17 December 2017

Top 10 cei mai buni jucători englezi din Premier League (după 24 de etape)__________________________________________________________________________________

Dacă am face un top al celor mai buni jucători din Premier League, puţini englezi ar reuşi să prindă un loc pe listă. De fapt, cei mai buni fotbalişti din campionatul de fotbal al Angliei provin din afara Albionului. Dar noi am ales să ne ocupăm astăzi doar de cei britanici. De cei care au dat tot ce e mai bun sezonul ăsta. Atenţie! Topul care urmează este realizat strict pe performanţele jucătorilor din cele 24 de etape deja consumate, aşa că să nu vă miraţi dacă vreun jucător pe care vă aşteptaţi să-l vedeţi pe primele locuri va fi pe un loc inferior.

10. Glen Johnson (Liverpool)

Glen Johnson a fost un jucător mediocru pentru Liverpool şi pentru naţionala Angliei în trecut, dar sezonul acesta englezul şi-a îmbunătăţit stilul de joc sub comanda lui Brandon Rodgers. Fundaşul stânga a reuşit să marcheze două goluri şi să dea patru pase decisive în toate competiţiile jucate. De asemenea, el este unul dintre puţinii fotbalişti a cărui experienţă este vitală pentru tânăra echipă a lui Liverpool.

9. Ashley Cole (Chelsea)

Precum echipa la care joacă, Ashley Cole nu a fost cel mai constant fotbalist pe care-l ştim. Jucătorul care a excelat anul trecut în finala Ligii Campionilor şi-a cam ieşit din formă sezonul ăsta. Totuşi, el rămâne unul dintre cei mai importanţi fundaşi stânga din fotbalul britanic şi mondial şi sperăm că îşi va reveni la potenţialul maxim cât mai curând posibil.

8. Jack Wilshere (Arsenal)

Jack Wilshere şi-a petrecut sezonul trecut fiind accidentat, dar meciurile bune pe care le-a făcut în actuala stagiune ne-au demonstrat că este unul din jucătorii de top ai fotbalului englez. Rămâne memorabil golul pe care l-a marcat în partida cu Swansea din runda a 3-a a Cupei Angliei. În orice caz, talentul său e incontestabil. Să ne amintim doar cum le-a ţinut piept lui Xavi şi Iniesta cu câţiva ani în urmă, când Arsenal a întâlnit-o pe Barcelona în Liga Campionilor.

7. Rio Ferdinand (Manchester United)

În ciuda problemelor din defensiva lui United, care a primit 31 de goluri în 24 de partide, este greu să spunem că e doar vina lui Ferdinand. Accidentările lui i-au pus cariera sub semnul întrebării, dar anul acesta, Rio este singurul lucru bun din defensiva „diavolilor”. Ferdinand a făcut pereche în centrul apărării cu Johnny Evans, iar în ultimele săptămâni, cu Nemanja Vidic, revenit după o accidentare. Dacă United va lua din nou titlul, lui Rio Ferdinand ar trebui să îi revină majoritatea meritelor.

6. Gary Cahill (Chelsea)

Deşi echipa lui Roman Abramovici nu merge tocmai bine în acest sezon, Gary Cahill a avut destule meciuri bune. „Piatra” din defensiva lui Chelsea a făcut pereche cu David Luiz în centru şi a marcat 5 goluri în prima jumătate a sezonului, printre care şi voleul memorabil reuşit împotriva lui Tottenham.

5. Wayne Rooney (Manchester United)

Wayne Rooney a avut un sezon bun pentru Manchester United. Odată cu achiziţionarea lui Robin Van Persie, Rooney a fost retras ca mijlocaş ofensiv. În regulă, probabil că nu e la fel de spectaculos în această poziţie,  dar a jucat o parte importantă în succesul lui United în atac. Până acum, Rooney a marcat 11 goluri şi a dat 9 pase decisive în toate competiţiile (6 goluri şi 3 pase au venit din poziţia de mijlocaş).

4. Joe Hart (Manchester City)

Joe Hart este cel mai bun portar din Premier League după Asmir Begovic. Chiar şi cu jucători defensivi de top precum Kompany sau Zabaleta, City nu ar fi rezistat la 7 puncte în spatele lui United fără un portar ca Hart. Cu ajutorul său, „cetăţenii” au cel mai bun record defensiv din Premier League, cu 19 goluri primite în 24 de meciuri. El a reuşit să nu primească gol în 11 dintre aceste partide.

3. Michael Carrick (Manchester United)

Mijlocaşul lui United a avut numeroase sezoane în care a jucat mediocru, dar actuala stagiune ar putea fi cea mai bună pentru el în tricoul „diavolilor”. Carrick este renumit pentru pasele sale, dar stilul său de joc pare să se fi îmbunătăţit considerabil. El are o medie de 80,1 pase pe meci, iar 88,1 la sută dintre acestea au avut rată de succes. De asemenea, Carrick şi-a îmbunătăţit şi stilul defensiv. El a înregistrat în medie 2,2 tacklinguri pe meci şi tot atâtea interceptări, mai multe chiar decât Yaya Toure.

2. Theo Walcott (Arsenal)

Theo Walcott are un sezon fabulos şi, deşi nu este cel mai talentat, este fără îndoială unul din cei mai buni jucători englezi din actuala stagiune. În 19 partide, Walcott a marcat de 10 ori şi a dat 7 pase decisive. Cea mai notabilă performanţă rămâne hat-trickul din partida cu Newcastle în care Arsenal a învins cu 7-3. Forma incredibilă a tânărului englez l-a făcut uitat pe Robin Van Persie care s-a transferat pe Old Trafford în această vară.

1. Leighton Baines (Everton)

Leighton Baines este cel mai bun jucător englez din Premier League după 24 de etape jucate. Fundaşul stânga al lui Everton l-a scos din primul „11” al naţionalei Angliei pe însuşi Ashley Cole . Formaţia din Liverpool a excelat de câteva ori în acest sezon, iar o mare parte din reuşită i se datorează lui Baines. În prima jumătate a campionatului, 43% dintre atacurile echipei au fost iniţiate de către el, iar până acum Baines are o medie de 3,3 pase-cheie pe meci. Se pare că Leighton Baines a ajuns într-un final jucătorul de top care promitea să fie în 2005, când a promovat în Premier League cu Wigan Athletic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________