17 December 2017

Top 10 alimente afrodisiace__________________________________________________________________________________

Nu mulţi ştiu că o parte din  alimentele pe care le consumăm zilnic pot avea efecte afrodisiace puternice asupra organismului nostru, motiv pentru care urmează un top 10 al alimentelor care ne ajută la dezvoltarea vieţii sexuale :

10. Wasabi

Wasabi este un sos verde care este consumat alături de sushi, motiv pentru care pentru mult timp s-a crezut că sushi ar fi alimentul responsabil pentru efectele afrodisiace. Nimic mai greşit! Sosul extrem de picant acţionează ca ardeiul iute, accelerând viteza sângelui şi eliberând substanţa fericirii.

9. Chimenul

Deşi mai puţin cunoscut pe lista alimentelor afrodisiace, chimenul este un aromatic foarte apreciat în ceea ce priveşte fertilitatea şi potenţa, acesta conţinând o substanţă care ajută la creşterea libidoului. Arabii fac din el o pastă  afrodisiacă amestecându-l cu puţin piper şi miere.

8. Vanilia

Se pare că parfumul dulce de vanilie este extrem de afrodisiac, mai ales dacă punem în diferite preparate culinare păstaie de vanilie, şi nu doar aromă, efectul fiind unul cu adevărat spectaculos. Aceasta ajută la îmbunătăţirea sistemului nervos, cu alte cuvinte a reţelei de unde pleacă toate senzaţiile.

7. Pepenele roşu

Poate părea ciudat, dar de curând s-a descoperit că pepenele roşu, numit şi “viagra naturală, conţine un nutrient numit “citrulline” care relaxează vasele sanguine şi creşte libidoul, pe lângă faptul că este o adevărată sursă de vitamine şi antioxidanţi.

6. Chili/ ardeiul iute

Unul dintre alimentele afrodisiace pe care le consumăm mai mereu este ardeiul iute care conţine o substanţă numită “capsaicina” , aceasta fiind responsabilă pentru aroma şi gustul iute. “Capsaicina” stimulează terminaţiile nervoase şi accelerează pulsul, astfel că eliberarea endorfinei se face mai uşor în timpul actului sexual.

5. Ciocolata

Pentru multe persoane ciocolata reprezintă “colacul de  salvare” în condiţii de stres sau emoţii. De ce? Pentru că aceasta chiar te face să te simţi mai bine, nu doar datorită gustului  de neînlocuit, ci şi datorită feniletilaminei care mai este numită şi “substanţa dragostei”. Cel mai iubit dintre dulciuri induce o stare de excitaţie asemănătoare celei din timpul preludiului.

4. Avocado

“Pomul testiculelor” aşa cum era numit de azteci, avocado este , cu siguranţă unul dintre cele mai afrodisiace alimente, acesta fiind o sursă importantă de vitamina B6, potasiu şi acid folic. Preoţii catolici au interzis pentru o perioadă acest fruct datorită formei, aceştia considerându-l obscen.

3. Stridii

Aceste fructe de mare sunt printre cele mai afrodisiace alimente datorită conţinutului ridicat de zinc ( zincul este necesar pentru producerea spermei) şi sunt cunoscute pentru efectele lor încă din antichitate. O legendă spune că amorezul Casanova consuma zilnic 50 de stridii crude.

2. Smochina

Povestea smochinei este una cu un început destul de îndepărtat având în vedere că Adam şi Eva îşi acopereau părţile intime cu frunze de smochin, grecii o considerau în antichitate fructul dragostei şi fertilităţii ,în timp ce Cleopatra îl consuma zilnic pentru fertilitate.

1. Ţelina

Unul dintre cele mai cunoscute alimente afrodisiace este, fără îndoială, ţelina.  Această legumă conţine hormonul masculin numit “androsteron” care ajută la dezvoltarea sexuală a bărbaţilor. Apreciată de grecii antici pentru efectele sale în fertilitate, ţelina  este şi o legumă extrem de bogată în minerale şi vitamine, fiind recomandată pentru reumatism, gută sau hipertensiune arterială. Romanii preparau vin din frunze de ţelină pentru sporirea potenţei, motiv pentru care această legumă se află pe locul I în topul alimentelor afrodisiace.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________