21 January 2018

10 zile alaturi de BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL



__________________________________________________________________________________

Muzica reprezinta arta de a-ti exprima fiinta prin sunet. Astfel sunetul devine calea de manifestare a emotiilor, gandurilor, energiilor filtrate prin ritm, melodie si armonie. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureştivă organizeaza in al şaptelea an consecutiv, in piata „George Enescu” simpoziomul BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL. Sunteti invitati sa veniti si cu copii deoarece exista un spatiu amenajat numai pentru ei si animatori ce le stau la dispozitie pe parcursul serii. Serile incep cu reprezentatiile scolii de dans Wilmark Dance Academy. Fiecare seara se termina cu proectiile concertelor memorabile inregistrate de-a lungul timpului. Veti avea placerea sa ascultati muzica live, evenimentul cultural fiind deschis zilnic publicului intre orele 11:00 si 23:00, iar accesul gratuit. Atmosfera este una rafinata, degajata; intr-un spatiu cu verdeata, flori, terase si loc de joaca pentru copii, va puteti relaxa dupa orele stresante de serviciu. Desi meteorologia nu este o stiinta exacta, vremea se anunta a fi placuta. O ocazie inedita si deosebit de placuta sa poti asculta muzica in aer liber.

1. 8 iunie 2012

In prima seara ne va incanta auzul Orchestra Sinfonia Bucuresti. A fost infiintata acum 19 ani de dirijorul Florin Totan. Are la activ peste 200 de concerte si turnee in Franta, Serbia, Croatia, Italia, Belgia si Elvetia. Dirijorul este apreciat pentru experienta sa in strainatate, in tari ca Anglia, Belgia, Franta, Germania, Serbia, Elvetia, Spania, Brazilia, SUA, Italia, Turcia si Mexic. Sectiunea de vineri este impartita in 3 parti: creatii intaliene, vals imperial si creatii muzicale de film, iar de la ora 21:00 puteti viziona pe pelicula Concertul de Anul Nou de la Viena 2012.

2. 9 iunie 2012

La ora 19:00 Francesco Angnello ne ofera un concert de hang, o percutie de origine elvetiana cu forma unei sfere metalice. Ulterior, Bucharest Chamber Orchestra, dirijata de Tiberiu Soare ne aduce un suflu tanar si optimist, fiind formata de noile valori ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Filmul de la ora 21 ne arata desavarsirea in arta muzicii prin Luciano Pavarotti; Duete.

3. 10 iunie 2012

Seara de duminica este gazduita de orchestra Nationala Radio si dirijata de Vlad Conta. Armonia muzicala se impleteste cu cea a grupului, ce are in spate aproape un secol de cultura nationala. Vlad Conta a reprezentat tara in filarmonici din Europa si America. A lucrat cu Washington, Dublin, Vancouver, Quebec, Edmonton, Laussane si Bucuresti. Filmul „Roman nascut sa dirijeze o lume” prezinta valoarea patriei prin Sergiu Celibidache. Este o bibliografie notabila prin simplitate, onoare si calitate.

4. 11 iunie 2012

Ca ziua de luni sa se termine intr-o maniera relaxanta, Ansamblul September, Cvartetul Artmusik si Gradina lui Celibidache ne incanta simturile. Cvartetul Artmusik este reprezentat de unii dintre cei mai valorosi membri ai Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti, cu o experienta de peste 15 ani: Marius Biclea (vioara), Emil Stegar (vioara), Florin Matei (viola), Dan Joitoiu (violoncel) si solista invitata Mioara Moroianu (vioara). Filmul ales este un documentar intitulat „Gradina lui Celibidache”.

5. 12 iunie 2012

Martea ii avem ca participanti pe ansamblul cameral SonoMania si Violoncellissimo. SonoMania ne invita la dans in ritm de vals, tango, foxtrot, ragtime si muzica traditionala balcanica. Viloncellissimo este ansamblul nascut din dorinta lui Marin Cazacu de a promova tinerele talente. Seara se incheie cu a doua parte a documentarului „Gradina lui Celibidache”.

6. 13 iunie 2012

Miercuri, Cvartetul Consonantze abordeaza un repertoriu diversificat, facand o incursiune in istorie. De la ora 20:00 suntem incantati de un duet Gabriel Croitoru (vioara) si Horia Mihail (pian). Gabriel Croitoru va canta la vioara lui George Enescu ce dateaza din anul 1730. Filmul prezentat este intitulat Benvenuto Cellini de Hector Berlioz, punand in lumina perioada renascentista.

7. 14 iunie 2012

Joi vom fi insotiti de Grupul Vocal Acapella si Bucharest Brass Orchestra. Grupul Vocal Acapella este deschis diversitatii:colinde, piese folclorice romanesti, vocal-instrumentale, piese religioase, piese negro-spirituals, jazz vocal si cross-over din repertoriul international. Dirijorul chinez Jin Wang ca coordona Bucharest Brass Orchestra avand un repertoriu interesant: Maurice Ravel –Bolero, James Horner – Selectie din coloana sonora a filmului „Titanic”, Jim Parker – A Londoner in New York, John Wiliams – Selectie din coloana sonora a filmului Jurassic Park” si a filmului „Star Wars”. Seara se va incheia cu a doua parte a filmului Benvenuto Cellini de Hector Berlioz.

8. 15 iunie 2012

Weekendul ne aduce pe scena Filarmonica Pitesti, cu dirijorul Tiberiu Oprea, solistul Vlad Mirita si soprana Mediana Vlad. Vlad Mirita este castigatorul Festivalului Mamaia 2012, unul dintre cei mai apreciati tenori ai tarii. Seara se incheie cu Forta destinului de Giuseppe Verdi.

9. 16 iunie 2012

Sambata, Angely’s Orchestra ne reaminteste de marile valori ce ne vor „gadila” simturile: Alexandra Tariceanu (soprana), Emanuela Pascu (mezzosoprana), Narcis Brebeanu (tenor), Nicolae Lupu (bariton), Marian Micu (percutie) si Andrei Bogdan (percutie). Urmeaza partea a doua a filmului Forta destinului de Giuseppe Verdi.

10. 17 iunie 2012

Duminica, Cvartetul Imperioso incheie seara grandios cu un program rupt dintr-o fila de poveste. De asemenea, solistii ne vor rasfata cu prestatii la pian (Toma Popovici, Raluca Ouatu), flaut (Matei Ioachimescu), clarinet (Adrian Duminica), percutie (Alexandru Anastasiu) si contrabas (Razvan Popescu). Filmul serii este Al Mc Kay si Earth, Wind & Fire Experience.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________