17 December 2017

Top 10 cele mai frumoase gradini botanice din Romania__________________________________________________________________________________

Dacă nu ştiţi ce să faceţi într-o zi de week-end pentru a vă relaxa , cu siguranţă, o plimbare printr-o grădină botanică vă va reda pofta de viaţă şi dragostea pentru natură. În plus, daca aveţi copii, aceştia vor avea parte, pe lângă plimbarea în aer curat, de informaţii noi despre plante din lumea întreagă.Urmează, aşadar, un top al celor mai frumoase grădini botanice din România.

10. Sibiu

sibiu

Grădina botanică din Sibiu se află în cadrul Parcului Tineretului şi este una care merită vizitată. Grădina prezintă plante de pe întreg teritoriul ţării în colecţii prezentate în spaţii deschise.

9. Brăila

braila

O altă grădină botanică care merită să fie inclusă în acest top este şi cea din Brăila care se află în complexul muzeal al Ştiinţelor Naturii în cadrul Parcului Monument şi cuprinde plante de pe toată suprafaţa României.

8.Galaţi

galati

Grădina din Galaţi a fost înfiinţată în anul 1990 ca secţie a unei noi instituţii muzeale „Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii”. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare şi conţine colecţii de plante din zonele tropicale şi subtropicale.

7. Craiova

craiova

Grădina Botanică Universitară din Craiova functionează în două locaţii : în Craiova şi în localitatea Rânca şi a fost înfiinţată în anul 1952 din iniţiativa prof. Univ. Alexandru Buia. Cu o suprafaţă de 7 hectare, grădina găzduieşte colecţii care mai de care mai interesante de plante din întreaga lume.

6. Târgu Mureş

targu mures

Grădina Botanică din Târgu Mureş a fost înfiinţată în anul 1953 de către UMF , ca bază de învăţământ pentru Facultatea de Farmacie şi este împărţită în trei sectoare hortidendricole importante : Parcul dendrologic, Grădina Botanică si Grădina de Plante Medicinale. Grădina are o suprafaţă de aproximativ 3 hectare şi este amplasată la poalele platoului Corneşti .

5. Timisoara

timisoara

Grădina Botanică din Timişoara se află în imediata vecinătate a fostei cetăţi a oraşului , în zona centrală a oraşului. Aici găsiţi peste 218 specii de plante , grădina fiind proiectată să cuprindă flori şi arbori grupate în sectoare : Sectorul cu Flora Ornamentală, colecţia de trandafiri, sectorul flora şi vegetaţia României, sectorul flora regiunii mediteraneene, flora Americii,Asiei, grădina Japoneză etc.

4.Jibou

jibou

Grădina Botanică din judeţul Sălaj a fost înfiinţată în anul 1968 de către profesorul Vasile Fati si ocupă 24 de hectare . Aici puteţi vedea numeroase plante exotice, prezentate atât în spaţiu deschis, cât şi în sere în forme sferice, un complex de sere d microproducţie şi cercetare , dar şi un acvariu, un parc zoo şi o grădină japoneză impresionantă.

3. Bucureşti

bucuresti

Comparabilă ca dimensiuni cu cea din Cluj-Napoca ( 19 hectare), grădina din capitală găzduieşte peste 10.000 de plante aduse din mai toate ţările Globului. De asemenea, aici puteţi vizita serile tropicale unde se află cactuşi în floare, portocali cu fructe coapte, orhidee etc. Să nu uitaţi să treceţi pe la muzeul grădinii care se află într-o superbă clădire în stil brâncovenesc.

2. Iaşi

iasi

Grădina Botanica Anastasie Fătu este cea mai veche din România , fiind deschisă de către naturalist în anul 1856 în Iaşi. Grădina găzduieşte cea mai mare colecţie de soiuri de trandafiri din România – aproximativ 800 de soiuri. Întinsă pe 100 de hectare, grădina din Iaşi este împărţită în 12 sectoare, unul dintre acestea fiind cel de sere.

1. Cluj

cluj

Grădina Botanică din Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul celor mai frumoase din România, dar şi printre cele mai îndrăgite din Europa. Aici găsiţi plante specifice tuturor zone din ţară, dar şi o multitudine de specii tropicale, prezentate în sere superbe şi foarte bine îngrijite. Nu trebuie ratate grădina japoneză şi romană, amenajate foarte frumos cu vestigii arheologice şi aranjamente specifice fiecărei civilizaţii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________