21 January 2018

10 ponturi ca să te poţi trezi la timp dimineaţa__________________________________________________________________________________

Alarma este atât de enervantă dimineaţa! De fiecare dată când dormi mai bine, auzi bâzâitul ei neplăcut şi ştii că trebuie să te dai jos din pat. Ce te faci însă dacă eşti tentat să opreşti alarma şi să te culci la loc? Eh, asta nu este bine pentru că s-ar putea să-ţi începi ziua cu o mustrare din partea şefilor că ai întârziat. Şi s-ar putea să nu fie prima. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să-ţi vindem câteva trucuri ca să te trezeşti la timp.

1. Dormi opt ore pe seară

Cercetătorii au descoperit că cel mai bun şi mai odihnitor somn este acela care durează opt ore. Nici mai mult, nici mai puţin. Există şi un interval orar în care, se pare, creierul intră într-o stare de latenţă. Din acest motiv, este recomandat să dormim de la unsprezece seara până a doua zi la şapte. Sunt opt ore în care ne putem odihni suficient astfel încât dimineaţa să nu mai moţăim.

2. Nu-ţi amâma alarma

Dacă ştii că la şapte trebuie să te trezeşti, atunci nu este necesar să pui ceasul să sune mai devreme şi nici să-l amâni. Cu zece minute în plus sau în minus nu vor face minuni, nu te vor ajuta să scapi de oboseală. Acesta este numai un pretext să-ţi păcăleşti psihicul. Plus că dacă amâni alarma, vei fi tentat să faci asta de mai multe ori, nu doar o dată.

3. Nu te mai urca înapoi în pat!

Din moment ce te-ai dat jos din pat, nu mai are niciun rost să te culci din nou. Şi nici măcar să spui „mai stau zece minute”.

4. Spală-te cu apă cât mai rece

Apa rece este numai bună să te dezmeticească. Ca să fii sigur de reuşită, spală-ţi mâinile, faţa, dar şi gâtul pentru ca muşchii să se relaxeze.

5. Ia un mic-dejun uşor, dar săţios

Dimineaţa este absolut interzis să mâncăm prea gras. Cu toate astea, putem alege alimente bogate în proteine care să ne ajute să ne săturăm. Putem opta pentru cereale cu lapte, o salată de legume cu ou fiert sau poate chiar un corn şi iaurt. Vei avea suficientă energie cât să pleci voios din casă.

6. Nu uita de cafea!

Minunată această băutură! Iniţial, a fost folosită în Etopia, în timpul ceremoniilor religioase de lungă durată-prevenea oboseala. Consumată în cantităţi moderate, cafeaua ajută tranzitul intestinal şi digestia. Totodată, cofeina, principalul component al cafelei, acţioneză la nivelul sistemului nervos, creşte activitatea intelectuală şi diminuează starea de oboseală.

7. Încearcă să faci mişcare

Nu trebuie să te trezeşti mai devreme ca să faci exerciţii fizice. Dacă ai ocazia, poţi merge pe jos până la serviciu. Aerul proaspăt al dimineţii te va revigora cu siguranţă.

8. Nu-ţi prelungi ora de culcare

Indiferent câte (mai) ai de făcut, nu este recomandat să-ţi amâni ora de somn. Respectă-ţi programul 7/7 şi vei ajunge să-ţi intri în ritm. Orice amânare este o dereglare. Calculează-ţi timpul astfel încât să termini tot ce ai de făcut în cursul zilei. Odihna nu suportă amânare!

9. Evită să dormi în cursul zilei

Corpul nostru este construit astfel încât lumina să ne facă bine. Este bine să profităm de ea. Ne ajută la fixarea vitaminei D în piele. Dacă am dormi în cursul zilei, am pierde în primul rân cel puţin o oră din timpul alocat celorlalte activităţi. Asta ar însemna că anul nostru s-ar scurta cu 15 zile!

10. Permite-ţi să te trezeşti mai târziu numai în weekend

La sfârşit de săptămînă poţi face o excepţie astfel încât să ai voie să dormi cu o oră mai mult decît de obicei. Vei începe mai apoi săptămâna satisfăcut şi odihnit. Atenţie, însă! Asta nu înseamnă că trebuie să te culci cu o oră mai tîrziu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Salutare tuturor. Si eu am aceasta problema cu trezitul dimineata. Am oprit alarma de foarte multe ori si imi spun ca mai stau 5 minute. Din 5 minute se face o ora si ma trezesc speriat si panicat ca am intarziat la munca 🙂 Foarte utile sfaturile tale. Multumesc pentru articol si va doresc o duminica excelenta !!!