17 December 2017

Top 10 contradictii in Biblie__________________________________________________________________________________

 

Dumnezeu ne-a transmis un mesaj din generatie in generatie si il putem citi si astazi in Biblie, intrucat  Biblia cuprinde cuvantul Domnului si trebuie sa o consideram o invatatura dreapta si plina de adevar. Domnul nu greseste, priviti lumea in care traim, elementele naturii, vietuitoarele, frumusetea si armonia din jur,  toate au fost create de mana lui Dumnezeu. Cand avem nevoie sa citim un cuvand intelept, bine ar fi sa luam Biblia si sa citim din ea. Dar stati putin.  Citind din Biblie, dau din ce in ce mai des peste niste contradictii pe care nu le pot trece cu vederea. Pai, ori e alba, ori neagra…? Credeam ca Biblia este cartea sfanta in care astfel de erori nu sunt permise. Si totusi, ce sa credem mai repede…? Iata cateva exemple:

 

1. Oare sunt Sfintele Scripturi inspirate de la Dumnezeu…?

Iata ce ne spune Epistola a 2-a a Sf. Apostol Pavel catre Timotei 3:16: „Toata scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos spre invatatura…”, pe cand alte versete ne spun clar cu totul altceva: Epistola I-a a Sf. Apostol Pavel catre corinteni 7:6:  „Aceasta o spun din ingaduinta, nu din porunca.” ;  7:12: „Celorlalti le graiesc eu, nu Domnul…” ; 2 Corinteni 11:17: „Ceea ce spun in aceasta privinta a laudei, nu o spun dupa Domnul, ci ca din nerozie” .

 

2. Pot fi iertate toate pacatele…?

Iata cum se contrazic Scripturile:  Faptele Apostolilor 13:39: „Intru el, oricine care crede se indrepteaza de toate cate n-ati putut sa va indreptati in legea lui Moise” si Marcu 4:29: „Dar cine va huli asupra Duhului Sfant nu are iertaciune in veac, ci de pacat vesnic va fi vinovat” .

 

3. De unde s-a ridicat Isus la ceruri…?

Se pare ca nu stim ce raspuns sa dam atunci cand suntem intrebati asta, deoarece Biblia mai mult ne baga in ceata. Iata la ce ma refer:  Faptele Apostolilor 1:9-12:  „Iar dupa ce a grait acestea s-a inaltat cu ei de fata, si un nor l-a luat din ochii lor. Si pe cand se ducea el, iar ei priveau la cer cu ochii atintiti, iata doi barbati au statut langa ei, imbracati in haine albe; Si acestia au vorbit: Barbati Galileieni, de ce stati uitandu-va la cer? Acest Isus care s-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum l-ati vazut ducandu-se la cer. Atunci ei, de la muntele ce se chiama Eleonul , si care este aproape de Ierusalim cale de o Sambata ( 2000 de coti), s-au intors in Ierusalim” si Luca 24: 50-51: „Apoi i-a adus afara pana spre Betania, si ridicandu-si mainile i-a binecuvantat. Si pe cand ii binecuvanta s-a despartit de ei si s-a ridicat la cer” .

 

4. Cati ingeri erau in mormantul lui Isus..?

Unul ,potrivit Evanheliei dupa Marcu 16:5: „Si intrand in gropnita vazura un tanar sezand in partea dreapta, imbracat intr-o haina lunga alba, si se spaimantara”, doi, potrivit Evangheliei dupa Luca 24:4: „Dar pe cand ele erau in mare nedumerire despre aceasta, iata ca doi barbati au stat in fata lor, in vesminte stralucitoare „ . Oare cine are dreptate…?Marcu sau Luca?!

 

5. Cate femei au venit la mormantul lui Isus…?

Sa fi venit doar Maria Magdalena sau sa fi venit insotita si de Maria, mama lui Isus…?

Matei 28:1: „Tarziu, Sambata noaptea, cand se lumina de ziua intaia a saptamanii, a venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormantul”.

Ioan 10:1: „In cea dintai zi a saptamanii, Maria Magdalena a venit la Mormant, dis-de-dimineata, pe cand era inca intuneric, si a vazut piatra de la gura mormantului, data laoparte”.

 

6. Potrivit Bibliei, avem voie sa furam…?

Iata ca Biblia ne sfatuieste sa nu furam, dar in multe parti apar pasaje in care furtul este promovat. Cititi de-aici sau cautati chiar dumneavoastra in Biblie: Exodul 20:15: „Sa nu furi”, Leviticul 19: 13: „Sa nu asupresti pe aproapele tau si sa nu-l jacmanesti; simbria simbriasului sa nu maie pana a doua zi in mana ta” , totusi iata ce gasim in alte versete: Exodul 4: 21-22: „Si eu voi da acestui popor har in ochii Egiptenilor, asa incat veti pleca, dar nu veti pleca cu mainile goale, Ci fiecare femeie sa ceara dela vecina sa si de la aceea cu care petrece in casa, odoare de argint, si odoare de aur, si imbracaminte cu care sa imbracati, pe fiii vostri si pe fiicele voastre, si asa sa pradati pe  Egipteni!” ; 12: 35-36: „Pe de alta parte, fiii lui Israil facura dupa cuvantul lui Moise: cerura cu imprumut de la Egipteni vase de argint si vase de aur si vesminte. Iar Domnul a dat poprului har in ochii Egiptenilor, ca sa le dea ce au cerut. Si astfel au jefuit pe Egipteni”. 

 

7. Este permis adulterul…?

In cele ce urmeaza ni se spune clar ca pacatuim daca ne facem vinovati de adulter: Exodul 20: 14: „Sa nu fii desfranat” ; Epistola catre Evrei 13: 4: „Cinstita sa fie nunta intru toate si patul nespurcat. Iar pe curvari si pe precurvari ii va judeca Dumnezeu” . Si totul tot in Biblie Dumnezeu sustine adulterul: Ozeea 1: 2: „Cand a inceput Domnul sa graiasca lui Ozeea, graitu-i-a Domnul lui Ozeea astfel: ‘ia-ti de nevasta o femeie desfranata si aibi copii din desfranare! Caci iata a precurvit tara lui Israil, abatandu-se de la Domnul!’ „.

 

8. Este permis consumul de alcool…?

Iata din nou cum se contrazic scrierile din Biblie: Proverbele lui Solomon 31: 6-7: „Dati bautura imbatatoare celui gata sa piara si celui cu sufleul amarat, Ca sa bea si sa uite saracia lui si sa nu-si mai aduca aminte de chinul lui” , I Timotei 5: 23: „Nu mai bea numai apa, ci foloseste-te de putin vin, pentru stomacul tau si pentru desele tale slabiciuni”. Observati diferenta: Proverbele lui Solomon 20: 1: „Batjocoritor este vinul, zurbava este bautura imbatatoare si cine se amesteste nu este intelept” , 23: 31-32: „Nu privi la vin, cum este el de ros, cum scanteiaza in cupa, cum aluneca pe gat. caci la urma ca un sarpe musca si ca o vipera improasca venin”. Se pare ca profetii se contrazic nu numai unii pe altii, ci si pe ei insisi. Cam trist…

 

9. Este bine sa judecam…?

Conform Evangheliilor dupa Matei, Luca si Corinteni, nu este bine sa judecam: Matei 7: 1-2: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura” , Luca 6: 37: „Nu judecati si nu veti fi judecati; nu osanditi si nu veti fi osanditi; iertati si veti fi iertati” , ar acum aruncati o privire in Ioan 7: 24: „Nu judecati dupa infatisare, ci judecati dupa dreapta judecata”, I Corinteni 6: 2-4: „Au nu stiti ca sfintii vor judecat lumea? Si daca voi sunteti judecatorii lumii, nu usnteti voi destoinici sa judecati lucruri atat de mici? Nu stiti oare, ca noi vom judeca pe ingeri, necum cele lumesti? Asa dar, daca aveti judecati lumesti, pe cei nebagati in seama din biserica, pe acestia sa-i puneti sa va judece!”.

 

10. Dumnezeu poate fi vazut si auzit…?

Nu se stie, insa iata ce ne zice Biblia: Geneza 3: 9-10: „Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis: ‘Unde esti?’ Atunci el a raspuns: ‘Auzit-am pasii tai in gradina, si m-am temut, fiindca sunt gol, si m-am ascuns’ „ , 32: 30: „Dar Iacob a intrebat si a zis: ‘Spune-mi, te rog, numele tau!’ Raspuns-a: ‘De ce intrebi de numele meu?’ Si l-a binecuvantat pe el, acolo”, Exodul 33: 11: „Si Domnul vorbea cu Moise fata catre fata, precum vorbeste un om cu prietenul sau.”, 33: 23: „Iar dupa ce voi lua mana mea, atunci tu ma vei vedea din spate, dar fata mea nu poate s-o vaza nimeni.’ „, 24: 9-11: „Dupa aceea Moise si Aaron, Nadab si Abiu si saptezeci dintre batranii lui Israil s-au suit in munte. Si au vazut pe Dumnezeul lui Israil; si sub picioarele lui era ca un pod de stralucitoare safire si ca inima cerului celui mai senin. Insa asupra acestor alesi dintre fiii lui Israil, Domnul nu si-a intins mana lui, ci ei privira pe Dumnezeu, iar dupa aceea au mancat si au baut”. Conform acestor versete, Domnul poate fi vazut si auzit, insa iata ce ni se spune tot in Biblie: Exodul 33: 20: „Apoi a zis Domnul: ‘Tu nu poti sa vezi fata mea, caci nu se poate om care sa ma vaza si sa ramana viu’ „ , Ioan 1: 18: „Pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vreodata: Fiul Unul-Nascut, care este in sanul Tatalui, acela a spus despre el” , 5: 37: „Si Tatal, care m-a trimis, acela marturisit-a pentru mine. Nici glasul lui nu l-ati auzit vreodata, nici fata lui nu ati vazut-o” , I Timotei 6: 16: „Cel ce singur are nemurire si locueste intru lumina neapropiata, pe care nu l-a vazut nimeni dintre oameni, nici nu poate sa-l vada. Lui cinste si stapanire vesnica! Amin!” . Pana la urma ce sa credem…? Ca Dumnezeu poate fi vazut si auzit sau nu…?

Si exemplele pot continua. Exista extrem de multe contradictii in Biblie, iar acestea pot fi dovada ca Biblia cuprinde cuvintul omului si nu al Domnului. Intrucat Dumnezeu este atotputernic si atotstiutor, nu cred ca era capabil sa faca asemenea erori. Nu incerc sa va fac sa va indoiti de credinta voastra sau sa condamn Biblia, incerc numai sa va fac cunoscut adevarul. Depinde numai de voi daca-l acceptati sau nu.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________