17 December 2017

Top 10 balade Metallica__________________________________________________________________________________

 

Metallica nu e una din trupele pe care le-aş plasa în primele cinci în topul preferinţelor mele, însă are anumite melodii care mi se par foarte bune. Am găsit mai multe topuri pe net cu cele mai bune balade rock sau cele mai bune albume rock în care americanii nu erau prezenţi. Înţeleg că nu ai cum să faci un top fără a fi subiectiv, dar să faci unul cu cele mai bune balade rock din toate timpurile şi să nu pui măcar pe locurile 10-20, Nothing Else Matters sau The Unforgiven II, mi se pare că te descalifici singur. Cam aceeaşi poveste şi cu topurile celor mai bune albume rock din care lipsesc Black Album (1991) sau S&M (1999).

 

Mai jos voi face o listă cu cele mai reuşite zece balade ale celor de la Metallica. Vă voi face trimitere pe net în dreptul fiecărei melodii, însă v-aş recomanda să ascultaţi melodiile de pe un cd (original dacă se poate) pentru că pe internet sunetul nu e tocmai bun, în cele mai multe cazuri.

10.  Mama Said

Melodia a apărut pe „Load”, al şaselea album apărut în 1996 şi este scrisă chiar de James Hetfield împreună cu Ulrich. Versurile spun povestea unui băiat care încearcă să îşi găsească propriul drum departe de mama sa. Cântecul vorbeşte chiar despre relaţia lui Hetfield cu mama sa care a murit de cancer pe când acesta avea 16 ani.

„Mama Said” e oarecum diferită de celelalte melodii ale trupei, de altfel nu a făcut parte niciodată din setlist-ul de cântări live ale trupei. E un amestec de muzică country, blues şi hard rock ce începe cu o chitară acustică.

 

9.   The Day That Never Comes

Este a patra melodie şi primul extras de pe albumul „Death Magnetic” apărut în 2008. Videoclipul melodiei este filmat în California, în apropiere de Los Angeles.

 

8. The Unforgiven

Este a patra melodie de pe al cincilea album de studio (cel mai de succes) al americanilor, apărut în 1991, ce poartă denumirea trupei. În rândul fanilor e cunoscut ca „Black Album”. Deşi e una dintre cele mai lente melodii de pe album, versurile sunt printre cele mai agresive.

 

7. The Memories Remains

Este a doua melodie de pe al şaptele album de studiou, ReLoad, apărut în 1997. Albumul este deschis de o altă melodie foarte cunoscută, Fuel, şi mai cuprinde melodii precum The Unforgiven II sau Carpe Diem Baby.

 

6.Astronomy

Este un cover după o melodie a celor de la Blue Oyster Cult făcută publică pentru prima dată în 1974 şi preluat de mai multe trupe. Apare pe albumul Garage Inc. împreună cu celelalte cover-uri realizate de trupă până în 1998. Melodia originală este compusă de Joe Bouchard, Albert Bouchard şi Sandy Pearlman. (Versurile sunt preluate dintr-o poezie scrisă de Sandy Pearlman).

 

5.Until It Sleeps

Este primul single şi a patra piesă de pe albumul „Load” apărut în 1996 şi a fost scrisă de James Heatfield şi Lars Ulrich. Este primul number one al trupei în US Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, fiind de asemenea primul şi singurul cântec ce a ajuns în top 10 în Billboard Hot 100.

 

4.Turn The Page

Ca şi „Astronomy”, este un cover ce a apărut prima dată pe „Garage Inc.” Melodia a fost compusă de Bob Seger şi a fost făcută publică în 1973 pe albumul acestuia. În ea se vorbeşte de urcuşurile şi coborâşurile emoţionale şi sociale ale vieţii unui rocker aflat mereu pe drum.

 

3.One

Scrisă de Heatfield şi Ulrich, este a patra melodie de pe al patrulea album de studiou al trupei. A intrat de nenumărate ori în topul Billboard Hot 100 fiind una dintre cele mai cunoscute melodii semnate de Metallica.

 

2.The Unforgiven II

Vine în continuarea melodiei „The Unforgiven” păstrând aceaşi temă muzicală. Este a patra melodie de albumul ReLoad şi una dintre cele mai cunoscute balade ale trupei.

 

1.Nothing Else Mathers

Fanii Metallica sunt împărţiţi atunci când vine vorba de cea mai bună baladă a trupei. Unii spun că ar fi Nothing Else Matters, alţii pun pe primul loc The Unforgiven II. Eu pur şi simplu am pus, instinctual, pe primul loc Nothing Else Matters.


 

Sursa foto: yourlogoresources.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________