21 January 2018

Top 10 disparitii misterioase in Triunghiul Bermudelor__________________________________________________________________________________

Triunghiul Bermudelor este  zona geografică din Atlanticul de Nord marginita de Insulele Bermude, Puerto Rico si Fort Lauderdale, Florida aproximativ triunghiulara ca forma, cu o suprafata de aproximativ 1.2 milioane de km². Zona mai este numita si „Triunghiul Diavolului” deoarece aici se intampla foarte des fenomene paranormale, cum ar fi disparitii ale unor vase si avioane, activitati paranormale in care legile fizicii sunt date peste cap. Mai jos va voi prezenta 10 din misterioasele disparitii ale unor echipaje, ca sa va faceti o parere despre ceea ce se intampal in acest perimetru.

1. USS Cyclops

Acesta este cazul soldat cu cea mai mare pierdere de vieti omenesti inregistrata vreodata in Triunghiul Bermudelor. Vasul  a disparut fara urma in 1918 impreuna cu echipajul format din 309 membri. A fost declansata o ampla operatiune de cautare la ceva timp dupa disparitie, insa nava n-a mai fost gasita niciodata.

2. Cazurile Freya si Carroll A.  Deering

Aceste doua vase au disparut la un interval de aproape 20 de ani, primul in 1902 iar al doilea in 1921. Aceste doua incidente sunt bizare intrucat ambele vase au reaparut la cateva zile de la data disparitiei, plutind in deriva, fara urma de echipaj. Nimeni nu poate presupune macar ce s-a intamplat cu oamenii de la bordul acestor nave.

3. Vasul Spray

Spray  a fost  vasul celebrului capitan Joshua Slocum, primul om care a realizat inconjurul lumii de unul singur, intr-o nava cu panze. Spray a disparut fara urma in 1909, fara ca vreun semnal de alarma sa fi fost transmis. Slocum a fost declarat mort de abia 15 ani mai tarziu, in 1924, deoarece pana la acea data nu a fost elucidat misterul diparitiei lui. Capitanul n-a fost gasit niciodata.

4. Star Ariel

G-AGRE Star Ariel a fost un avion de pasageri care a disparut in 17 ianuarie 1949. conditiile meteo din ziua respectiva erau propice unor zbor si nu exista nicio cauza care sa provoace prabusirea acestui avion. Cu toate astea, cei 7 membri ai echipajului si cei 13 pasageri n-au mai fost gasiti niciodata de atunci.

5. Nava Rosalie

În 1840, nava franceza Rosalie, în drum spre Havana, este descoperita pustie, cu pânzele ridicate si încarcatura în stare buna, locuita doar de un canar, pe jumatate mort de foame în colivia sa. Expertii care au examinat nava, au ajuns la concluzia ca, cei care au fost pe acest vas au innebunit brusc din motive misteriose si ca urmare al acestui fapt, au parasit numaidecat nava.

6. Zborul 19

Zborul 19  este probabil cel mai cunoscut caz din istoria disparitiilor inregistrate in Triunghiul Bermudelor. In 1945, o escadrila formata din cinci avioane americane de lupta si-a gasit sfarsitul in acelasi mod inexplicabil. Inainte ca acestea sa dispara de pe radar, comandantul celor cinci aparate a apucat sa semnaleze ca acele busolelor de bord se rotesc haotic iar apa marii si-a schimbat brusc culoarea devenind alba.Iata si cuvintele exacte ale comandantului:” Nu putem identifica vestul. Totul e dat peste cap. Nu ne dam seama de directia în care inaintam. Totul arata ciudat, pana si oceanul”. Ultimele cuvinte rostite de catre un pilot au socat autoritatile americane:” Ne apropiem de un zid ca de spumă de apă. Ne-am rătăcit complet”. Cel de-al saselea avion trimis in cautarea lor a disparut in acelasi mod inexplicabil.

7. Zborul cu destinatia Miami

Zborul care se indrepta spre Miami pe data de 28 decembrie 1948 avea la bord 29 de pasageri, doi membrii ai echipajului si pe capitanul Lindquist. Insa cand avionul s-a apropiat la circa 80 de kilometri de Miami, Lindquist le-a cerut indicatii de aterizare reprezentantilor aeroportului, dupa care n-a mai raspuns la mesajele acestora. Avionul a disparut si n-a mai fost gasit niciodata.

8. Avionul Boeing 727

Avionul de pasageri Boeing 727  a disparut timp de zece minute de pe ecranele radarelor inainte de a ateriza pe aeroportul din Miami. La aterizare, pilotii au declarat ca nu au pierdut niciun moment legatura radio cu turnul de control. Misterul s-a adancit in momentul in care si-au consultat ceasurile si au observat ca acestea ramasesera cu zece minute in urma. La o cercetare mai amanuntita, pilotii au observat ca si ceasurile pasagerile prezentau aceasi anomalie.

9. USS Proteus

USS Proteus a fost un vas carbonifer care a disparut pe data de 23 noiembrie 1941 in Triunghiul Bermudelor. Acesta transporta minereu de bauxita si avea la bord un echipaj format din 50 de oameni. Vasul nu a mai fost vazut niciodata de atunci.

10. Vasul Sulphur Queen

Vasul cu o lungime de 60 de metri care transporta sulf a disparut din senin pe data de 3 februarie 1963, cand se afla la 370 de km de New Orleans. Doua saptamani mai tarziu, un fragment dintr-o barca de salvare, o vesta de salvare si o vasla rupta au fost aduse de apa pe o plajă din Florida.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Imi place mult acest articol, l-am citit cu pare drag. Multumesc