21 January 2018

Top 10 cele mai agresive rase de câini__________________________________________________________________________________

Cel mai agresiv prieten al omului. Nu te gândi la pit bulli, rottweileri și rhodesiani. El se găsește în poșetă. Toți câinii pot mușca, totuși unii sunt mai înclinați să facă asta decât alții despre care se credea că sunt periculoși. Câinii de talie mare au căpătat, de-a lungul timpului, o reputație de câini înfiorători, însă ai putea fi surprins de ceea ce au descoperit cercetătorii cu privire la agresivitatea anumitor rase de câini față de necunoscuți, alți câini și chiar stăpâni.  Iată topul celor mai agresive 10 rase de câini din lume:

10. Presa Canario

Câinii din această rasă sunt gentili cu stăpânii lor, dar extrem de suspicioși cu străinii. Un atac al acestui câine de pază provoacă moartea prăzii. E lipsit de frică și are o forță mare, cântărind și 80 kg.

9. Chow chow

Acești lei in miniatură par drăguți, dar sunt teritoriali, distanți și independenți. Dresați în mod necorespunzător, pot deveni foarte agresivi. Mușcă fără avertisment și sunt luptători tenaci. Mare atenție dacă sunt în preajma copiilor și a necunoscuților.

8. Ciobanescul german

Sunt vigilenți și inteligenți, încrezători și fără frică. Pot deveni agresivi daca nu sunt dresați în mod corespunzător de la bun început.

7. Rottweiler

Rottweilerii sunt unii dintre cei mai populari câini din lume. Totuși ei pot fi foarte agresivi cu alți câini. Mai mult, sunt câini protectori și foarte teritoriali, iar dacă simt că stăpânul este în pericol pot fi agresivi cu necunoscuții.

6. Pit Bull

Deși au o reputație de „bad boy” (câine rău), pitbulli au obținut un punctaj foarte mare la agresivitatea față de alți câini. Când, totuși, au rănit oameni, rănile au fost mult mai serioase decât cele făcute de câinii mici și bătăioși.

5. Cocker Spaniel

Plini de calități, cockerii au ajuns în topul celor mai agresivi câini din cauza sindromului furiei, o boala genetică des întâlnită la această rasă de câine. Această boala este foarte periculoasă și îl determină pe câine să îi atace pe membrii familiei și pe copii.

4. Câinele de cireadă australian

Au o tendință mare de a mușca necunoscuții. Deși destul de timizi, pot la fel de bine să fie agresivi când își apără teritoriul și nu se sfiesc să muște vreun intrus. Este agresiv și cu alte animale.

3. Jack Russell terrier

Această rasă de câine pare să compenseze prin agresivitate marimea mică pe care o are. Al treilea în lista celor mai agresivi câini, Jack Russell se remarcă printr-un lătrat strident, intoleranță și agresivitate îndreptată și spre alți câini și spre oameni.

2. Chihuahua

Mici și fiorosi. Chihuahua este a doua cea mai agresivă rasă de câini, remarcându-se prin ostilitatea față de alți câini, străini și chiar familie.  Deși este putin probabil să ii iei în serios, mai degrabă ești mușcat de un Chihuahua decât de un Doberman. Ai grijă!

1. Teckelul                                                                 

Acest monstru mic, cunoscut pentru ura față de necunoscuți a fost „votat” cel mai agresiv câine din lume. Teckelii, crescuți inițial pentru a vâna bursuci, nu au avut o reputație de câini înfiorători datorită taliei , dar cercetatorii au descoperit ca unul din cinci a mușcat sau a încercat să muște străini sau a atacat alți câini, iar unul din 12 s-a repezit la stăpâni.

Foto: puppydogweb.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

 1. we e facut in gluma nu???????

 2. Chihuahua si agresivitatea =))))))))) il las sa ma muste si nici nul simt
  iar pitt rott si presa canaria p ultimele locuri :))))

  • calin_v says:

   AGRESÍV, -Ă, agresivi, -e, adj. Care atacă (fără provocare); fig. care caută prilej de ceartă; provocator. ♦ (Despre substanțe) Care atacă chimic corpurile cu care ajunge în contact.

   agresiv nu inseamna neaparat ca trebuie sa fie si puternic
   nu stiu cum e rasa pitbull, dar din cate am inteles de cele mai multe ori devin violenti doar atunci cand sunt provocati
   apoi sunt folositi in lupte nu neaparat pentru ca sunt agresivi, ci pentru ca sunt puternici

 3. CE PROSTIE!:))=]]]]]]]]]]]]

 4. NO MUSCA ATATIA OAMENI Chihuahua , TEKEL , CAINELE DE CIREADA SI JACK RUSSEL LA UN LOC CAT O MUSCAT PITBULLU

  • ai ma da cine naibi e pitbullu asta ba fratilor ca daca nu ma-ti inebunit cu pitbulli vostri lasatima ba frate de ce va suparati ca nu va pus pitbulli vostri pe primul loc

 5. Eu am un ciobanesc german si este foarte agresiv ca calca cineva pe teritoriul sau.

 6. CEa Mai Mare ProsTie

  CrecaEfacuta la biza

 7. e adevarat, cainii astia mici sunt foarte agresivi…de 1 an ma chinui sa mai imprietenesc cu cainele vecinului, ma latra de fiecare data cand intru sau ies din scara :). Agresiv nu inseamna doar bun la bataie. Cu alti caini n-am avut treaba pe la tara sau in alta parte, dar cu saracia asta mica ma confrunt zilnic :))

 8. Pe bune, 1. Teckelul 2. Chihuahua, cred ca ati inebunit. Asta e corect http://www.roportal.ro/articole/cele-mai-agresive-rase-de-caini-din-lume-4211.htm