23 February 2018

Quantum Zen sau 10 motive pentru a afla de ce Bosonul Higgs este un mesager Zen__________________________________________________________________________________

Basic CMYKMaestrul Zen Vincent Keisen Vuillemin este invitat de catre Maestrului Myoken in Bucuresti pentru a sustine converinta intitulata Quantum Zen.

Aceasta va avea loc la Templu Mokushozen-Ji, la urmatoarea adresa: Strada Complexului 2Bis, Bucureşti sector 3, si va incepe la ora 19, pe data de 17 octombrie.

In acest articol dorim sa va prezentam 10 motive pentru care consideram ca ar trebui sa participati si voi la aceasta intalnire.

1. Vincent Keisen Vuillemin in zen

A intrat pe Calea Zen la începutul anilor ’80, urmându-l pe Maestrul Etienne Mokusho Zeisler, primul discipol al Maestrului Deshimaru. În anul 1987 a primit ordinaţia de călugăr zen la Templul Gendronnière din Franta. După moartea Maestrului său in 1990, Keisen a continuat practica zazen, în spiritul actualizării învăţăturii care îi fusese transmisă de către Maestrul Zeisler. Timp de mulţi ani, Keisen a condus practica zen zilnică a Dojo-ului din Geneva, Elveţia. În anul 2007 a primit transmisiunea Dharmei (shiho) de la Maestrul Yvon Myoken Bec, în Templele Hobo-Ji şi Taisen-Ji (Ungaria), devenind astfel cel de-al 85-lea Patriarh al Zenului. În prezent, Maestrul Keisen dă învăţătura în Dojo Zen Geneva şi călătoreşte frecvent în Europa şi America de Sud, conducând perioade de practică intensă (sesshin) şi ţinând prelegeri pe tema relaţiei dintre Zen şi ştiinţă.

2. Vincent Keisen Vuillemin in fizica

Keisen este fizician al CERN, Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară, unde a participat la construcția detectoarelor pentru LHC (Large Hadron Collider), cel mai puternic accelerator de particule. Doctor în fizică, acesta a participat de asemenea la o multitudine de experimente, unul dintre ele obţinând Premiul Nobel. A fost Directorul Departamentului de Inginerie până în vara anului 2010, moment în care a fost numit primul Ombudsman (mediator) al CERN.

3. Fizica si Zenul

Datorită celor două activităţi desfăşurate, zen şi fizică, Keisen este în principal interesat de relaţia dintre abordarea meditativă şi cea fizică, în special în fizica cuantică, abordarea timpului în budismul zen şi relativitatea, precum şi de începuturile Universului şi originea materiei în raport cu vacuitatea.

4. Bosonul

Recenta descoperire a Bosonului Higgs făcută în cadrul CERN verifică Modelul Standard actual pe care se bazează fizica particulelor și care ne permite să vizualizăm cum materia apare în universul nostru din ceea ce numim vacuitate.

5. Procesul

Acest proces este similar cu relația dintre vacuitate și realitatea noastră materială descrisă deja în vechile texte Buddhiste și Zen.

6. Subiectul

Conferința va contine punctele de mai sus propunând o comparație între fizica particulelor și Zen, într-o abordare pe înțelesul tuturor.

7. In plus

Vor fi abordate și alte aspecte ale practicii Zen, precum apariția și dispariția gândurilor în timpul practicii Zen.

8. Keisen spune (1)

Noţiunea noastră asupra timpului şi a spaţiului a fost spulberată la fel ca şi abordarea pur deterministă. Desigur că toate acestea au schimbat viziunea pe care o aveam asupra universului şi au apropiat-o cumva de conceptele intuitive ale Budismului şi zenului privind natura tuturor lucrurilor.

9. Keisen spune (2)

Zenul contribuie la o mai bună înţelegere a sinelui, favorabilă unei mai mari deschideri către umanitate. În acelaşi timp, a ridica conştienţa tuturor asupra înţelegerii conceptelor de bază ale legilor universului nostru, ne permit să ne situăm mai bine în această vastitate.

10. Keisen spune (3)

Înţelegerea conceptelor moderne ale fizicii, împreună cu o înţelegere integrată ce izvorăşte din practica zen reprezintă cheia trezirii aflată la îndemâna oricui.

Mentiune

Intrarea la aceasta conferinta costa 25 de lei.

Pentru mai multe detalii accesati www.mokushozen.ro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________