17 December 2017

Top 10 desene animate marca Hanna-Barbera__________________________________________________________________________________

Trebuie să recunosc că deşi nu prea mă mai uit la televizor în zilele noastre, eram cândva un fan înrăit al desenelor realizate de Hanna-Barbera. Ele au fost tot timpul pline de culoare şi de amuzament şi mi-au lăsat amintiri plăcute din weekendurile pe care le pierdeam în faţa televizorului. Iar pentru că tot vine Crăciunul, am ales să vă fac o listă cu 10 dintre desenele mele preferate marca Hanna-Barbera, nişte desene care vor rămâne veşnice.

10. The Herculoids

Herculoizii se luptau cu pericole din Spaţiu pentru a-şi apăra planeta. Toţi erau dotaţi cu inteligenţă similară cu cea a oamenilor, iar unii dintre ei cunoşteau tehnologia extraterestră şi puteau pilota diverse navete. Serialul a numărat doar 18 episoade şi a rulat pentru prima oară în perioada 1967-1968.

9. The Quick Draw McGraw Show

Quick Draw McGraw este un cal antropomorf, personaj principal al celui de-al treilea desen creat de Hanna-Barbera în urma succesului înregistrat de  „The Ruff & Reddy Show” şi „The Huckleberry Hound Show”. „The Quick Draw McGraw Show” a debutat în 1959 şi s-a încheiat în 1962. Quick Draw McGraw era întruchipat asemenea unui şerif din Vestul Sălbatic şi era mai mereu acompaniat de un măgar mexican numit Baba Looney.

8. The Huckleberry Hound Show

Unul din primele seriale realizate de Hanna-Barbera, „The Huckleberry Hound Show” a început în 1958 şi s-a întins pe durata a 69 de episoade. Probabil această animaţie a făcut din Hanna-Barbera un adevărat nume în industrie şi le-a adus celor doi desenatori un premiu Emmy în 1961. În acest show aveam parte de 3 segmente: unul cu Huckleberry Hound, altul cu Ursul Yogi şi prietenul lui, Boo Boo şi un altul cu Pixie şi Dixie, doi şoareci care-l păcăleau de fiecare dată pe un pisoi numit Mr. Jinks.

7. Yogi Bear

Ursul Yogi şi-a făcut debutul în 1958 în show-ul lui Huckleberry Hound. Cu toate acestea, el a devenit mai celebru decât amicul lui câine. În 1961, Hanna şi Barbera i-au creat propria emisiune. Yogi a fost unul din puţinele caractere Hanna-Barbera care aveau un guler, permiţându-le astfel desenatorilor să recreeze doar capul personajului când acesta adopta poziţii statice. Astfel, numărul de desene pentru un episod de 7 minute a fost redus de la 14.000 la 2.000.

6. Johnny Quest

Johnny Quest era un băiat care-şi acompania tatăl în diverse aventuri extraordinare. Desenul prezenta mai multă violenţă realistă decât desenele precedente Hanna-Barbera, fapt care aducea mult suspans şi impact show-ului. Primul sezon a debutat în 1964 şi a avut ca inspiraţie filmul „Dr. No” din seria James Bond. Johnny Quest a devenit ulterior o franciză care a înglobat în total 2 seriale TV, 2 filme de animaţie şi 3 jocuri PC.

5. The Jetsons

Iniţial, The Jetsons rula în fiecare seară de duminică din septembrie 1962 până în martie 1963. A fost varianta spaţială a Familiei Flinstone. Sitcom-ul de jumătate de oră proiecta cultura americană plasată într-o altă perioadă. Jetsonii trăiesc într-un univers plin de extratereştri, holograme şi roboţi. George Jetson, capul familiei, lucrează 3 ore pe zi, 3 zile pe săptămână în compania scundului său şef, domnul Cosmo Spacely.

4. Tom şi Jerry

Tom şi Jerry au creat o bătălie fără sfârşit care uneori implică uneori chiar şi violenţa comică. Serialul, care a debutat în 1940 la studioul MGM din Hollywood a câştigat premiul Oscar de 7 ori! De-a lungul anilor, Tom şi Jerry a devenit sinonim cu rivalitatea continuă, asemenea expresiei „ca şoarecele şi pisica”.

3. Scooby Doo

Scooby Doo a debutat în 1969 ca un show matinal, dar a ajuns în scurt timp o adevărată franciză. De la episod la episod, subiectul rămânea în mare parte acelaşi: gaşca rezolvă fie un mister, fie are de-a face cu o clădire bântuită, fie cu fiinţe supranaturale. Show-ul este unul dintre cele mai populare apărute sub marca Hanna-Barbera şi a beneficiat de numeroase continuări, filme de animaţie şi filme propriu-zise.

2. Ştrumfii

Ştrumfii reprezintă un serial de animaţie care a rulat între 1981 şi 1990. Este bazat pe benzile desenate belgiene cu acelaşi nume şi au numărat 256 de episoade (421 de poveşti). Show-ul  a cucerit numeroase Emmy şi s-a bucurat de succes până ce televiziunea NBC a decis să-l suspende din cauza rating-urilor scăzute. Ştrumfii a beneficiat anul trecut şi de un film în 3D.

1. Familia Flinstone

Familia Flinstone prezintă povestea unei familii  din Epoca de Piatră care a avut premiera în 1960 pe postul de televiziune ABC. Show-ul este o alegorie a societăţii americane de la jumătatea secolului XX. De asemenea, în universul Flinstone, dinozaurii, tigrii cu colţi uriaşi şi mamuţii coexistă cu oamenii. Familia Flinstone a beneficiat de nu mai puţin de 13 show-uri şi va avea parte de o reeditare anul viitor. De asemenea, desenul a fost transpus în 2 filme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________