21 January 2018

Top 10 cele mai scumpe rase de câini__________________________________________________________________________________

Cu toții știm că un câine este cel mai bun prieten al omului..dar sunt situații în care acesta devine cel mai scump..la propriu. Iar, în anumite cazuri achiziționarea unui patruped implică mari eforturi financiare, de la cateva sute de euro la întregi milioane. Prețul câinelui depinde în general de:descendența nobilă a rasei,performanțele sportive precum și de aspectul său fizic impecabil. Printre cele mai scumpe rase de câini se numără:

1o.  Bichonul maltez

Este un câine originar din partea vestică a Bazinului Mării Mediterane, înregistrat astăzi în Italia. Deşi numele său face referire la Malta, nu exista dovezi clare că ar proveni din această insulă. În ceea ce privește aspectul,  câinele este acoperit din cap până în picioare de păr lung, alb și mătăsos, iar ca greutate se încadrează între 1,5 și 4 kg, în funcție de liniile din care provine.În ciuda mărimii lor, câinii sunt relativ energici și lipsiți de teamă, având și un preț pe măsură:200-300 de euro.

9. Saint Bernard 

 

Câine de talie mare, își are originea în Alpii Elvețieni unde era utilizat inițial ca și câine de pază. Abia mai târziu,în secolul XIX a devenit cunoscut datorită abilității sale deosebite de a salva călătorii înzăpeziți.Ca și semne distinctive, se caracterizează prin membre musculoase, trup masiv și puternic, gât scurt,bot lat cu aspect pătrat și trufă marcantă de culoare neagră.Blând,prietenos și protector poate fi folosit cu succes ca babby-sitter,un exemplar ajungând să coste până la 400 de euro.

8. Weimaraner

Aparține la origini  grupului de câini de muncă,datorită posturii sale impunătoare și puternice,dar  datorită înfățișării sale a devenit mai târziu un câine ideal pentru companie.Ca și aspect are blana scurtă de culoare maro-gri, sunt înalți și au o fugă grațioasa, iar în ceea ce privește prețul,cu cât mai mare este acesta, cu atât mai ridicată va fi calitatea câinelui.

7. Husky

Provin din Asia de Nord, fiind utilizați ca și câine de sanie de către populațiile normandice, și exportați apoi în Alaska,devenind cu timpul câini de companie îndragiți în America de Nord.Sunt  câini de talie medie,puternici,existenți într-o varietate de culori,remarcându-se în principal prin ochii migdalați de un albastru intens. Au o capacitate extraordinară de a se adapta diferitelor condiții de trai,fiind indicați persoanelor care dețin pentru prima oară un animal de companie,prețul fiind cuprins între 100-300 de euro.

6. Mastiful francez 

Numit și câinele de Bourdeaux sau Bourdeaux bulldog, este un câine de talie medie,cu picioare puternice și drepte, blană lucioasă,scurtă și deasă, iar ca semne distinctive are o  mască neagră sau roșie diferită de restul blănii care se întinde de deaspura nasului până sub buze și până deasupra ochilor.Deși inițial a fost folosit pentru pază și lupte în prezent este un câine liniștit și loial stăpânului,iar ca preț depășește 600 de euro.

5. Akita

 

Conform tradiției japoneze, câinii Akita provin din legendara rasă Matagi, fiind incluși între cele șapte monumente ale naturii.Sunt potriviți ca și câini de pază datorită staturii lor puternice,iar spre deosebire de celelalte rase se caracterizează printr-un temperament schimbător,de aceea nu trebuie lăsați prea mult în preajma copiilor.

4 . Bulldog englez 

Originile sale nu sunt cunoscute cu certitudine dar o ipoteză spune că acesta ar proveni din Mollosul din Epir,strămoșul comun al dog-ilor.Ca și aspect,este un câine de talie medie cu un corp greoi susținut de picioare scurte, iar în ceea ce privește temperamentul este un caine vioi, spontan, curajos, echilibrat, inteligent, adaptat foarte bine la viața de apartament.Poate fi achiziționat cu prețuri cuprinse între 400-800 de euro.

3. Samoyed

Este un membru al familiei Spitz-ilor regăsit de la un capăt la altul al Polilor, Nord și Sud, importat  la sfârșitul anilor 1800, în Anglia, unde rasa s-a dezvoltat și de unde s-a răspândit în întreaga lume. Samoyed-ul are un cap masiv, de formă triunghiulară, cu o trufă bine evidențiată, de culoare neagră sau maro,iar în ciuda utilității sale anterioare(câine de sanie folosit în expedițiile polare) este un animal de companie loial și liniștit,care adoră zăpada și jocul cu copiii.Prețul se încadrează între 500-11.000 de dolari.

2. Chow-chow 

Chow Chow-ul este una dintre cele mai bătrâne rase de câini din lume   apăruți în nordul Chinei şi  crescuţi pentru pază, protecţie şi muncă. Blana lor poate avea o varietate de culori iar un element aparte îl reprezintă limba neagră-albăstruie.Are un temperament liniștit și se poate adapta cu ușurinșă la bloc,singura problemă fiind prețul care pornește de la 1000 de dolari și poate ajunge până la 8.ooo.

1. Mastiful tibetan 

Este o rasă foarte veche, fiind   folosită pentru pază de către popoarele nomade din Asia,datorită greutății lor  care poate ajunge până la 82 de kg.Spre deosebire de alte rase, sunt mai puțin domesticiți,fiind mai degrabă o rasă primitivă cu puternice instincte de supraviețuire.Se recomandă a fi ținuți în zone cu climă rece,iar datorită calităților sale deosebite prețul poate varia între 3000-7000 de dolari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

 1. Shih-tzu e pe locul 1 da ce sa facem fiecare ce stie

  • Marius says:

   Sa sti ca mastiful titbetan e pe primul loc in China la o licitatie sa vandut un exemplar cu 1.000.000 $

 2. Imi place mult nr 10

 3. husky nu e scump
  mai degraba cane corso

 4. capsunica says:

  unde gasesti bichon maltese cu 100-300 euro? Poate la samsari!

 5. eu am un peckinez in ce top intra? multumesc pentru raspuns!

  • nu cred ca am vazut vreun top in care sa fie plasat, dar poti crea tu insati un top in care sa aduci elogii rasei preferate
   ni-l trimiti pe adresa de contact, iar noi il vom posta pe site
   numai bine

 6. Calin Mara Lazar says:

  Si lagoto romagnolo unde-i? Ca normal trebuie sa fie in primii 5, cu o suma de intre 1000 si 5000 de euro