21 January 2018

Top 10 cazuri nerezolvate de combustie umană spontană__________________________________________________________________________________

Combustia umană spontană este una dintre cel mai mari mistere ale ştiinţei moderne. Deși anchetatorii deceselor au oferit adesea teorii plauzibile, cum şi de ce s-au întâmplat, multe dintre aceste inexplicabile fatalităţi s-au terminat eventual cu orice explicație posibilă demontată.

Exista câteva trăsături care sunt întâlnite la aproape fiecare caz. Pe de o parte, majoritatea victimelor de combustie spontană sunt vârstnici sau obezi, iar mulți sunt alcoolici.

Un lucru ciudat este faptul că, în ciuda medicinii legale avansate, există o mulțime de cazuri documentate care necesită studiu (aproape 200), neştiindu-se încă exact ce anume cauzează această combustie spontană.

Bineînțeles există şi teorii, ca cea a efectului fitilului conform căruia oamenii ar arde precum lumânările pe un tort, dar în final toate sunt doar presupuneri. Urmează top 10 cazuri în care o să se precizeze şi vârsta victimelor în momentul în care au murit, acolo unde este valabilă.

 

10. John Irving Bentley (92 de ani)

John Bentley era un doctor care a fost găsit mort în casa sa, în data de 5 Decembrie 1966. Piciorul său drept a fost găsit lângă o gaură în podea, prin care îi căzuse cenușa cu un nivel mai jos. Întregul său corp, mai puțin piciorul, au fost arse şi transformate în cenușă. Piciorul său era încălțat cu papucii de casă şi era neatins de focul care arsese corpul. Prietenii lui Bentley au crezut iniţial ca el a provocat acel incendiu din cauza pipei, care a fost găsită mai târziu în camera alăturată. În final, singura cauză inteligibilă a morții lui a fost arderea trupului în proporție de 90%.

 

9. Henry Thomas (73 de ani)

Henry Thomas a fost găsit în 1980 cu întregul corp ars, în afară de craniu şi de gambe. Potrivit ofițerilor poliţiei care au ajuns primii la locul faptei, în camera era un nor fin de grăsime umană care acoperea tot ce era în cameră, dar care s-a evaporat în urma căldurii focului.
Partea din faţă a televizorului era topită, în ciuda faptului că se afla la cel puțin 4 metri de corp. Celelalte lucruri care au ars au fost obiecte care au fost în contact direct cu corpul victimei, jumătate dintr-un scaun, care se rupsese şi scăpase corpul pe podea.

 

8. Mary Hardy Reeser „Doamna Cenuşă” (67 de ani)

Această poveste începe la fel ca şi celelalte: într-o zi călduroasă de 1 Iunie, în Florida (1951), Mary Reeser a luat foc într-un mod inexplicabil în apartamentul ei. Ca şi în primele două cazuri, tot ceea ce i-a rămas a fost piciorul drept. Spre deosebire de celelalte cazuri, craniul ei nu a fost ars în totalitate, a rămas micșorat aproape pe jumătate.

Un antropologist pe nume Wilton Krogman, a fost încurcat de acest lucru, spunând ca la o asemenea căldura, craniul trebuia să explodeze.

 

7. George Mott (58 de ani)

În ceea ce poate fi numită o crudă întâmplare a sorţii, pompierul George Mott a devenit o victimă a combustiei spontane în 1986, când cenușa lui a fost găsită în casa din New York.
Mott era un om care bea şi fuma mult, iar în final acestea au rămas cauzele morții sale. Ca şi Reeser, singurul lucru rămas din el a fost o parte din craniu, iar restul era totul scrum.

 

6. Olga Stephens (75 de ani)

Un subiect care îl au în comun aceste poveşti e că victimele erau singure acasă când a avut loc combustia. Olga Stephens, pe de altă parte, a avut parte de o altă întâmplare: combustia ei s-a petrecut în timpul zilei, în timp ce era în mașină. Tot ce era în mașină, în afară de scaun, au fost neatinse şi în procesul verbal a fost trecut faptul că nimic din ceea ce era în mașină nu a putut aprinde acel foc. Stephens a ars repede înainte ca cineva să poată să îi sară în ajutor.

 

5. Agnes Phillips (nu se cunoaște vârsta)

Agnes Phillips a fost una dintre puţinele victime ale combustiei umane care a supraviețuit pentru o perioadă, înainte să moară din cauza arsurilor. Pe 24 August, 1988, Phillips a luat foc în mașină pe o stradă aglomerată din Sydney, Australia. Fata ei, Jackie Park, s-a panicat când a văzut fumul care ieșea din mașină şi cu ajutorul unui trecător, a reușit să o scoată în stradă. Nu era nimic în mașină care să aprindă focul, motorul nici nu era pornit. Nici până în ziua de azi nu s-a aflat care a fost sursa focului. Agnes a murit în spital după o săptămână de la incident.

 

4. Helen Conway (nu se cunoaște vârsta)

Un alt lucru care îl au în comun aceste cazuri este faptul că, în general, s-a considerat că arderea corpului victimei s-a efectuat într-o perioadă mai mare de timp. În cazul Helenei Conway totuşi, este estimat faptul că întreg corpul ei a ars în aproximativ 20 de minute. Osemintele lui Conway erau unsuroase, acest lucru ducând la concluzia că era ceva ars în bucătărie.

 

3. Waymon Wood (nu se cunoaște vârsta)

Waymon Wood a devenit o victimă a combustiei spontane în Martie, 1953. A ars în timp ce era în maşină în drum spre Carolina de Sud şi în mod miraculos maşina nu a păţit nimic, în afară de o mică topire a parbrizului din cauza căldurii.

 

2. Allen M Small ( 52 de ani)

Este cel mai extraordinar caz de combustie, în care nimic din ceea ce înconjura victima nu a fost atins de foc. Allen Small a luat foc pe 1 Martie, 1953. Corpul victimei a fost incinerat complet, iar singurele pagube făcute casei au fost niște urme de arsură pe covor, dedesubtul victimei. Se presupune că victima stătea în picioare când a luat foc şi a ars atât de repede încât focul nu a avut timp să strice altceva.

 

1. Michael Faherty ( 76 de ani)

Cel mai recent caz de combustie spontană s-a întâmplat pe 22 Decembrie, 2010. Michael Faherty a fost găsit când vecinul său a chemat poliţia, deoarece a văzut fum ieșind din casa lui din Ballybane, Ireland. Singurul lucru afectat de foc a fost corpul lui Fatherty şi tavanul, în dreptul în care a ars.
Anchetatorul cazului, Dr. Ciaran Mcloughlin a declarat: „Acest caz a fost investigat amănunțit şi am ajuns la concluzia că acest caz se potrivește în categoria combustiilor umane spontane, pentru care nu există o explicație corespunzătoare.”

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________