17 December 2017

10 pentru colecţia Dior primăvară-vară 2013__________________________________________________________________________________

Pe la începutul anului curent, realizam un top 10 al colecţiei toamnă-iarnă 2012-2013 semnată de Casa de Modă Dior, al cărui „New Look” s-a putut caracteriza prin discreţie, instrospecţie şi non-extravaganţă, viziunea noului designer al brand-ului internaţional fiind o reinterpretare modernă, actuală a „imaginarului fashion-ului Dior”.

Raf SimonsStilul arhitectural şi minimalist al fostului designer oficial al brand-ului „Jil Sander”, se evidenţiază şi în colecţia pentru primăvara-vara 2013, Raf Simons păstrând liniile directoare ale viziunii sale emblematice.

Prezentarea pe catwalk a fost studiată până la ultimul detaliu, dacă scenografia colecţiei precedente a impresionat prin faptul că locaţia a fost tapetată în întregime cu flori, de data aceasta, pentru colecţia acestui sezon – coordonatele spaţiale au fost individualizate prin motive naturale. Astfel, încă se cultivă pasiunea lui Christian Dior pentru florile şi grădinile din Gandville, acestea reprezentând sursă perenă de inspiraţie pentru Simons, un demn succesor al lui Galliano, care nu a dat greş nici de data aceasta.

Colecţia a fost prezentată pe 21 ianuarie în cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris, manechinile defilând pe podiumul metamorfozat într-o grădină splendidă cu alei albe care le-au ghidat paşii.

Raf Simons a interpretat motivele florale, fiind aplicate pe ţinute create din corsete feminine cu fuste voluminoase, din materiale fluide, uşoare, dar şi din topuri glamour, feminine, asortate cu pantalonii ţigaretă (care au fost vedete şi în colecţia precendentă).

S-a realizat astfel un mix de materiale diafane, vaporoase, cu rafinamentul şi eleganţa care caracterizează „femeia Dior”. Manechinele au purtat peruci scurte, iar în ceea ce priveşte make-up-ul, s-au evidenţiat buzele prin nuanţe îndrăzneţe de roşu, burgundy sau fucsia. negru

Mai mult decât atât, aşa cum veţi observa în topul următor, ţinutele Dior trec şi testul actualităţii modernităţii prezente, contemporaneitatea lăsându-şi amprenta puternică asupra creaţiilor colecţiei. Se pot sesiza uşor suprapunerile de texturi, combinarea rochiilor cu fuste creion, acestea fiind mărci ale unor look-uri ahitecturale.

De asemenea, un must have al sezonului cald este culoarea! Alături de clasicele non-culori alb şi negru, tonurile aprinse de roşu sau portocaliu, cât şi accentele de galben, reînvie catwalk-ul de haute-couture.

Şi dacă regretatul Christian Dior spunea că „eleganţa este combinarea ideală între subtilitate, naturaleţe, rafinament şi simplitate; în afara acestora nu există eleganţă, doar pretenţie!”, atunci colecţia pentru primăvară-vară 2013 se înscrie perfect în ethos-ul nobleţei specifice Casei de Modă Dior.

Cu alte cuvinte, doamnelor, domnişoarelor, dragele noastre pasionate de fashion, zeceintop.ro vă recomandă o incursiune interesantă printr-o inovatoare poveste a primăverii reinterpretate. O colecţie care vă va atrage atenţia prin măiestria fină a tăieturii materialelor, Raf Simons, fiind un perfecţionist, unul dintre cei mai talentaţi designeri ai momentului.

E sfârşit de martie… primăvara încă se lasă aşteptată pe meleagurile noastre, dar… aşa cum se spune, primăvara e mai mult o stare de spirit, o procesualitate a mentalului… şi apoi, o reînviere propriu-zisă a cadrului natural!

            Restul e artă de nota 10!

10. „Nude-ul cu accente stilizate”

alb

9. „Corsetul pictat cu flori”

pantaloni drepti

8. „Clasicul şi eternul negru”

costum

7. „Superlativul culorii”

corset

6. „Rochia neagră altfel”

rochie

5. „Clasicul negrului”

rochie neagra

4. „Atenţia la detalii”

rochie scurta

3. „Inserţiile florale ireproşabile”

albastru

2. „Rochia… cu stele de flori”

flori

1. „Nobila rochie albă”

rochie si paltonas

Sursa foto:

http://www.dior.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Foarte simpatica aceasta colectie.