19 February 2018

Top 10 comedianţi canadieni__________________________________________________________________________________

Comedianţiii americani sunt celebri pentru umorul lor. Dar în unele cazuri marile comedii nu au ca protagonişti actori americani, ci de peste graniţă. Astfel, vă prezentăm astăzi o listă cu cei mai buni 10 comedianţi canadieni.

10. Seth Rogen

 

Născut în Vancouver în 1982, Rogen este cel mai tânăr actor care se regăseşte pe această listă. El şi-a început cariera în show-ul de televiziune „Freaks and Geeks”, dar şi-a arătat talentul în filmele de lungmetraj. A jucat în „40-Year-Old Virgin” sau „Knocked Up”. De asemenea a scris scenariile pentru „Superbad” şi „Pineapple Express”. Să nu mai vorbim de proiectele viitoare.

9. Lorne Michaels

Născut în 1944, Michaels nu este cunoscut pentru rolurile sale sau pentru stand-up, dar se află pe listă pentru că este fondatorul Saturday Night Live, cel mai faimos şi mai longeviv serial de sketch-uri. Show-ul fondat în 1977 i-a adus pe micul ecran pe unii din cei mai talentaţi actori de comedie. Deşi nu este actor, Michaels a produs nu mai puţin de 19 filme.

8. Leslie Nielsen

Leslie Nielsen s-a născut la Regina Saskatchewan în 1926 şi s-a stins din viaţă în 2010. Nielsen şi-a început cariera în roluri dramatice şi în televiziune, jucând doctori, ofiţeri de poliţie şi judecători. A devenit celebru în anii ’80, când a fost distribuit în pelicula „Airplane!”. A urmat show-ul de comedie „Police Squad”, care parodia celebrele filme poliţiste. Şase ani mai târziu, serialul a fost transformat într-un film, după care au urmat filmele „Naked Gun”. Leslie Nielsen a apărut şi în câteva filme din seria „Scary Movie”.

7. Phil Hartman

Phil Harman s-a născut în 1948 în Brantford Ontario şi în 1980 s-a alăturat echipei Saturday Night Live pentru opt ani. După această perioadă, el a început să înregistreze vocile pentru serialul „The Simpsons”. Din nefericire, viaţa lui a fost una scurtă. În 1998, nevasta lui l-a împuşcat în somn.

6. Eugene Levy

Născut în Hamilton Ontario în 1946, Levy şi-a început cariera la „Second City Television” dar a jucat în numeroase filme. Este celebru pentru rolul tatălui binevoitor din seria „American Pie”.

5. Russell Peters

Născut în 1970 în Brampton Ontario, Russell Peters este unul dintre cei mai celebri actori de stand-up comedy. A început în Toronto, dar stilul său a devenit apreciat în întreaga lume. Glumele sale sunt mai degrabă observaţii şi se concentrează pe rasă şi cultură.

4. Catherine O’Hara

Născută în 1954 în Toronto Ontario, Catherine O’Hara este singura femeie de pe această listă. Ea a devenit o prezenţă obişnuită pe „Second City Television”, după care  făcut saltul la NBC. O’Hara a jucat şi în nenumărate filme, precum „Beetlejuice” sau „Home Alone 1 şi 2”.

3. John Candy

Născut în 1950 în Toronto Ontario, John Candy a fost unul dintre cei mai iubiţi comedianţi canadieni. În anii’ 80 a jucat în filme ca „The Blue Brothers”, „Stripes” sau „Ghostbusters”. Cariera sa a continuat la începutul anilor ’90, dar din păcate actorul s-a stins din viaţă în 1994, în urma unui atac cardiac. Ultimul său film, „Canadian Bacon”, ne-a demonstrat, într-un mod satiric, că a fost un adevărat canadian.

2. Mike Myers

Născut în 1963 în Scaraborough Ontario, Myers s-a mutat în Chicago în 1988 şi şi-a început cariera la Saturday Night Live. Este celebru pentru trilogia Austin Powers şi pentru vocea monstruleţului Shrek.

1. Jim Carrey

Născut în 1962 în New Market Ontario, Jim Carrey a devenit cunoscut pentru stand-up-urile sale la doar 19 ani. A devenit celebru pentru rolul lui Ace Ventura din 1994 şi de-atunci cariera sa a explodat. Filmele sale sunt foarte cunoscute, începând de la Bruce Almighty până la Dumb & Dumber. Mai are nevoie de vreo prezentare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________