23 February 2018

10 pasi posibili in dobandirea reusitei__________________________________________________________________________________

Care sunt pasii ce ne aduc succesul? Cum reusim sa dobandim aceasta reusita? Care sunt instrumentele ce ne ajuta sau din contra, ne produc deruta, ne incurca? Atitudinea si modul in care ne raportam la reusita fac totul. Lista urmatoare face referire la unele dintre ingredientele puse corect sau gresit in reteta reusitei, la lucrurile pe care le putem intampina in prepararea acesteia.

cheie

1.Incredere in sine.

arta

Este principalul element al succesului. Daca nu avem incredere in propriile forte, vom cunoaste ceea ce se numeste declin. Daca ne pierdem increderea in noi, nu putem realiza nimic. A avea incredere in sine inseamna a considera ca esti capabil de lucrul spre care tinzi, iar eforturile tale vor fi rasplatite in final.

2.Efort.

efort

Vei depune mult efort pentru a ajunge unde iti doresti. Vei fi nevoit sa renunti la mult timp liber, insa, vei stii ca in final, vei obtine ce iti doresti. Efortul este tot un element necesar in dobandirea reusitei. Multumirea sufleteasca din final sterge orice urma de regret referitoare la multele eforturi depuse.

3.Rabdare.

obtinere

Pentru a atinge reusita, este nevoie de rabdare. Nu poti doar sa bati din palme si sa ai ce iti doresti. Rabdarea este un element esential in dobandirea succesului. Cum poti avea succes, daca nu astepti?

4.Oportunitati.

remarcare

Trebuie sa profiti de oportunitati. Anumite ocazii te pot ajuta sa te afirmi, te pot ajuta sa demonstrezi ca esti capabil de ceea ce iti doresti sa reusesti.

5.Optimism.

pozitiv

Nu putem incepe ceva ce ne dorim sa se termine cu bine, sa ne aduca acea reusita mult ravnita daca nu o intampinam cu optimism. Nu il putem lua pe NU in brate, nu putem trata, inca, de la inceput drumul pe care il avem de parcurs cu negativism, deoarece pierdem din start. Nu vom obtine nimic, daca vom considera ca nu putem face fata caii spre reusita.

6.Oboseala.

oboseala

Vei simti incapacitate, vei simti ca te pierzi pe parcurs datorita oboselii. De asemenea, lucurile bune sunt realizate cu luciditate. In momentul in care ne simtim obositi, putem gresi. Daca vrem ca un anumit lucru sa iasa conform asteptarilor noastre, ne este necesara odihna. Oboseala este un impediment destul de frecvent, ce incetineste sau stopeaza dobandirea reusitei.

7.Obiectivism.

reusita

Nu trebuie sa fii subiectiv cu referire la lucrurile pe care le faci. Pentru a obtine succesul, este nevoie de mult obiectivism din partea ta, in special. Obiectivismul este, in fapt, cheia spre performanta.

8.Delasare.

putinta

O alta caracteristica, pe care o vom resimti cand dorim sa obtinem ceva este sentimentul de delasare. Simtim ca nu putem face fata si renuntam. In momentele in care simtim ca nu mai avem putere, trebuie sa ne cautam acea liniste interioara si sa ne convingem ca totul va decurge bine.

9.Temeri.

atitudine

Se apropie momentul in care simti ca esti aproape de succes. Este un moment-cheie al intregii etape parcurse. Te simti multumit de ce ai realizat sau nu? Poti atinge cu adevarat succesul sau aflandu-te atat de aproape de el, te temi? Temerile le intalnim cu totii. Pentru a le depasi, ne trebuie acea incredere in propriile forte de care vorbeam la inceput.

10.Reusita?!

succes

Cand ajungem aici, ne punem intrebarea daca intr-adevar am reusit, daca acest lucru ne doream cu adevarat. In cele din urma, ce reprezinta reusita? Se defineste prin dorintele noastre, prin idealurile noastre. Insa, reusita se poate referi atat la succesul pe plan profesional, cat si la succesul pe plan emotional. Poti reusi sa obtii un job, poti fi avansat in cariera, poti obtine note mari la scoala, poti obtine independenta si lista poate continua…Putem spune ca am reusit si atunci cand doar ne simtim impliniti sufleteste. A reusi este un termen ce cuprinde o vasta cunoastere. Pentru fiecare dintre noi, reusita are un indice diferit. Esecul sau reusita ne apartin in totalitate si releva drumul parcurs de noi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________