit încă din prima zi de apariţie. Este unul din cele mai jucate jocuri de pe Nintendo, iar compania continuă să facă remake-uri şi în zilele noastre. Să nu mai spunem că personajul principal, Link, are numeroase apariţii în multe alte jocuri. Atât de îndrăgit este.

2. World of Warcraft

Este greu să nu pun acest joc pe locul 1. Cu mai bine de 10 milioane de jucători la ora actuală, nu este greu să ne dăm seama de impactul pe care l-a avut World of Warcraft. Îl joacă până şi oameni care nu au nicio legătură cu jocurile! Are un conţinut satisfăcător şi implică şi social network, influenţând viaţa a numeroase persoane atât bine, cât şi rău. Au existat chiar şi câteva acte de suicid datoarate acestui joc.

1. Super Mario Bros

Are cineva obiecţii? În opinia mea, acest joc de la Nintendo a dat startul jocurilor video. Ştiu că au existat înainte Atari şi alte sisteme de joc, dar Mario este cel care a dus jocurile video în punctul în care sunt astăzi. Cu câte un joc nou lansat în fiecare an, este simplu să vedem ce a făcut simpaticul instalator italian pentru gamerii din întreaga lume.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. GamerulAiurit says:

    Bravo!Doar ca la StarCraft ai gresit cand ai scris a-2 oara

  2. UnFicus says:

    Ai uitat sa zici ca la halo au facut si o versiune animata