23 February 2018

Top 10 cele mai sănătoase şi răcoritoare băuturi__________________________________________________________________________________

Dat fiind că urmează sezonul cald când ai face orice să te răcoreşti , dar în acelaşi timp, să te menţii sănătos şi în formă, vă prezentăm un top al celor mai sănătoase băuturi,perfecte pentru primăvară şi vară . Renunţă la sucurile acidulate şi cu conţinut ridicat de zahăr şi consumă răcoritoare făcute în casă :

10. Suc de portocale/lămâie

portocale

Conţinutul ridicat de vitamina C din acest suc îl recomandă ca o băutură de vară foarte bună, dar ca şi în cazul sucului de mere, conţinutul ridicat al caloriilor nu este unul de neglijat, dat fiind că pentru un pahar mare de suc proaspăt trebuie folosite chiar şi 10 fructe.

9. Suc de afine

afine

Bogat în vitamina C şi în fibre, sucul de afine are un conţinut scăzut de calorii, spre deosebire de mere, de exemplu. Deşi au un preţ destul de mare, afinele au efect antioxidant şi previn o serie de infecţii urinare.

8. Suc de roşii

Suc de roşii

Bogate în vitamine şi minerale, roşiile sunt o adevărată minune pentru organismul nostru. Un pahar de suc de roşii naturale pe zi vă ajută să luptaţi cu deshidratarea, dar are şi un puternic efect antioxidant, prevenind chiar şi numeroase tipuri de cancer.

7. Sucul de pere

Sucul de pere

Perele sunt şi ele pe lista celor mai sănătoase fructe , motiv pentru care ar fi ideal să beţi măcar odată pe săptămână un pahar mare. Acestea contin acizi organici, pectine, vitamine , sunt de două ori mai bogate în minerale decât merele , dar au efect laxativ.

6. Suc de grapefruit

grefe

Unul dintre cele mai sănătoase fructe este grapefruit-ul care este o sursă reală de licopen, luptă împotrivă cancerului şi are un aport redus de calorii, motiv pentru care sucul de grepfruit este preferat în dietele pentru scăderea ponderală.

5. Sucul de kiwi

Sucul de kiwi

Fructele de kiwi sunt extrem de sănătoase pentru organismul nostru : aport crescut de vitamina V, are efect antioxidant, omunomodulator, seminţele au aminoacizi esenţiali şi conţin o enzimă care are rol important în digestia proteinelor animale.

4. Suc de mere

mere

Sucul de mere natural pe care îl faci acasă la storcător este foarte bogat  în potasiu, vitamina C, reduce nivelul colesterolului şi grăbeşte eliminarea toxinelor din ficat şi din rinichi. Are, însă , şi un defect : conţine un nivel caloric ridicat, aşadar nu îl bea ca pe apă, deşi gustul este unul foarte bun.

3. Ceai verde

ceai verde

Una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume este ceaiul verde datorită faptului că luptă împotriva multor afecţiuni, are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi are efecte dovedite împotriva îmbătrânirii organismului. Dacă nu vă place la gust, îl puteţi combina cu miere, lămâie, suc de fructe  şi se va transforma într-o băutură perfectă pentru anotimpul cald.

2. Sucul de morcovi

Sucul de morcovi

Sunt cunoscute efectele benefice pe care le au morcovii asupra organismului, aşa că nu ezitaţi să consumaţi piureuri sau sucuri naturale făcute în casă. Aceştia întăresc sistemul imunitar,fac adevărate minuni pentru piele, protejând împotriva razelor UV  şi accelerând bronzul natural. Se recomandă consumul unui pahar mic în fiecare zi.

1. Suc de rodii

 Suc de rodii

Sucul natural de rodii este sucul cu cel mai ridicat conţinut de antoxidanţi, compuşi ce şi-au demonstrat de-a lungul timpului efectele de prevenire  a cancerului. Deşi te cam poate ustura la buzunar, sănătatea ta este mai importantă decât orice, aşa că nu ezita să consumi măcar o data pe săptămână această minune a naturii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________