17 December 2017

Top 10 animaţii scurte pe care trebuie să le vezi__________________________________________________________________________________

Nu contează cât de mulţi ani ai, sunt sigură că încă îţi plac animaţiile şi desenele bune. Eu una încă îmi amintesc cum îmi petreceam după-amiezile urmărind Cartoon Network sau Fox Kids. Dar ce trebuie să ştii acum este că sunt multe animaţii foarte bune care se difuzează pe Youtube. Pe unele dintre ele chiar trebuie să le vezi, aşa că am făcut un top 10 cu cele mai reuşite.

PS: Pentru a vizualiza filmuleţele, dă click pe numele lor.

10. ZERO

Zero este o poveste de dragoste creată de Cristopher Kazelos. A primit premiul pentru cea mai bună animaţie la Festivalul de Scurtmetraj din Los Angels şi la Festivalul Internaţional de Film din Rhode Island şi a fost tradus în peste 35 de limbi. Pe lângă tema dragostei, Zero face referire la discriminare, pentru că este imaginată o lume în care statusul fiecăruia în societate este determinat de un număr. Vizionare plăcută!

9. Kiwi

Această animaţie îţi atinge partea sensibilă a inimii. Filmuleţul a fost creat de Doni Permedi şi ne arată eforturile unei păsări kiwi care vrea să ştie cum e să zbori. Finalul vă va lăsa puţin pe gânduri. 😀

8. Lifted

Sunt numeroase animaţii făcute de Pixar pe Youtube, dar asta e una din preferatele mele. Nu este înduioşătoare, dar e amuzantă. „Lifted” spune povestea unui extraterstru numit Stu, care îşi dă examenul practic în răpiri. Lifted a fost difuzat şi în cinematografe în deschiderea lui „Ratatouille” în 2007.

7. Alma

Acum ne mutăm de la amuzant şi  înduioşător la o animaţie mai „neagră”. Produsă în 2009 de către fostul desenator Pixar Rodrigo Blaas, „Alma” ne dezvăluie povestea unui copil care se plimbă pe străzile înzăpezite ale Barcelonei. Nu vă lăsaţi păcăliţi de muzica uşoară şi de atmosfera de Crăciun!

6. Day and Night

Să ne întoarcem la poveşti mai frumoase, nu? Avem din nou o animaţie de la Pixar. Day and Night este o combinaţie între 2D şi 3D care ne arată o confruntare între… zi şi noapte! Animaţia vă va reaminti oarecum de Looney Toones şi de desenele difuzate cândva pe Cartoon Network. Să nu mai spunem că a fost nominalizată la secţiunea „Cel mai bun scurtmetraj de animaţie” în cadrul Premiilor Oscar.

5. Alarm

Sunt sigură că mulţi se regăsec în această animaţie. Eu cu siguranţă! Ai încercat vreodată să îţi setezi alarma la diferite intervale de timp ca să fii sigur că te trezeşti? Uitaţi-vă la ce nivel duce personajul principal alarma de dimineaţă!

4. Geri’s Game

Geri, personajul principal al acestei animaţii, joacă şah cu el însuşi într-o zi de toamnă. Deci, cum câştigi jucând împotriva ta? Ai răspunsul aici. Animaţia a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat, iar Geri poate fi văzut şi în Toy Story 2.

3. Oktapodi

Oktapodi este un scurt film franţuzesc care ne arată cu două caracatiţe trec printr-o serie de fapte comice doar pentru a rămâne împreună. În fond, este o poveste de dragoste. Oktapodi a fost iniţial un proiect de licenţă, dar sfârşit primind multe premii şi fiind nominalizat la Oscar.

2. French Roast

Morala acestei animaţii este că nu trebuie să judecăm cartea după copertă. Creat de Fabrice O. Jubert, un desenator care a lucrat la DreamWorks, „French Roast” este despre un om de afaceri care realizează că şi-a pierdut portofelul în timp ce se afla la o cafenea de fiţe. Pentru a câştiga timp şi pentru a găsi o soluţie, el continuă să ceară cafea. Filmuleţul a fost nominalizat la Oscar.

1. Partly Cloudy

Tuturor copiilor li se spune că berzele aduc bebeluşii. După ce vor viziona această animaţie, părinţii vor trebui să le spună copiilor o altă poveste. Vizionare plăcută!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________