19 February 2018

Top 10 cele mai populare anime-uri__________________________________________________________________________________

Anime-urile sunt poate cele mai urmărite desene animate din lume la ora actuală. Ele reprezintă, în esenţă, o bună modalitate prin care copii şi adulţii japonezi îşi pierd timpul liber.  În ciuda varietăţii şi numărului larg de astfel de show-uri TV, ar fi greu să realizăm un top al celor mai bune anime-uri fără să stârnim controverse. Totuşi, vă prezentăm astăzi 10 din cele mai vizionate şi mai cunoscute desene animate de acest gen.

10. Dragon Ball

Fiind difuzat pentru prima oară în 1984, Dragon Ball este cel mai vechi serial din această listă. S-a bucurat de o popularitate imensă la acea vreme şi a beneficiat de două continuări. Dragon Ball urmăreşte povestea tânărului Goku, aflat în căutarea celor 7 globuri magice ale Dragonului. În aventura sa, eroul întâlneşte mulţi inamici pe care-i învinge graţie puterilor supranaturale. Dragon Ball este un anime plin de acţiune, unele din luptele prezentate întinzându-se pe episoade întregi. Este recomandat telespectatorilor tineri şi celor care vor să retrăiască nostalgia anime-urilor.

9. Black Butler

Black Butler a fost o comedie neagră care a rulat în perioada 2008-2011. Dar cele două sezoane ale anime-ului s-au bucurat de un real succes. Black Butler spune povestea demonului Sebastian Michaelis care, printr-un contract faustian, îl serveşte pe contele Ciel Phantomhive, în vârstă de 12 ani. Pe când Sebastian pare majordomul perfect, caracterul său este unul sadic, dar în acelaşi timp, ilar. Aşadar, Black Butler este un show comic pe care nu trebuie să-l rataţi!

8. Naruto

Probabil unii ar plasa acest anime pe primul loc în topul nostru. Este unul dintre cele mai longevive desene şi încă rulează la televizor, graţie continuării sale, Naruto: Shippuden. În orice caz, anime-ul este foarte apreciat de cei mici şi este privit ca o pierdere de timp pentru fanii mai în vârstă ai acestui tip de desene animate. Povestea serialului se învârte în jurul lui Naruto Uzumaki şi a prietenilor săi. Eroul se dezvoltă, are parte de călătorii periculoase şi încearcă să devină cel mai respectat ninja din satul său natal. Scenele de luptă sunt echilibrate cu momentele comice. Din acest punct de vedere, Naruto stă mai bine decât Dragon Ball.

7. Hellsing

Hellsing a cunoscut doar 11 episoade în perioada 2001-2002, dar încă rămâne un anime fascinant pentru fanii genului. Povestea lui este, ca şi în celelalte seriale prezentate, una supranaturală. Hellsing este o organizaţie secretă fondată în Anglia, care se ocupă cu uciderea vampirilor. Asul lor din mânecă este chiar un vampir, Alucard. De fapt, Dracula, scris invers. În fond, Hellsing este un anime de acţiune, care lasă la o parte poveştile romantice gen Twilight sau Vampire Diaries.

6. Elfen Lied

În germană, Elfen Lied înseamnă „cântecul elfilor”. Sună blând şi liniştit, nu? Dar când te uiţi la primele 7 minute din acest desen vezi poate cele mai brutale scene din istoria anime-urilor. Agresivitatea şi nuditatea sunt două dintre caracteristicile lui Elfen Lied. Probabil din aceste motive este atât de cunoscut în întreaga lume. Povestea se învârte în jurul lui Lucy, un umanoid cu două coarne pe cap şi o sumedenie de mâini invizibile. Elfen Lied se concentrează pe moralitate, răzbunare şi identitate.

5. Rurouni Kenshin

Cunoscut şi sub denumirea Samurai X, Rurouni Kenshin spune o poveste din perioada Meiji, începutul epocii moderne în Japonia. Personajul principal este Himura Kenshin, un fost asasin care-şi spală păcatele ajutându-i pe cei care au nevoie. Serialul are şi o parte dramatică, arătând consecinţele războiului şi dificultăţile prin care au trecut cei afectaţi de el. Are de asemenea şi momente comice, care nu fac desenul să fie unul sobru.

4. Bleach

Bleach este unul dintre cele mai apreciate anime-uri care încă rulează la TV. Desenul portretizează foarte bine valorile prieteniei şi ale loialităţii, dispune de multă acţiune şi comedie şi înfăţisează caractere unice care se dezvoltă extraordinar. Povestea se învârte în jurul elevului Ichigo Kurosaki, căruia i se dau puterile unui shinigami (zeu al morţii) pentru a-şi salva familia. Curând, aceasta devine meseria lui, iar eroul trebuie să protejeze oameni şi suflete de „umbrele negre”.

3. Full Metal Alchemist

Acţiunea din Full Metal Alchemist se petrece în epoca industrială din Europa, doar că într-o lume paralelă, unde alchimia este cea mai preţuită ştiinţă. Desenul se concentrează pe moralitate, prietenie, relaţiile dintre fraţi şi filozofie. Avem parte de o acţiune uşoară, suspans şi comedie. Pe scurt, după ce au încercat să-şi învie mama, alchimiştii Edward şi Alphonse au suferit nişte accidente groaznice. Edward şi-a pierdut o mână, iar Alphonse, tot corpul. Aici intervine suprarealismul. Sufletul lui Alphonse este acum captiv într-un robot, iar cei doi pornesc în căutarea unei metode de a reveni la normal.

2. One Piece

One Piece numără la ora actuală peste 500 de episoade. Asta îl face, fără îndoială, unul din cele mai longevive anime-uri. Personajul principal al show-ului este Monkey D. Luffy, un băiat care a dobândit puteri supranaturale după ce a mâncat un fruct magic. Eroul călătoreşte alături de câţiva piraţi şi traversează oceanul Grand Line în căutarea faimoasei comori One Piece. Anime-ul are parte de o lume fantastică foarte bine conturată, de caractere bine individualizate şi de poveşti bine scrise.

1. Death Note

Death Note este un anime modern, a cărui poveste are loc în Japonia zilelor noastre. Are parte de personaje inteligente şi de o poveste încurcată pe alocuri şi cu greu ne putem da seama ce urmează să se întâmple. „Eroul” din Death Note este Yagami Light, un elev de liceu care intră în posesia unui carneţel misterios, intitulat sugestiv „Carneţelul Morţii”. Acesta îi permite să ucidă pe orice persoană al cărei nume va fi scris pe paginile sale. Light foloseşte carneţelul pentru a ucide diverşi acuzaţi, dar poliţia ajunge pe urmele lui şi se declanşează un adevărat joc de-a şoarecele şi pisica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. alexandra says:

    cu adevarat Death Note este cel mai bun anime creat vreodata