21 January 2018

10 lucruri despre Marilyn Monroe__________________________________________________________________________________

“ Sunt egoista, nerabdatoare si putin nesigura. Fac greseli, imi pierd controlul si devin greu de suportat. Dar daca nu ma poti suporta cu cele rele, la naiba, nu ma meriti cu cele bune “ spunea una dintre cele mai frumoase actrite ale Hollywoodului, inca iubita, apreciata si amintita, dupa jumatate de secol de la moartea sa : Marilyn Monroe.

 

 1. IQ demn de Einstein

Se pare ca in urma unor teste de inteligenta la care a fost supusa, Marilyn Monroe ar fi reusit sa obtina o cifra a IQului de 168, cu 8 unitati peste cifra de IQ a lui Albert Einstein. Tinand cont ca media se situeaza undeva la scorul de 100, se pare ca Marilyn era o persoana extrem de inteligenta.

 

2. Balbaiala, antidepresive, trac

 

Da, vorbim chiar despre Marilyn Monroe. Faimoasa actrita hollywoodiana se trata pe platoul de filmare cu bourbon si sampanie, pentru a scapa de trac. Deasemenea, antidepresivele erau pentru ea la fel ca si bomboanele. Pentru o singura replica din filmul “ Some like it hot “, a fost nevoie de 47 de duble, din cauza balbaielilor lui Marilyn.

 

 3. Sweetheart of the month

 

Nu stiu cati dintre voi cunosteau pana acum faptul ca Marilyn Monroe a fost primul “ iepuras Playboy “. Aceasta a aparut goala in primul numar al revistei pentru adulti, in luna decembrie a anului 1953.

 

 4. Cultura desavarsita

 

Desi Marilyn nu parea a fi una dintre cele mai inteligente femei din lumea filmului, aceasta a detinut, pana la moartea sa, o biblioteca ce cuprinde 400 de titluri ale unor scriitori de renume, printre care Hemingway, Flaubert, Proust, Stendhal, Dostoievski, etc. De asemenea, acesteia ii facea o deosebita placere sa asculte operele marilor compozitori clasici.

 

 5. 42, astazi 46

 

Desi in zilele noastre silueta ei rubensiana ar fi fost considerata in afara tiparelor 90-60-90, Marilyn Monroe a fost declarata in repetate randuri una dintre cele mai sexy femei. Contrar dobandirii acestui titlu, aceasta purta la haine masura 42, care astazi ii corespunde masurii 46.

 

6.  Operatii estetice

 

Cum nimeni nu se naste perfect, nici Marilyn nu a fost ocolita de nevoia de a apela la bisturiu. Johnny Hyde, agentul de vedete de la Hollywood mult mai in varsta decat ea, ii recomanda mici retusuri estetice. Pentru a ii imbunatati aspectul, acesta ii plateste doua operatii estetice : o rinoplastie si un implant de barbie.

 

 7. Chanel no. 5

 

In anul 2012, Marilyn Monroe a fost, post-mortem, protagonista noului clip de prezentare Chanel, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la decesul sau. Au folosit imaginea ei deoarece a fost pentru prima data, in anul 1952, cand casa Chanel a avut parte de o promovare mondiala fara plata, atunci cand actrita a spus ca in pat nu poarta decat cateva picaturi de Chanel No. 5.

 

 8. O rochie valoroasa

 

Celebra rochie alba care i-a descoperit picioarele lui Marilyn, in anii ’50, pe cand aceasta statea deasupra unei guri de aerisire, s-a vandut la licitatie pentru fabuloasa suma de 4.6 milioane de dolari.

 

9.  Trandafiri rosii

 

Marilyn a fost casatorita, timp de 9 luni, in anul 1954 cu jucatorul de baseball Joe DiMaggio. Dupa moartea divei, timp de 20 de ani, acesta obisnuia sa trimita la mormantul ei de trei ori pe saptamana, cate trei trandafiri rosii.

 

 10. Pasiunea pentru fotografie

 

Marilyn a fost declarata cea mai fotografiata femeie a tuturor timpurilor. Chiar si dupa jumatate de secol de la moartea ei, colectionarii inca se razboiesc in tribunale pentru a recupera fotografii unice cu actrita.

 

Sursa foto : www.tumblr.com, sursa personala

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________