21 January 2018

Top 10 cele mai bune filme din 1957 până astăzi__________________________________________________________________________________

Cele mai bune filme nu sunt neapărat şi cele mai noi. Filmele bune sunt cele vechi, clasice, de care oricine a auzit şi le-a văzut măcar o dată în viaţă şi care vor rămâne în istorie pentru totdeauna. Te întrebi care sunt acele filme pe care chiar trebuie să le vezi? Iată primele 10 dintre ele, potrivit IMDB:
1. The Shawshank Redemption (1994)

film shawshank
Acţiunea filmului „Închisoarea îngerilor” se petrece în anul 1947, când Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale și a amantului acesteia, chiar dacă Andy susține că este nevinovat. Acesta este trimis la închisoarea Shawshank, unde îl cunoaşte pe Red, un negru închis de 20 ani şi devin bun prieteni. Bătrânul îl sfătuieşte să se ferească de deținuții care îi agresează sexual pe ceilalți şi îl învaţa cum să procedeze în anumite situații imprevizibile din închisoare. Andy va pune la cale un plan de evadare, dar şi de pedepsire a directorului închisorii.
2. The Godfather (1972)

nasul
Don Vito Corleone, personajul principal al filmului, este un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante reţele mafiote în America. Filmul prezintă o viziune realistă a acestei lumi, iar copiii lui Corleone au fost incluşi în acest joc riscant al luptelor intre clanurile mafiote din America atunci când viaţa tatălui lor a fost pusă în pericol.
3. Pulp Fiction (1994)

film pulp fiction
Filmul, nominalizat pentru şapte premii Oscar, este format din multiple scene de umor şi violenta, în care se observa isprăvile unor ucigaşi plătiţi. Povestea principală a filmului prezintă doi găinari care vor să jefuiască un magazin şi întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru şeful lor, care are o înţelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respecta.
4. The Good, the Bad and the Ugly (1966)

film the good the bad and the ugly
Filmul prezintă lupta primitivă pentru supravieţuire şi bogăţie, iar acţiunea se petrece în vestul sălbatic. Bunul Blondie (Clint Eastwood), raul Tuco (Eli Wallach) şi urâtul Sentenza / Angel Eye (Lee Van Cleef) sunt prinşi într-un triunghi conflictual, mânaţi de instinctele primare.
5. 12 Angry Men (1957)

12 oameni furiosi
12 juraţi sunt chemaţi pentru a delibera sentinţa în cazul unui tânăr de 18 ani, acuzat de uciderea propriului tata cu un cuţit. Fiecare dintre cei 12 bărbaţi dezbat o crimă de gradul unu, iar la sfârşit l-au declarat pe tânăr vinovat. Un singur jurat crede în nevinovăţia băiatului şi cere să se reanalizeze datele aduse de avocaţi, reuşind să îşi convingă ceilalţi 11 colegi că acuzatul este nevinovat.
6. The Dark Knight (2008)

film dark knight
După moartea procurorului Harvey Dent, Batman îşi asumă responsabilitatea pentru crimele acestuia, pentru a-i apăra onoarea. Hărţuit de autorităţi, decide să părăsească oraşul până când lucrurile se liniştesc, iar la opt ani de la moartea lui Dent şi de la teroarea lui Joker, care a făcut că cetăţenii din Gotham City să protesteze împotriva lui Batman, Cavalerul Negru se întoarce în oraş pentru a descoperi adevărul despre enigmatica Selina Kyle.
7. Schindler’s List (1993)

lista lui schindler
Filmul care a câştigat 7 premii Oscar prezintă povestea lui Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Este prezentată latura emoţionantă ororilor războiului şi alterarea caracterelor umane în timp de război.
8.The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

intoarcerea regelui
Filmul prezintă frăţia împărţită în trei grupuri. Frodo (Elijah Wood) şi Sam (Sean Astin) sunt conduşi de Gollum (Andy Serkis) la Mordor. Pe măsură ce Inelul se apropie de Sauron, puterea sa asupra purtătorului devine tot mai intensă. Prietenia dintre credinciosul Sam şi Frodo este pusă la încercare, iar Gollum îşi croieşte drum pe sub pielea lui Frodo, câştigându-i încrederea şi lăsându-l pe Sam pe dinafară. Grupul mai mare al membrilor frăţiei este împărţit după un incident tulburător, cu un glob de sticlă.
9. Fight Club (1999)

film fight club
Un tânăr obişnuit, care nu are bani şi are o slujbă plictisitoare şi stresanta întâlneşte pe cineva care îl învaţa să se mişte şi să trăiască liber. Tânărul devine membru al unui club unde învaţa cum să se bată şi să-şi dovedească puterea.
10. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

film star wars
Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) şi prinţesa Leia (Carrie Fisher) trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader. După ce a fost înfrânt într-o primă fază, Imperiul pregăteşte o strategie pentru a redobândi supremaţia absolută. Telespectatorul este purtat pe cele mai exotice şi înfricoşătoare planete din galaxie, printre care planeta arctică Hoth şi cea tropicală.

 

Sursa: IMDB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Dupa parerea mea, sunt filme si mai bune decat UNELE din cele mentionate, dar stiti cum este: gusturile nu se discuta.
    De exemplu: Pirati din caraibe, cu jhonny depp, sau i, robot, cu will smith etc etc etc

  2. raisehell says:

    Cu greu as putea spune ca sunt cele mai bune filme. Jumatate ar fi intrecute de foarte multe alte filme, astfel incat ar avea noroc daca si-ar putea gasi locul in top 50.