17 December 2017

Top 10 exemple de arhitectură futuristă__________________________________________________________________________________

Ştim că sunteţi fascinaţi de arhitectură futuristă, aşa că vă vom prezenta în continuare unele din cele mai uimitoare designuri din zilele noastre. Am ales 10 exemple care să vă clădească ochii. Unele dintre ele fie sunt deja construite, fie sunt în curs de construire, iar altele se află la stadiul de proiect. Aşadar, vă invităm să descoperiţi 10 din cele mai fantastice clădiri futuriste din întreaga lume.

10. Khan Shatyr

Khan Shatyr este deja realitate! Reprezintă un cort imens, transparent în centrul oraşului Astana, noua capitală a Kazahstanului. Joacă atât rol de centru cultural, cât şi de loc de socializare pentru locuitorii oraşului. Este de menţionat că climatul Astanei este unul aspru, iarna temperaturile ajungând şi până la -35 de grade, aşa că kazacii preferă să-şi petreacă o după-amiază călduroasă în Khan Shatyr.

9. Muzeul de Artă Contemporană din Cagliari

Directorii acestui muzeu au lansat o competiţie pentru designeri în care le cereau acestora să creeze concepte pentru o clădire nouă. Echipa de arhitecţi a lui Zaha Hadid a câştigat „întrcerea” cu acest design incredibil care acoperă 12.000 de metri pătraţi!

8. Valurile Hangzhou

Valurile Hangzhou (Hangzhou Waves) reprezintă un concept pentru un hotel de 5 stele  şi o clădire de birouri din Hangzhou, China. Designul cuprinde două clădiri care se completează una pe alta. Proiectul a fost dezvăluit la finalul anului trecut.

7. Turnul Semilunii

Bineînţeles că Dubaiul nu putea rata această listă. Turnul Semilunii (The Crescent Moon Tower) este conceptul unei stucturi din parcul Za’abeel, menită să reprezinte faţa modernă a Dubaiului. Va găzdui o bibliotecă, săli de conferinţe, restaurante şi un birou de observaţie în aer liber. Să sperăm doar că vor fi atenţi la furtunile de nisip!

6. Hotelul Songjiang

Acest hotel uimitor va fi construit într-o groapă cu apă de la poalele muntelui Tianmashan din Songjiang, Shangai. Designul său este gândit în aşa fel încât să „încapă” la fix în groapă, menţinând structura originală a acesteia.

5. Nexus Media Center

Nexus Media Center este un alt concept destinat Emiratelor Arabe Unite, menit să se afle în fruntea arhitecturii futuriste avansate. Va fi o clădire în care vor fi stocate date, dar va găzdui şi un centru media, spaţii de demonstraţii, birouri, apartamente şi… grădini!

4. Aeroportul Internaţional din Beijing

Aeroportul Internaţional din Beijing găzduieşte faimosul terminal 3. Construcţia acestuia a kuat sfârşit în 2009, deşi trebuia să fie terminat cu un an mai devreme pentru Jocurile Olimpice. Terminalul 3 din Beijing este cel mai întins terminal de aeroport din întreaga lume, acoperind o suprafaţă de 960.000 de metri pătraţi!

3. Grădinile Golfului

Grădinile Golfului (Gardens of the Bay) reprezintă un parc urban din Singapore. Cu alte cuvinte, nu sunt altceva decât nişte grădini botanice duse la extrem. Grădinile Golfului au fost votate în numeroase rânduri cele mai fascinante clădiri futuriste din lume.

2. Lilypad

În încercarea de a se pregăti pentru un viitor marcat de o schimbare extremă a climatului, un artist belgian a creat designul lui Lilypad, un oraş ecologic plutitor, care se vrea a fi casa „refugiaţilor”. Lilypad conţine  3 munţi şi este capabil să găzduiască până la 50.000 de persoane. Capacitatea sa de a pluti îl va ajuta să facă faţă alunecărilor de teren datorate toprii gheţii de la poli.

1. Dragonfly

Acelaşi arhitect pe care l-am menţionat mai sus, Vincent Cellebaut, a făcut acest design pentru o fermă verticală din New York. Structura va avea 132 de etaje şi va conţine 2 nuclee în care se vor afla spaţii pentru birouri şi pentru alte activităţi sociale. Partea esenţială a clădirii va fi reprezentată de nivelele de legătură care vor fi folosite drept ferme. Vom vedea dacă acest concept va „prinde viaţă” sau nu, dar cert e că este un concept al naibii de fascinant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________