18 January 2018

Lista celor zece lucruri preferate de un maestru al amanarii__________________________________________________________________________________

Amani pentru ca tu crezi ca muncesti mai bine in tensiune? Dar cum adica lucrezi mai bine in tensiune? Vrei sa spui ca atunci cand esti aproape de termenul limita nivelul adrenalinei creste, energia se ridica, eforturile tale devin mai concentrate si eficiente si simtindu-te calm si invcrezator iti faci treaba bine si-o termini la timp? Este timpul sa incetezi sa-ti mai accepti propriile scuze. Ceea ce conteaza este ca te poti schimba. Si nu trebuie sa amani asta pana maine. Te poti schimba incepand de acum. In acest minut. Iata zece lucruri preferate de un maestru al amanarii.

 

1.Animal preferat

Cand o persoana careia ii place sa amane este intrebata care este animalul preferat, ea raspunde: broasca testoasa. De ce? Pentru ca aceasta se misca lent, casa fiindu-i chiar in spate, pentru a se putea odihni atunci cand simte ca are nevoie. Asa este si cu o persoana care amana. este o persoana lenta, care daca ar putea si-ar lua casa cu ea in spate.

2.Mancare

Ce este rapid si usor de preparat? Hrana rece. O persoana careia ii place sa amane, o face chiar si atunci cand trebuie sa manance, cautand tot felul de scuze. Cel mai simplu este sa-si faca o slata, sau sa manance un aperitiv.

descărcare (1)

3.Cliseu verbal

Replica folosita de o astfel de persoana este: „Mai bine mai tarziu decat niciodata”. Toata lumea stie ca lucruile bune sunt cele care nu sunt facute in graba, ci cele care se fac la timpul lor. De aceea este bine sa ti organizezi sarcinile, si sa nu lasi pe maine ce poti face azi, chiar daca este bine si mai tarziu decat niciodata.

4.Aparatura casnica

Ce si-ar dori o persoana care tot ceea ce face este sa amane? Ei bine, masina de gatit cu fierbere lenta, sau orice altceva care ar putea face toate lucruile in locul ei. Masina spala rufele, dar nu ti le si pune pe uscator. Pentru unele persoane si acest lucru este greu si il amana.

images

5.Melodie

Ce melodii ar putea asculta o astfel de persoana? „Voltaj-Am sa trec si peste asta.” Aceste persoane spera si vor ca timpul sa treaca repede, sa scape de momentul care-i streseaza. Stiu ca la un moment dat, clipa va sosi, si de aceea daca ar putea trece peste aceasta, ar face-o.

6.Revista

„Timpul liber”. Fiecare astfel de persoana, isi doreste sa aibe cat mai mult timp liber si sa nu se gandeasca la nimic. Acestia fug de responsabilitati si nu sunt deloc incantati de ideea ca timpul trece si ei mai au foarte multe de facut.

descărcare

7.Replica din film

Atunci cand ne uitam la un film, ne place sa dam crezare anumitor replici. Asa sunt si persoanele care amana, doar ca ei ar prefera replica „Ma voi gandi la asta maine”. Probabil ca si maine vor spune la fel, lasand ceea ce este important pe cat mai multe zile, ajungandu-se ij cele din urma la un termen limita.

8.Strigatul de lupta

Strigatul de lupta pentru cei carora le place amanarea este: „O sa fac asta maine!” . Si asa se continua zicala: „Mai bine mai tarziu decat niciodata”, ajungandu-se si la replica din film „Ma voi gandi la asta maine”.

strigat de lupta

9.Sportul

Sportul preferat al acestor persoane este pescuitul. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa astepte. Daca pica ceva, bine, daca nu ei asteapta.  Nu trebuie sa depuna prea mare efort, ba chiar pot dormi si asa se odihnesc spunand totusi ca au practicat un sport.

10.Activitatea preferata

Somnul este activitatea preferata. Se spune ca este bine sa dormi cel putin 8 ore, dar aceste persoane depasesc total aceste ore. Unii se trezesc, mananca si apoi adorm din noi, lasand lucrurile importante pe altadata.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Foarte interesant abordat acest subiect!