21 January 2018

10 pentru Cătălin Josan__________________________________________________________________________________

Cătălin Josan,un tânăr basarabean născut la 4 martie 1987 în Chişinău, a reuşit să cucerească inimile a zeci de fani, cu precădere italieni,francezi, dar să nu uităm nici de români. A urmat Acaemia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, secţia canto clasic şi pian. În 2007 participă la primul concurs de talente muzicale din România – Megastar, pe care îl câştigă şi semnează astfel un contract cu cea mai mare casă de discuri, Universal Music România. Lansează şi primul său album din carieră intitulat sugestiv Megastart şi o dată cu el şi primele piese care îi marchează un debut măreţ în carieră: „Big brown eyes” în duet cu creatoarea de modă Maria Marinescu,”Vrei nu vrei”- cel mai cunoscut single al său,”Veronica Demonica”. În 2008 se înscrie în cursa pentru Eurovision, fiind primul artist care reuşeşte să se claseze cu două piese în finală; este vorba despre „Run Away” şi „When we’re together”. Deşi nu se califică mai departe, in 2009 revine pe scena Eurovisionului cu o altă piesă intitulată „Stop”. Nici de data aceasta nu trece de preselecţia finală,dar se clasează pe locul 2, imediat după  Elena Gheorghe care ne-a reprezentat ţara în competiţia  finală. A treia participare consecutivă a lui Cătălin din 2010, îl plasează pe tânărul artist tot pe locul 2 în etapa finală din România, piesa participantă fiind „Around Around” compusă chiar de el pe ultima sută de metri a  înscrierilor în competiţie. În prezent, Cătălin se bucură de succes în afara ţării care l-a consacrat ca artist, iar Italia este prima care îi recunoaşte meritele decernându-i şi un disc de aur pentru cele mai multe descărcări de pe Itunes la single-ul „Don’t wanna miss you”.

 

1.Cum ai început să ai succes în Italia?

 
Cătălin Josan: Trecuse un an de la lansarea single-ului „Don’t wanna miss you”compus de Keo şi Ralflo când am primit un telefon de la casa de discuri din Italia ce era interesată să utilizeze piesa drept coloana sonoră pentru spoturi publicitare la o companie de telefonie mobilă. Mi s-a oferit un contract pe care casa mea de discuri din România (Universal Music România) l-a semnat,iar cei de la Time Records din Italia au început să promoveze piesa. Apoi au urmat o serie de concerte în peninsulă, iar publicul a fost foarte receptiv.

 

2.Ce îmi poţi spune despre ultimul tău single?

 
Cătălin Josan: Ultimul meu single a fost  lansat tot în Italia în toamna 2011: „Walking on fire” compusă tot de Keo şi Ralflo. Povestea clipului a fost filmată în apropiere de Budapesta  la o coridă de tauri.A fost pentru prima dată când am văzut o sabie care se foloseşte în coridă. Indian, regizorul clipului, o primise de la un prieten. “Bijuteria” are vreo 40 de ani vechime. Mi s-a făcut un pic teamă când am văzut taurul cu care urma să mă lupt în clip, dar cred că până la urmă m-am descurcat onorabil.

 
3.Ştiu că  pregăteşti lansarea unui nou album.Pe când acest lucru?

 
Cătălin Josan: Da, lucrez la un nou album,iar de curând colaborez şi cu Smiley şi ehipa lui Hahaha Production.Albumul va fi lansat,sper eu,la finele acestei luni şi îl voi lansa în Italia mai întâi. Pregătesc un duet şi cu Iuliana Puşchilă, concurentă la Vocea României, dar mai multe detalii la momentul potrivit!

 
4.Este adevărat că vrei să te muţi în Italia?Dacă da,când se va întâmpla acest lucru ?

 
Cătălin Josan: Da, este adevărat. Am luat în calcul şi această posibilitate de a mă muta acolo. Încă nu sunt sigur dacă şi când se va întâmpla acest lucru, dar poate că la un moment dat se va întâmpla. În ultimul an, activitatea mea muzicală am desfăşurat-o în Peninsulă, în cea mai mare parte şi asta reprezintă un avantaj în luarea acestei decizii.

 
5.Care sunt aşteptările tale la momentul de faţă?

 
Cătălin Josan: Îmi doresc foarte mult să câştig un Grammy deşi ştiu că pentru a ajunge acolo e un drum destul de lung. Însă nu îmi pierd speranţa. Pe lângă asta,îmi doresc ca noul album să prindă bine la public şi ca noile piese să ajungă direct la inima fanilor.

 
6.Despre fani!Mă bucur că ai menţionat de ei.Care este relaţia ta cu fanii?

 
Cătălin Josan: Întotdeauna voi fi recunoscător fanilor mei pentru că am nişte fani unici care m-au susţinut mereu în tot ceea ce am făcut şi sunt mândru. Ei m-au adus acolo unde sunt acum şi le mulţumesc pentru fiecare reuşită pe care o am. Comunic des cu ei pentru că părerile lor sunt foarte importante pentru mine iar  tot ceea ce fac vreau sa fie pe placul lor. Întotdeauna o să le mulţumesc oamenilor care m-au ajutat şi mă susţin.

 
7.Ce artişti fac parte din playlist-ul tău?

 
Cătălin Josan: Mi-e greu să dau nume pentru că sunt foarte mulţi dar o îţi voi enumera o parte din ei: James Morisson, Michael Buble, Rihanna, Timberlake, Daniel Merryweather … şi lista continuă!

 
8.Care sunt hobby-urile tale din timpul liber?

 
Cătălin Josan: Timp liber…. greu de spus pentru că cel mai mult timp mi-l petrec fie în studio, fie plecat în concerte şi atunci nu prea îmi rămâne timp liber. Dar dacă e să vorbim despre hobby-uri, pe primul loc este gătitul. Îmi place foarte mult să gătesc şi recunosc că îmi achiziţionez des cărţi de bucate!

 
9.De curând ai făcut o vizită la spitalul Marie Curie din capitală şi ai rămas foarte impresionat de ceea ce ai văzut acolo!

 
Cătălin Josan: Copiii bolnavi de cancer merită să trăiască. S-au bucurat mult să primească darurile noastre şi am cântat împreună cu ei. A fost o zi specială pentru ei dar şi pentru noi, cei care i-am vizitat. Am fost foarte impresionat şi pe această cale rog pe toţi cei care au timp să le facă o vizită şi să le aducă un zâmbet pe buze. Sunt nişte copii minunaţi care , din păcate, nu au timp să copilărească.

 
10.Este un gest nobil din partea ta,Cătălin!În finalul interviului,spune-ne unde poţi fi contactat ,de unde aflăm noutăţi despre tine,despre concertele pe care le ai.

 
Cătălin Josan: Am o pagină oficială pe Facebook ( Catalin Josan Official) unde ţin legătura cu fanii mei şi îi anunţ despre concerte, apariţii tv, mă consult cu ei ,le cer sfatul. Am şi un forum www.catalinmegastar.myforum.ro dar şi un site oficial www.catalin.umusic.ro

 
Îi dorim lui Cătălin multă baftă şi aşteptăm cu nerăbdare noul său album care sperăm că o să fie bine primit de publicul din România şi că măcar de acum încolo să ascultăm şi alt gen de muzică pe posturile de radio şi la televiziunile de specialitate!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________