23 February 2018

Top 10 alimente ale viitorului__________________________________________________________________________________

Cand vorbim despre mancarea viitorului ar trebui sa ne gandim ca odata cu trecerea timpului vor aparea fel si fel de tipuri de alimente despre care in momentul de fata nu avem nicio idee. Haideti sa vedem mai jos un top 10 al alimentelor care vor aparea in viitor.

www.eva.ro

www.eva.ro

 

10. Carne vegeariana

Daca am fi vorbit despre carnea vegetariana in trecut, aceasta idee ar fi parut imposibil de realiza. Astazi, lucrurile stau diferit, iar acest lucru se va intampla, deoarece populatia creste si vom avea nevoie de multe resurse alimentare. Productia de carne este o industrie enorma si foarte scumpa. Insa, produsele vegetariene sunt mult mai ieftine si mai usor de produs si de asemenea sunt mult mai sanatoase. Majoritatea cunoastem produsele din soia si chiar le includem in alimentaria zilnica. Produse din boabe de soia, acestea pot avea gustul similar cu al carnii.

9. Carne in vitro

Este foarte cunoscut faptul ca un mare procent din populatia lumii este carnivora. Ne place carnea. Si chiar daca exista alte produse care incearca sa reproduca gustul si textura carnii, unele reusite si altele mai putin reusite, adevarul este ca aceste produse nu sunt carne adevarata. Uneori vom dori un buger adevarat, facut din carne de vita. Stiinta lucreaza in prezent la un proiect ce va permite cresterea carinii in vitro. Prin aceasta metoda se iau celule de la animale care apoi sunt folosite pentru cresterea carnii.

8. Alge

Deoarece populatia va creste, producatorii vor trebui sa se gandeasca cum sa creasca mancare in locuri in care in mod normal nu se creste. Algele sunt organisme microscopice care au abilitatea de a creste foarte repede. Acestea pot creste in mare, chiar daca apa e poluata. Aceste alge pot fi foarte accesibile si cu un pret foarte mic, iar gustul nu este deloc neplacut. Ganditi-va ca balenele albastre si alte organisme din mare servesc alge intotdeauna si asta inseamna ca sunt destul de bune.

7. Insecte, gandaci si alte organisme mici

Poate ca nu ne place sa ne gandim ca vom ajunge sa mancam insecte si gandaci dar acest lucru se va intampla mai devreme sau mai tarziu in toata lumea. Adevarul despre consumul de insecte este faptul ca au un mare continut de proteine. Si aparent, corpul uman are nevoie de proteine. De asemenea un mare numar de specii de gandaci contin foarte putine grasimi, colesterol si foarte mult calciu si fier. In unele culturi deja insectele de tot felul si gandacii se consuma la ordinea zilei si nu este nimic ciudat in asta.

6. Seafood

Problema cu carnea este ca devine din ce in ce mai greu sa producem cat este nevoie pentru populatie. Din cauza ca populatia va creste nu avem cum sa creste si destule animale pentru a hrani pe toata lumea. Marea, pe de alta parte, ne aprovizioneaza cu surse excelente de mancare care sunt mult mai usor de crescut.

5. Animale de talie mica

Sobolanii sunt animale mici si exista foarte multi pe suprafata planetei. Dar nu, nu vorbim despre sobolani acum. Exista foarte multe animale care pot substituti vita precum iepurii, veveritele, caprele. In multe parti ale lumii aceste animale sunt deja consumate si cu siguranta in viitor toata populatia planetei le va consuma.

4. Ierburi

Exista fel si fel de ierburi pe suprafata pamantului care pot fi consumate fara probleme si au chiar un gust bun. Exista un tip de iarba grasa care este foarte buna in diete, deoarece contine vitamina a, omega 3 si betacaroten. Este mult mai benefica decat morcovii si spanacul. Lucrul bun despre ierburi este faptul ca acestea pot creste oriunde si se adapteaza in orice mediu.

3. Mancarea modificata genetic

In general viitorul pare ca sustine foarte mult modificare genetica a mancarii. Tehnologia pentru acest lucru este destul de infantila, dar cu siguranta in viitor se va dezvolta. De asemenea se discuta si despre inventarea unor mancaruri care sa combata canerul. Imagineaza-ti sa mananci o felie de pepene care a fost modificata genetic, dar care te va ajuta sa nu mai ai nevoie de insulina in cazul in care ai diabet.

2. Nanomancarea

Oamenii de stiinta spun ca este o difernta intre nanomancare si mancarea modificata genetic. Nanomancarea poate fi realizata mult mai usor fata de mancarea modificata genetic. In productia de mancare modificata genetica este nevoie de anumite gene animale sau ale legumelor pe cand nanomancarea foloseste nanoparticule.

1. Ceva la care nu s-a gandit nimeni

Poate vom putea realiza un aparat care poate produce orice tip de mancare si in orice cantitate. Nu avem de unde sa stim cum va evolua tehnologia si poate cu trecerea anilor nu ne vom mai face griji unde crestem mancare ci pur si simplu vom apasa un buton si vom avea ce ne dorim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________