21 January 2018

Top 10 cele mai rele aparate şi metode de tortură medievale__________________________________________________________________________________

Evul Mediu nu a fost pentru cei slabi de inimă. Majoritatea oamenilor erau ţărani săraci şi murdari. Trăiau puțin, aveau o existenţă brutală şi aveau şi puține drepturi. Şi am menționat ceva de tortură? Aici nu e vorba de tortura provocată prin legarea de o scândură şi turnarea apei pe faţă creând senzaţia de înec, ci de alta mai brutală. Unii oameni erau foarte creativi în a găsi noi metode inovative care să cauzeze agonia la oameni.

Am judecat aparatele de tortura pe o scară de 30 de puncte, cu 10 puncte date următoarelor categorii:
originalitate – de câtă imaginație au avut nevoie acei bolnavi mintali să conceapă acea tortură?
durere – doar teribil, sau absolut chinuitor, sau şi mai rău?
durată – tortura cauza moartea în câteva ore sau zile?

Şi un scor mai mare de 30 e posibil. Ocazional, acordăm extra puncte unei inspirații unice în câmpul torturii. Deci, cel mai mare scor poate depăși 30. Trebuie totuși talent!

 

10. Spintecătorul de sâni

Originalitate: 6
Durere: 7
Durata: 4
Total: 17

Acest aparat de tortură era folosit în special pentru femeile păcătoase şi/sau cele care înșelau. Cleștii acestui instrument oribil erau puși pe sânii femeilor. Deseori erau încălziţi ca să fie fierbinți. Erau apoi smulși sau rupți, iar dacă victima nu murea, rămânea desfigurată pe viață.

 

9. Trasul în ţeapă

Originalitate: 5
Durere: 9
Durata: 8
Total: 22

Tehnica tipică a nebunilor ca Vlad Țepeș era să ai prietenul pe un stâlp foarte ascuțit. Țepușa intra în anus şi ajungea în abdomen. Prăjina era pusă în poziție verticală şi bietul om plânge în hohote în timp ce alunecă în jos. Uneori, prăjina sfâșia pieptul şi ieșea. Vârful lancei putea fi pus uneori sub bărbie astfel încât persoana respectivă să nu mai alunece. Se spune că dura între o zi şi trei până persoana murea.

 

8. Ruperea pe roată

Originalitate: 7
Durere: 9
Durata: 7
Un punct în plus pentru păsările care mâncau ochii!
Total: 24

Ideea era să lege biata victimă de o roată de lemn. Roata s-ar fi rotit şi călăul ar fi zdrobit membrele victimei şi încheieturile cu un ciocan de fier sau măciuca. Ar fi fost complet zdrobite. După asta, victima era lăsata să moară legată de roată. Pentru o distracție în plus, uneori roata era pusă pe un stâlp astfel încât păsările să se hrănească cu ochii victimei şi alte părți ale corpului. Victima murea în 2-3 zile.

 

7. Torturați de ferăstrău

Originalitate: 9
Durere: 10
Durata: 5
Punct în plus pentru accesibilitate – această tortură e uşoară pentru toţi, nu e nevoie de echipament special
Total: 25

Marele avantaj al torturii cu ferăstrăul este că nu mai aveai nevoie de echipament special. Tot ce aveai nevoie era un ferăstrău, o funie şi un copac să îi agăţi de picioare. Victima era legată cu picioarele în jos, astfel încât sângele să ajungă mai repede la cap. Acest lucru făcea ca persoana respectivă să rămână conştientă un timp mai mare. De asemenea, încetinea pierderea de sânge. Victima era tăiată cât mai departe de abdomen pentru a prelungi moartea, care venea normal în câteva ore.

 

6. Spintecătorul de genunchi

Originalitate: 9
Durere: 10
Durata: 6
Total: 25

Ideea acestei invenții sadice a fost distrugerea genunchilor şi a altor articulații. Când călăul întorcea mânerul, punctele ascuțite distrugeau şi mutilau orice parte a corpului care era plasată acolo. Nu cauza mereu moartea, ci doar dureri groaznice şi desfigurări teribile. Uneori acesta era doar începutul, urmând apoi alte torturi mai groaznice.

 

5. Platforma suspendată a lui Iuda


Originalitate: 10
Durere: 9
Durata: 8
Total: 27

Aceasta poate nu e la fel de sângeroasă sau violentă ca tragerea în ţeapă, dar câștigă extra puncte pentru originalitate şi pentru factorul agoniei. Anusul sau vaginul nefericitei victime, era pus peste capătul ascuțit. Apoi persoana era lăsată încet în jos pe frânghie. Ideea era să se lărgească orificiul în câteva ore sau zile. Victima de obicei nu purta haine şi uneori pentru o distracție mai mare i se puneau greutăţi la glezne. Pentru o cruzime mai mare, acea ţeapa nu era spălată, iar victima căpăta uneori infecții teribile.

 

4. Scaunul de tortură

Originalitate: 10
Durere: 10
Durata: 7
Un punct în plus pentru piroanele de metal din spate – oroarea psihologică de a fi paralizat este ceva nou
Total: 28

Această mașină hidoasă avea o ramă de lemn cu două frânghii jos şi două în sus. Când călăul ajusta mânerul, frânghiile prindeau mâinile şi picioarele victimei. Acest lucru ducea la dislocări teribile şi în final la sfâșieri ale corpului. Ultima ediție a scaunului de tortură are piroane de oţel adăugate la pat. Acest lucru asigura şi ruperea coloanei vertebrale a victimei, cauzând paralizia.

 

3. Sfărâmătorul de capete

Originalitate: 9
Durere: 10
Durata: 9
Total: 28

Acest dispozitiv oribil era folosit frecvent în timpul Inchiziției Spaniole. Bărbia victimei era pusă pe o bară în partea de jos şi capul dedesubtul capacului de jos. Călăul întorcea apoi șurubul şi apăsa bara şi capacul împreună. Acest lucru comprima scheletul, sfărâmând dinții victimei. Această apăsare putea dura ore întregi, până când le ieșeau ochii din cap.

 

2. Tortura cu șobolani

Originalitate: 10
Durere: 10
Durata: 8
Punct în plus pentru accesibilitate; pentru a cauza durere sau mânie era nevoie doar de un șobolan în cușcă
Total: 29

Ce poate fi așa înspăimântător la niște șobolani? Sunt drăguți, nu-i așa? Ei bine, imaginați-vă următorul lucru: mâinile şi picioarele vă sunt legate şi stomacul vă e acoperit cu un recipient cu un șobolan înăuntru. Recipientul este încălzit ușor şi șobolanul îți spintecă stomacul pentru a scăpa.

 

1. Taurul de bronz

Originalitate: 10
Durere: 10
Durata: 10
Punct în plus pentru efort. Oricine s-a gândit la asta şi l-a construit este un om bolnav şi un geniu motivat.
Total: 31

Ce mod teribil de a începe: victima e plasată printr-o gaură mare într-un taur de metal şi încuiată înăuntru. Sub el arde un foc şi victima arde încet până moare. Grecii antici foloseau şi ei acest dispozitiv. Ei puneau şi câteva tuburi în jurul gâtului victimei astfel încât atunci când aceasta striga să sune ca un taur furios.

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Se spune desore taurul de bronz ca inventatorul lui a fost prima victima