21 January 2018

10 recomandări de filme pentru Crăciun__________________________________________________________________________________

Aşteptat de un întreg an, Crăciunul a bătut la uşile noastre. Este momentul regăsirii şi al reîmplinirii sufleteşti. Devenim mai buni, mai generoşi, învăţăm să dăruim celor din jur. Pe lângă faptul că aeastă sărbătoare sfântă ne ajută să ne redescoperim, este şi un prilej de odihnă şi meditaţie.
Eu, personal, ador să mă trezesc şi, fără să ies de sub pătura pufoasă şi călduroasă, mă uit la unele dintre filme clasice care au ca temă principală magia sărbătorii de Crăciun. Aşadar, am alcătuit o listă de zece filme care merită văzute, consider eu.

1. Singur acasă 2: Pierdut în New York

Ştiu, în 21 de ani de când a fost lansat, a avut destul timp să se învechească. Dar am impresia că filmul acesta se aseamănă cu vinul: cu cât mai vechi, cu atât mai bun.L-am vazut şi revăzut an de an şi, cu toate astea, încă nu mă plictiseşte. Este imposibil să nu te amuzi când îl vezi. Filmul acesta face o tranziţie între etapele prin care trecem din copilărie până la maturitate. Şi-n fiecare an îl privim cu alţi ochi, deci redescoperim şi reinterpretăm momentele sale.

2. A Christmas Carol

Este un film din 2009. În rolul principal, inconfundabilul Jim Carrey. Filmul este ecranizarea unei poveşti a lui Charles Dickens despre un bătrân avar care an de an refuză să se schimbe şi să devină mai bun. În sfârşit, îşi va da seama de contrastele personalităţii sale.

3. The Polar Express

„Nu contează unde merge trenul. Ceea ce contează estesă decizi să te urci în el.” Acesta este motto-ul filmului. Eroul filmului nu crede în Moş Crăciun, dar îşi schimbă opinia după ce trece printr-o aventură extraordinară.

4. Doamna şi vagabondul

Este un film de animaţie care merită văzut la orice vârstă. Contrastele se atrag, aceasta este ideea filmului. Povestea este presărată cu momente de suspans care dau savoare acţiunii. De văzut!

5. The sleeping dictionary

Un film pentru romantici. Dacă petreceţi sărbătorile alături de partenerul sau partenera voastră, vă recomand să îl vedeţi împreună. Povestea este una imposibilă: un tânăr englez, membru al Guvernului Britanic, are ca „ghid” în Sarawak o frumoasă femeie pe nume Selima. Aceasta trăieşte cu el şi îl învaţă toate obiceiurile locului.

6. Joyeux Noel

La baza filmului stă o întâmplare adevărată care a avut loc în anul 1914, atunci când inamicii de pe front au făcut pace în Ajunul Crăciunului pentru a-şi dărui mici bucurii, având în vedere că nu puteau fi în mijlocul familiilor lor. Filmul este reprezentare ideii de bunătate şi generozitate. Asta da pace!

7. Un Conte de Noel

Un cuplu încearcă să-şi salveze copilul, care are nevoie de un transplant de măvuvă. Cum sora acestuia nu este compatibilă, cuplul decide să aibă un al treilea copil. Din păcate, încercarea lor a eşuat, iar copilul nu a putut fin vindecat şi a murit. Acţiunea se desfăşoară n perioada sărbătorilor. Filmul este un bun prilej de a vedea cât de perisabil poate fi omul.

8. Santa Who?

Ce te faci când eşti Moş Crăciun şi îţi pierzi memoria? Simplu: te pui în locul unui om simplu şi-ţi doreşti să-ţi recapeţi identitatea. Pentru asta, înă, ai nevoie de ajutor din partea unui copil care să creadă în miracole.

9. Jack Frost

Este povestea unui băieţel care îşi pierde tatăl. Copilul îşi doreşte atât de mult să îl revadă, încât tatăl său se întrupează într-un om de zăpadă. Există şi o versiune horror a filmului, purtând acelaşi nume. În acesta din urmă, un criminal, condamnat la moarte, printr-o greşeală genetică se întrupează în om de zăpadă hotărât să se răzbune pe cei care l-au condamnat.

10. The year without a Santa Claus

Obosit să alerge an de an prin lume, Moş Crăciun decide să ia o pauză. El hotărăşte că nimeni nu mai merită un asemenea efort. Dar ce-ar mai fi Crăciunul fără cadouri?! Ei bine, decizia Moşului va fi shimbată de dorinţele unui tânăr care încă mai crede în magia sărbătorilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________