21 January 2018

Top 10 civilizaţii terifiante__________________________________________________________________________________

Au existat numeroase civilizaţii de-a lungul istoriei, de la China până la Zimbabwe, de la Marea Britanie la Columbia etc.  Noi vă prezentăm astăzi o listă cu cele mai terifiante 10 civilizaţii pe care le-a cunoscut omenirea vreodată. Dacă am omis ceva, vă rugăm să ne lăsaţi un comentariu.

10. Imperiul Celtic

Celticii erau cunoscuţi drept vânători de capete. Ei îşi puneau capetele victimelor pe carele de război, în faţa locuinţelor sau la gâtul cailor. Capetele duşmanilor cei mai însemnaţi erau îmbăiate în ulei de cedru şi erau ţinute în cufere pentru a fi afişate cu mândrie în faţa străinilor. Celţii spuneau că refuzau sume frumuşele de bani pentru acele capete, unii dintre ei spunând „nu” chiar şi la greutatea capului în aur!

9. Civilizaţia Maori

Maori au fost primii colonişti din Noua Zeelandă, sosind pe acel teritoriu cu sute de ani înaintea europenilor. Se spune că ar fi practicat canibalismul pe timp de război. În 1809, o navă europeană a fost atacată de maori. Au fost ucise 66 de persoane, care mai apoi au fost aduse la mal şi mâncate. Câţiva supravieţuitori ascunşi în interiorul pilonului de barcă au povestit cum au privit îngroziţi acele scene.

8. Imperiul Mongol

Mongolii erau consideraţi barbari şi sălbatici. Au fost faimoşi pentru atacurile călare şi au dominat Europa şi Asia sub conducerea unuia dintre cei mai mari comandanţi militari din istorie: Genghis Khan. Erau foarte disciplinaţi şi erau maeştrii în mânuirea arcului, a lăncilor şi a iataganelor. Au fost adepţii unui război psihologic şi de intimidare şi au construit cel de-al doilea imperiu din istorie, mai mic doar decât Imperiul Britanic.

7. Triburile apaşe

Apaşii erau precum ninja americani. Se strecurau prin spatele inamicilor şi le tăiau gâtul fără ca aceştia să simtă. Foloseau arme primitive, făcute în general din oase şi lemn. De asemenea, au fost cei mai mari luptători de cuţit pe care i-a cunoscut omenirea şi foloseau toporul tomahawk şi toporul de aruncat. Au terorizat sudvestul Statelor Unite ale Americii şi chiar şi armata avea probleme în a-i înfrunta.

 6. Imperiul viking

Vikingii au terorizat Europa prin raidurile lor violente şi prin cucerirea oraşelor. Erau feroci în luptă şi foloseau arme precum topoare, săbii şi suliţe care să se potrivească cu statura lor impunătoare. Religia lor promova războiul şi se credea că dacă mureau în luptă erau prinşi pe lumea cealaltă într-o luptă continuă. Erau definiţia soldatului perfect.

5. Coreea de Nord

În Coreea de Nord, cei care sunt prinşi furând din magazine sau încearcă să treacă ilegal graniţa în altă ţară sunt condamnaţi la execuţie în public. Fostul lider, Kim Jong-il, a preluat stilul de viaţă luxos şi obsesia militară pe care o avea tatăl său, Kim Il-sung, în ciuda faptului că economia se prăbuşeşte. În Coreea de Nord, cei doi sunt consideraţi salvatorii divinizaţi ai întregului Univers. De asemenea, Coreea de Nord a fost în război în Coreea de Sud, război care viza asasinarea tuturor liderilor sud-coreeni şi distrugerea avioanelor din această ţară. În 1984, Kim Jong-il a convins Uniunea Sovietică să-i acorde un reactor nuclear.

4. Imperiul Roman

Deşi a fost probabil cel mai măreţ imperiu din istorie, trebuie să recunoaştem că Imperiul Roman a avut şi părţile lui înfricoşătoare. Criminali, sclavi şi mulţi alţii erau obligaţi să se lupte între ei până la moarte în jocurile cu gladiatori pentru plăcerea unora dintre cei mai cumpliţi împăraţi : Caligula, Nero etc. De asemenea, Nero este cunoscut pentru ura sa împotriva creştinătăţii. A ordonat ca unii adepţi ai acestei religii să fie mâncaţi de câini, iar alţii au fost arşi de vii.

3. Aztecii

Aztecii şi-au început teocraţia elaborată în anii 1300 şi au dus jertfa umană într-o epocă de aur. Aproape 20.000 de oameni erau ucişi anual pentru a potoli setea zeilor, în special a zeului Soare, care avea nevoie zilnică de sânge. Inimile victimelor sacrificate erau scoase, iar unele corpuri erau mâncate. Alte victime erau înecate, decapitate, arse sau aruncate de la înălţime. Se spune că la încoronarea regelui Ahuitzotl au fost măcelăriţi în numele zeilor nu mai puţin de 80.000 de persoane.

2. Germania Nazistă

Deşi nu a avut o durată îndelungată, Germania Nazistă a fost o adevărată superputere şi a afectat foarte mult soarta omenirii. Cel puţin 4 milioane de oameni au fost ucise în Holocaust, dar unele surse susţin că ar fi fost aproape 11 milioane! De asemenea, Germania a pornit cel mai cumplit război din istorie, cel de-Al Doilea Război Mondial, iar svastica nazistă este cel mai urât simbol din lume. Să nu mai menţionăm şi faptul că Hitler a fost una din cele mai influente persoane din istorie, iar „imperiul” său, unul din cele mai terifiante.

1. Uniunea Sovietică

Comunismul este responsabil pentru milioane de morţi, iar doar Uniunea Sovietică singură a avut mai multe chiar şi decât Germania Nazistă.  Stalin, în calitate de lider al acestui imperiu roşu, ar  fi comandat uciderea a zeci de milioane de persoane (între 10 şi 60 de milioane). Uniunea Sovietică a fost şi unul dintre cei mai mari duşmani ai Statelor Unite, iar viaţa celor care l-au prins pe Stalin la conducere era învăluită într-o frică constantă, spre deosebire de Germania Nazistă, unde cetăţenii simţeau un oarecare nivel de siguranţă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________