17 December 2017

Top 10 cele mai de temut inchisori din lume__________________________________________________________________________________

Cand auzim de penitenciare de maxima securitate, ne gandim automat ca de-acolo nu prea sunt sanse de evadare. Aceasta este doar o parte din adevar. Aceste penitenciare adapostesc pe unii dintre cei mai feroce raufacatori si, pe langa datoria de a-i impiedica sa evadeze,personalul inchisorilor mai trebuie sa-i impiedice si sa starnesca revolte sau sa se bata intre ei. In concluzie, persoanele care sunt la conducerea acestor penitenciare isi asuma o responsabilitate enorma. In acest articol am de gand sa fac cunoscute conditiile de viata ale prizonierilor din anumite inchisori, precum si delictele de care s-au facut vinovati.

1. Inchisoarea Black Dolphin

zid penitenciar
Langa granita cu Kazahstan, o inchisoare cu numele de Black Dolphin adaposteste cei mai brutali criminali ai Rusiei. In Black Dolphin isi ispasesc pedeapsa in jur de 700 de criminali. Adunate, ei au omorat 3500 de persoane, ceea ce inseamna o medie de 5 crime pe detinut. Gardianul Denis Avsyuk este unul dintre persoanele insarcinate de detentia prozonierilor. El are de-a face zilnic mai ales cu criminali, printre care se gasesc si maniaci, pedofili si teroristi. Nikolai Astankov este un exemplu de detinut care si-a omorat intreaga familie, dupa care a ars-o in padure. Acesta declara: “Daca te gandesti mereu de ce esti aici, ce te asteapta si ca nu vei fi niciodata eliberat, ca ai fost lasat aici singur, pur si simplu nu vei rezista. Esti filmat in permanenta in celula, de asemenea peste tot sunt plasati detectori de miscare si in plus, la fiecare 15 minute un gardian vine si iti verifica celula, deci trebuie sa fii atent in permanenta”.

2. Inchisoarea Carandiru

inchisoarea carandiru
In Brazilia se afla aceasta inchisoare care si-a castigat reputatia de temut. Aici au loc violuri, batai, umiliri in moduri neimaginabile. Prizonierii sunt inghesuiti in celule destinate numai pentru o persoana, sunt obligati sa se bata de catre detinutii alfa, iar violatorii de copii au parte de cea mai cumplita soarta odata ce au pasit pragul Carandirului. Gardienii de asemenea sunt niste fiinte lipsite de mila si capabile de chinuirea pana la moarte a prizonierilor. Masacrul de aici a atins apogeul in anul 1992 cand a avut loc o revolta a prizonierilor, in urma careia trupele de commando au ucis 102 prizonieri, iar alti 9 fusesera ucisi de alti detinuti in timpul revoltei. In timpul intervenitei, niciunul dintre cei 68 de membri ai fortelor de intervenite nu au fost raniti, iar detinutii supravietuitori au declarat ca s-a tras inclusive asupra celor care s-au predat. Desi aceasta inchisoare a fost demolata in 2002, nu am rezistat sa n-o pun in topul celor mai de temut inchisori din lume din cauza grozaviilor ce au putut sa se intample aici.

3. Pelican Bay State Prison

inchisoarea pelican bay
Pelican Bay este inchisoarea in care isi executa pedeapsa cei mai periculosi criminali din California. Acest penitenciar este cunoscut si pentru multiplele conflicte intre gardieni si detinuti, cel mai cunoscut fiind cel dintre doua gasti rivale izbucnit in anul 2000 in care gardienii , siliti sa intervina, au omorat 15 detinuti.

4. Fortareata San Carlos de la Cabana

cladire din piatra
Acesta este una dintre cele mai groaznice inchisori din lume. Aici nu poate fi vorba de camere de luat vederi sau de orice fel de conditii. Localizata in Cuba, aceasta inchisoare are niste celule atat de mici incat detinutii abia daca pot sta jos, iar daca gardienii sunt suparati in vreun fel de unul dintre cei 75.000 de prizonieri, acestia au voie sa-i bata sau, eventual, sa-i impuste.

5. Inchisoarea din Nairobi, Kenia

prizonieri
Aceasta inchisoare este cunoscuta mai ales pentru conditiile inumane in care traiesc detinutii. Bineinteles ca nici de-aici nu lipseste violenta condamnatilor si a gardienilor, dar ceea ce este absolute cumplit la acest penitenciar este ca aici se transmit cele mai multe maladii. Oricine are norocul sa intre aici sanatos, are ghinionul asigurat de a se molipsi de cel putin una dintre bolile contagioase de care sufera detinutii bolnavi de febra tifoida, malarie, varicela si SIDA. Viata bolnavilor nu este prea lunga din cauza lipsei totale de asistenta medicala. Si ca sa completam lista conditiilor de aici, aflati ca detinutii nu au apa cu care sa spele, iar putina apa care li se pune la dispozitie este folosita strict pentru baut.

6. Inchisoarea Mendoza

inchisoarea mendoza
O alta onchisoare cunoscuta pentru conditiile inumane de trai este cea din Argentina. Aceasta a fost proiectata pentru a adaposti 600 de detinuti, insa de-a lungul anilor a ajuns la un numar de 3000 de detinuti. Violul este ca la el acasa in inchisoarea Mendoza. Fiecare nou detinut trebuie sa fie violat in prima noapte petrecuta in aceasta inchisoara pentru a fi initiat in acest loc. Daca noul venit nu se supune, i se aplica o pedeapsa care consta intr-un viol colectiv efectuat de catre toti detinutii de pe culoarul pe care este situata celula sa, numarul acestora fiind de 30-40.

7. Inchisoarea San Quentin

inchisoare la apa
Inchisoarea care adaposteste cei mai periculosi criminali ai Statelor Unite se afla in California, iar in incinta acesteia au loc in mod regulat conflicte intre bandele negrilor, latinilor si ale arienilor in ciuda celor 1500 de gardieni insarcinati cu asigurarea linistii. Aici au loc zilnic violuri, batai, mutilari si injunghieri. Cea mai recenta dovada a nelegiuirilor care au loc aici s-a intamplat in 2006 cand au avut loc mai multe revolte care s-au soldat cu ranirea grava a peste 100 de condamnati si cu moartea a 2 dintre acestia.

8. Inchisoarea La Sante

inchisoarea la sante
Inchisoarea La Sante din Franta este cunoscuta pentru numarul mare de sinucideri care au loc in incinta acesteia. S-a raportat ca in anul 1999, 124 de detinuti au hotarat sa-si ia viata ca un ultim gest disperat al mizeriei, violentei si torturii psihice de care aveau parte. Violul si sclavia sunt nelipsite aici, iar detinutii au voie sa-si paraseasca celula doar 4 ore pe zi. Corpul de cladiri destinat pedepselor nu dispune de apa curenta, iar condamnatii care nimeresc aici sunt tinuti fara apa si lumina mai multe zile la rand.

9. Inchisoarea ADX

turn de observatie
Situata in Colorado, aceasta inchisoare este considerate cea mai sigura, dar si cea mai groaznica din lume. De ce atat de groaznica? Nu pentru ca aici ar avea loc violuri, batai, torturi sau apa si mancarea ar lipsi, nu. Ci din cauza lentei torturi psihice. Detinutii de aici sunt tinuti izolati, nu au voie sa vorbeasca unii cu altii, isi parasesc celula doar o ora pe zi, iar in acea ora nu au norocul sa iasa afara, la lumina zilei. In cladirile ADX nu exista ferestre, astfel ca prizonierii vor avea ocazia sa vada lumina zilei numai daca vor fi eliberati. S-a constat ca prizonierii ajung sa-si piarda mintile dupa aproximativ 2-3 ani de detentie in ADX.

10. Inchisoarea militara Tadmor

inchisoare siria
In Siria se afla cea mai de temut inchisoare dintre cele care exista. De ce de temut? Multi compara aceasta inchisoare cu un lagar de exterminare. Aici executiile nu se realizeaza prin impuscare sau spanzurare, ci supunand detinutii la torturi cumplite care au ca scop o moarte chinuitoare. Gardienii detin chiar si un manual de tortura in care sunt descrise mijloace prin care se poate suprima viata victimei in cele mai groaznice chinuri. Aici, chiar daca sunt vinovati sau nevinovati, gardienii pedepsesc detinutii din cel mai infim motiv doar pentru a-si satisface setea de tortura. Una dintre mijloacele des folosite pentru a tortura condamnatii consta in atarnarea detinutilor de tavan si lovirea acestora cu tevi de metal, iar pentru maini si picioare sunt folosite exclusiv topoarele. Cel mai mare masacru din istoria penitenciarelor a avut loc aici, la Tadmor in anul 1980, cand aproximativ 500 de detinuti au fost ucisi fara motiv de catre gardieni.

foto:  onlycolorado.com, lefigaro.fr, kenyan-post.com, sfgate.com, ivybetty.com

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Simt ca lipseste o inchisoare….da nu mai stiu exact cum se numeste…:(

  2. Remus 3R says:

    Bun articol!

  3. John Coman says:

    Bun articol ,felicitari! Doar ultima mi se pare ceva RELATIV ,vorba lui Einstein. Nu stiu daca putem crede tot ce se spune despre inchisoarea din Syria ,sa nu cumva sa fie doar o conspiratie impotriva acestei tari din partea curentului VESTIC .