17 December 2017

10 peisaje de primavara



__________________________________________________________________________________

Primavara este anotimpul iubirii, anotimpul intineririi, anotimpul a tot ceea ce renaste. De fiecare data cand soseste, aduce cu sine multe zambete si voie-buna. Timpul placut ii sta alaturi in toate aceste trei luni, in care ne incanta cu prestanta sa. Cum am reusit sa scapam de jugul infrigurat al iernii, ne putem asocia primaverii. Va voi prezenta 10 peisaje de primavara, care redau intr-un chip fermecator frumusetea acestui anotimp.

primavara

1.Ştefan Luchian – Primăvara :

stefan luchian

Este, poate, capodopera cea mai bine realizata. Asa este primavara : cer senin, albastru si flori; este o craiasa care isi face aparitia, redandu-ne puterea, istovita si lenesa pe timpul iernii. Totul reinvie, infloreste, ne anunta un tip prielnic distractiei si bunei-dispozitii.

2.Nicolae Dărăscu – La munca câmpului :

munca

Acest peisaj este reprezentativ pentru inceputul primaverii in mediul rural. Este o pictura realizata de un roman, simbolizand inceputul muncilor campului. Asadar, primavara aduce cu sine si munca, agitatie, lucruri noi de facut, rodnicie.

3.Gargarita :

gargarita

Aceasta imagine este tot un simbol al primaverii. Gargarita este purtatoare de noroc, este o insecta tare indragita. Se spune ca atunci cand primavara se aseaza o gargarita pe o fata tanara, nemaritata, aceasta se va casatori in locul unde va zbura insecta, dupa ce fata ii va fredona binecunoscutul cantecel: “Buburuza, ruza/ Unde vei zbura / Acolo ma voi marita”.

4.Copac :

copac

Inflorirea inaltatorului copac este primul semn al sosirii primaverii. Copacul este simbol al vietii, este esenta vietii. Renaste primavara, inviorand intreaga natura. Cel mai frumos sentiment este acela in momentul in care admiri un copac inflorit.

5.Peisaj mirific :

peisaj

Aceasta combinatie de culori este foarte expresiva, reflectand verdeata primaverii si splendoarea florilor care o insotesc. Cuvintele sunt de prisos…

6. Aurel Băeșu – Casa cu meri infloriţi :

aurel

Casa taraneasca este nelipsita uneori din reprezentarile artistilor romani. De ce? Pentru ca sugereaza o traditie, o existenta indelungata, la fel ca si primavara. Iata si marul reprezentat in imagini, tot un simbol al primaverii. Fructele de primavara ne revigoreaza organismul si ne pregatesc pentru zilele cu multa caldura.

7.Seninatate :

copaci

Aceasta alee te poarta pe un drum sigur si senin. Imaginea inspira un nou inceput, un drum al succesului. Pomii infloriti, verdele inmiresmat parca se inclina in fata celui care paseste alaturi de ei. Pe acest drum senin pot porni doi tineri indragostiti; de asemenea, copiii se pot juca printre copaci, pornind pe calea vietii.

8.Flori :

floricele

Florile si cerul senin si albastru acompaniaza intr-o maniera extraordinara acest anotimp. Ele sunt specifice primaverii, soarelui, iubirii, luminii. Totodata, aceasta imagine poate fi folosita si pentru display-ul unui telefon sau al unui calculator. Este o imagine, ce releva liniste, pace sufleteasca, spiritualitate, intelegere.

9.Alexandru Ciucurencu – Primăvara :

ciucurencu

Iata o alta fatada a primaverii. Pentru unii poate fi o structura complexa, dupa cum putem observa din aceasta imagine. Abstractul, culoarea galben-arzatoare a soarelui, forma copacilor simbolizeaza un nou sens acordat primaverii.

10.Nicolae Vermont – Amiaza :

nicolae

Aceasta imagine simbolizeaza o activitate pe care cineva o poate avea intr-o zi frumoasa de primavara. Putem citi in mijlocul naturii inverzite, putem picta, putem admira ceea ce ne inconjoara. In final, primavara este anotimpul echilibrului, al frumosului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________