17 December 2017

Top 10 Bosquito__________________________________________________________________________________

Dacă tot urmează un concert în garaj al trupei Bosquito, cred că merită să facem o recapitulare a celor mai cunoscute piese ale trupei care a lipsit timp de 7 ani din peisajul muzicii româneşti,dar care a rămas mereu actuală. Formaţia a fost înfiinţată de către solist- Radu Almăşan în anul 1999 , abordând un fusion de rock latin cu influenţe ţigăneşti sau chiar hard rock.

10.Vulturul hoinar

vulturul hoinar

Una dintre cele mai apreciate piese ale trupe Bosquito este Vulturul hoinar, lansată în anul 2004 şi face parte din albumul Fărâme din soare. Versurile pline de poezie spun povestea tristă  a doi îndrăgostiţi.

9.Tobogan

tobogan

O piesă extrem de celebră la petreceri este Tobogan datorită liniei melodice catchy, ritmată şi dinamică lansată în anul 2010 odată cu întoarcerea lui Radu în România.

8.Frumoasă

frumoasa

O piesă recent lansată este Frumoasă cântată pentru prima oară la început de an 2013. Versurile sunt speciale,aşa cum ne-a obişnuit solistul Radu Almăşan, motiv pentru care s-a bucurat de un succes imediat.

7.9 vieţi

9 vieti

O altă piesă foarte cunoscută a celor de la Bosquito este şi 9 vieţi. Versurile spun povestea unei iubiri frumoase.

6.Două mâini

doua maini

În anul 2002 apărea pe piaţa muzicală românească Două mâini de pe albumul Sar scântei, reprezentând vârful de succes comercial de până atunci  al formaţiei. Două mâini a fost numărul 1 în Romanian Top 100 , rămânând până în prezent una dintre cele mai cerute piese de dragoste.

5.Întuneric în culori

intuneric in culori

Piesa Întuneric în culori a fost lansată anul trecut de către trupa Bosquito împreună cu marele artist Ovidiu Lipan Ţăndărică, având foarte mare succes datorită ritmurilor ademenitoare de chitară, mandolină şi, desigur, vocea inconfudabilă a lui Radu Almăşan.Melodia spune povestea dintre doi îndrăgostiţi , lupta dintre iubire şi lăcomie, candoare şi trădare şi este prima colaborare a toboşarului Ţăndărică cu o trupă românească.

4.M-ai dat peste cap

m-ai dat peste cap

O altă piesă foarte cunoscută a celor de la Bosquito este şi M-ai dat peste cap care face parte de pe albumul Sar scântei din anul 2001. Versurile pline de pozitivism şi povestea de dragoste au făcut ca această melodie să fie una de mare succes.

3.Când îngerii pleacă

cand ingerii pleaca

Când îngerii pleacă a fost lansată pe data de 3 august 2003 în Garajul Europa Fm şi este primul single de pe albumul lansat după 7 ani de pauză. Se pare că melodia a fost compusă iniţial în limba spaniolă, într-o perioadă când Radu era îndrăgostit

2.Pepita

pepita

Pe locul doi în topul celor mai iubite piese ale trupei se află Pepita, al treilea single lansat de Bosquito , în anul 2001. Aceştia au înregistrat şi filmat cu bani din propriul buzunar videoclipul piesei care este un cover după o piesă populară mexicană a grupului Luis Alberto de Parana şi Los Paraguayos . După 12 ani de la lansare, Pepita încă face furori la orice petrecere.

1.Tu eşti iubita mea

tu esti iubita mea

Cu siguranţă, cea mi cunoscută şi iubită piesă a băieţilor de Bosquito este Tu eşti iubita mea , lansată în anul 2005 şi face parte de pe albumul Fărâme din soare şi este dedicată soţiei lui Radu, Delia. Piesa a înregistrat un succes enorm devenind emblema formaţiei.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________