19 February 2018

10 lucruri interesante despre vise__________________________________________________________________________________

Cu totii visam, unii mai mult, altii mai putin. Dar de fiecare data cand ne trezim, parca ne dorim sa ne intoarcem inapoi in pat si sa ne reluam visul de unde am ramas.Visarea este una dintre cele mai misterioase si interesante experiente ale vietii noastre. In Antichitate unele vise erau luate de catre Senat pentru a le analiza si a le interpreta. Erau considerate a fi mesaje de la Dumnezeu. Uneorii interpretii de vise acompaniau soldatii in batalii. De asemenea, este foarte cunoscut faptul ca multi artisti si-au primit ideile creative in vise. Iata mai jos 10 lucruri ineresante despre vise pe care probabil nu le stiati:

www.fanpop.com

10. Oamenii orbi viseaza

Oamenii care au devenit orbi dupa nastere pot vedea imagini in visele lor. Oamenii care s-au nascut orbi nu vad imagini dar au vise foarte reale deoarece includ in vise celelalte simturi pe care le au precum sunetul, mirosul, atingerea si emotiile.

9. In vise vedem doar fete pe care le stim deja

Mintea noastra nu inventeaza fete- in visele pe care la avem vedem fetele oamenilor pe care i-am vazut macar o data de-a lungul vietii, dar pe care nu ni-i mai amintim. Cu totii am vazut peste sute de mi de fete de-a lungul trecerii prin viat, deci avem rezerve nelimitate de personaje pe care creierul nostru le poate utiliza cand visam.

8. Nu toata lumea viseaza in culori

Aproape 12% dintre oameni viseaza exclusiv in alb si negru. Cealalta parte din procent viseaza color. Studiile din 1915 care au durat pana in 1950 au mentinut ideea ca majoritatea viselor erau in alb si negru, dar aceste rezultate au inceput sa se schimbe in 1960. Azi, doar 4.4% dintre visele pe care le au persoanele sub 25 de ani sunt in alb si negru. Cercetarile recente au sugerat ca rezultatele acestea schimbatoare pot fi cauzate si de trecerea de la filme alb-negru la media in culori.

7. Visele sunt simbolice

Daca visezi despre un anumit subiect in particular nu se intampla des ca un vis sa fie despre acel subiect. Visele ne vorbesc in simboluri foarte patrunzatoare. Orice simbol alege visul tau pentru seara respectiva cu siguranta nu va insemna ceea ce crezi tu ca inseamna.

6. Si animalele viseaza

Au fost realizare diverse studii pe diferite animale si a fost demonstrat faptul ca in timpul somnului creierul animalelor trece prin acelasi senzatii ca si creierul uman. Urmareste un caine in timp ce doarme cand ai ocazia. Isi va misca picioarele ca si cum ar fugi si vor scoate anumite sunte ca si cum ar urmari ceva in visul lor.

5. Paralizia in timpul visului

REM (momentul in care ochii ni se misca rapid) este un efect normal al somnului caracterizat dupa cum spuneam mai sus de catre miscarile rapide ale ochilor. REM ocupa aproximativ 20-25% din somnul total, aproape 90-120 de minute din somnul dintr-o noapte. In timpul somnului REM corpul e paralizat de catre un mecanism din creier pentru a preveni anumite miscari bruste care se intampla in vis, de la a le realiza si fizic. Oricum, este posibil ca acest mecanism sa fie pornit inainte, in timpul sau dupa somnul normal, moment in care creierul se trezeste si puteti avea parte de niste experiente infricosatoare cand realizati ca sunteti constienti dar totusi nu va puteti misca.

4. Femeile si barbatii viseaza diferit

Barbatii tind sa viseze mai mult despre alti barbati. Aproape 70% din personajele care apar in visul unui barbat sunt persoane de acelasi sex. Pe de alta parte, visul unei femei contine barbati si femei in mod egal. Pe langa asta, barbatii in general au emotii mai agresive decat femeile in visele lor.

3. Visele precognitive

Rezultatele multor cercetari facute asupra unui numar mare de oameni au indicat ca intre 18% si 38% dintre persoanele care au luat parte la cercetare au experimentat cel putin o data n vis precognitiv si aproape 70% din oameni au avut cel putin un deja vu. Procentajul persoanelor care cred in vise precognitive este chiar mai mare aproape de 90%.

2.Daca sforai e posibil sa nu visezi

Chiar daca nu exista deocamdata nicio dovada stiintifica care sa demonstreze acest lucru, se spune ca atunci cand sforai, inseamna ca nu visezi.

1. Poti avea un orgasm in vis

Nu poti avea parte de sex la fel ca in viata reala in timp ce dormi, dar poti avea parte de un orgasm la fel de puternic ca cel adevart. Senzatiile sunt similare si placerea este aceeasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________