21 January 2018

Top 10 filmuleţe incredibile__________________________________________________________________________________

Bucuria sau satisfacţia de a surprinde câteva imagini uluitoare este nemărginită! Condiţia este să fii în locul potrivit, la momentul potrivit! O plimbare cu maşina sau statul pe plajă la mare nu mai sunt chiar aşa banale dacă ai ocazia să vezi o alunecare de teren sau un „viteaz” care face surfing pe un val de 20 de metri. Dacă mai ai şi o cameră de filmat ca să surprinzi momentul, te-ai scos!

 

10. Surfing pe un val urias

 

Majoritatea oamenilor fug din calea tsunamiului ca să-şi salveze viaţa, mai ales după dezastrele din Japonia şi Indonezia. Nu şi Mike Parsons, pentru care apariţia unui asemenea val uriaş este un prilej de senzaţii tari. Bărbatul aşteaptă tsunami-urile ca pe pâinea caldă pentru a deveni regele lumii. Americanul de 45 de ani e probabil cel mai cunoscut surfer din lume după ce a doborât mai multe recorduri mondiale. În urmă cu câţiva ani, Parsons a fost filmat din elicopter în timp ce „rula” pe un val care avea numai puţin de 22 de metri, în Hawaii. În 2008, temerarul şi-a doborât acel record după ce a „călărit” un tsunami de aproape 25 de metri.

 

 

9. Voice Busters

 

Probabil că toată lumea a auzit de karaoke cu heliu, mulţi au încercat şi s-au distrat de minune. Acolo vocea melodioasă ( sau nu ) dispare şi e înlocuită de cea piţigăiată. Însă, nu mulţi au auzit de hexaflouridă de sulf. Recunosc că nici eu, până să văd acest filmuleţ. Aici lucrurile se transformă radical. Nu mai ai vocea subţire, ci foarte groasă. Lucru testat de cine altcineva decât de cei de la Myth Busters.

 

 

8. Prăbuşirea unui avion pe mare

 

Se întâmpla în urmă cu 15 ani, pe 23 noiembrie 1996. Un zbor normal s-a transformat în a treia cea mai mare tragedie aviatică din istorie, surprinsă de o cameră de luat vederi. Avionul de origine etiopian 961 a fost deturnat de trei cetăţeni de aceeaşi naţie care doreau să obţină azil politic în Australia. Ameninţând cu o bombă falsă, cei trei i-au cerut pilotului să schimbe direcţia spre Australia. Acesta le-a spus că avionul nu are suficient combustibil pentru a ajunge până acolo, însă degeaba. În apropierea Insulelor Grand Comoro, nava s-a prăbuşit pe mare din cauza epuizării combustibilului. Imaginile au fost filmate de cei care stăteau pe plajă. Din păcate, 125 din cei 175 de pasageri, printre care şi piloţii şi teroriştii au pierit în accident.

 

 

7. Alunecarea de teren din Japonia

 

Expresia „îţi fuge pământul de sub picioare” este bine-cunoscută la noi. Acelaşi lucru era să li se întâmple unor japonezi care au privit stupefiaţi cum pământul o ia la vale în faţa lor… cu tot cu pomi înalţi de 10 metri şi cu stâlpi de înaltă tensiune.

 

 

6. Maşina – fantomă

 

Se ştie faptul că poliţiştii şi, mai ales cei din America, au văzut multe la viaţa lor. Te gândeşti că nimic nu mai poate să-i surprindă. Asta le-a întrecut pe toate. Într-o noapte, câţiva poliţişti din Garden City au observat un vehicul care circula haotic şi au început urmărirea. Cum era de aşteptat, şoferul nu a tras pe dreapta la somaţiile poliţiştilor. La un moment dat, maşina intră într-o parcare încercuită de un gard, fapt care i-a făcut pe oamenii legii să creadă că urmărirea a luat sfârşit. Greşit! Exact ca în filmele SF, vehiculul a trecut prin gard ca o fantomă fără să-i provoace nici o daună. Poliţiştii au rămas şocaţi fără să găsească vreo explicaţie.

 

 

5. Remember me?

 

Dragostea dintre un câine şi stăpânul său este nemărginită! Se ştie faptul că un câine poate fi cel mai bun prieten al stăpânului. Însă, ce se întâmplă când animalul de casă este… un leu? În 1969, doi englezi, John Rendall şi Anthony Bourke l-au cumpărat pe Christian, un pui de leu. A fost dragoste la prima vedere. După un an, însă, Christian era la fel de mare ca stăpânii săi, iar, cei doi, pentru siguranţa lor, au fost nevoiţi să-l trimită în junglă. După ce s-a adaptat cu succes în sălbăticie, leul a primit o vizită-surpriză în Kenya. John şi Anthony au venit să-l vadă, iar Christian nu a uitat de momentele petrecute cu foştii stăpâni în casa din Londra. Ce a urmat, i-a lăsat pe toţi cu gura căscată!

 

 

4. Explozia navei spaţiale Challenger

 

28 ianuarie 1986! O altă zi neagră din istoria Americii! Statele Unite lansau pentru a 25-a oară o navetă cosmică în spaţiu. Momentul a fost celebrat cu fast. Câteva zeci de oameni au văzut de la faţa locului evenimentul iar alte câteva milioane din faţa micilor ecrane. Din echipaj făcea parte şi Christa Mc Auliffe, câştigătoarea concursului organizat de NASA „Profesor în spaţiu”. Zborul nu a durat decât 73 de secunde, moment în care nava a explodat în aer sub privirile tuturor membrilor familiilor celor şapte persoane care făceau parte din echipaj. Dezastrul s-a produs din cauza unei defecţiuni a propulsorului drept al navetei spaţiale.

 

 

3. „Nessun Dorma” de… Paul Potts

 

Probabil că cei din juriul de la „Britain’s got talent” n-au mai avut somn după ce l-au auzit pe Paul Potts, un simplu vânzător de telefoane din Anglia, care a interpretat celebra „Nessun Dorma”, aria din „Turandot”, cântată şi de Luciano Pavarotti. Paul Potts, pe atunci în vârstă de 37 de ani, a ridicat publicul în picioare şi a impresionat toată Marea Britanie cu vocea lui, la fel ca Susan Boyle, o altă concurentă. Cum era de aşteptat, englezul a câştigat concursul din 2007. Însă, totul nu s-a oprit aici pentru el. În scurt timp, a pornit într-un turneu fabulos susţinut în 23 de ţări, unde a avut nu mai puţin de 97 de concerte. Potts şi-a lansat şi un album, „One chance”, care a primit mai multe discuri de platină.

 

 

2. Bătălia din Kruger

 

În junglă, lupta pentru supravieţuire este primordială. Trebuie să fii cu ochii în patru, pentru că pericolele pândesc la tot pasul. Mai ales dacă nu ai instincte de ucigaş. Cele mai dezavantajate animale sunt ierbivorele: antilopele şi bivolii care trebuie să fie atente la prădători. În septembrie 2004 a fost filmată una dintre cele mai incredibile scene. Un pui de bivol a fost prins în apă, aproape de mal, de o familie de lei. Numai că în apă pândea un rival care voia şi el prada. Când se pregăteau să scoată bivolul din apă, lei au văzut cu stupoare că trebuie să se lupte pentru bivol cu un crocodil. Leii au învins până la urmă şi au reuşit să scoată prada din apă. Părea că puiul nu mai are nici o şansă. Moment în care turma de bivoli a avut o răbufnire de orgoliu. Animalele s-au întors să salveze puiul şi să alunge familia de lei. Obiectiv îndeplinit! Bivolii au pus pe fugă felinele iar puiul s-a întors în sânul familiei ce-i drept… un pic şifonat!

 

 

1. Tsunami-ul din Oceanul Indian

 

Cuvintele sunt de prisos în acest caz! Sunt poate cele mai groaznice dezastre care au lovit omenirea în istoria ei. Tsunami-ul a răvăşit mare parte din Asia în 2004 şi a lăsat în urmă nu mai puţin de 225.000 de morţi şi sute de oraşe rase de pe faţa pământului. Ce s-a întâmplat puteţi urmări în imaginile de mai jos!

 

 

 

sursa foto: ecovitality.co.za

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Uimitoare si incantatoare fotografii ! Imaginile postate sunt una mai interesanta ,decat alta ,parca ar fi intr-o competitie.Totul este surprinzator,felicitari!

  2. Andrei Radu says:

    Multumesc mult pt aprecieri. Intr-adevar sunt uluitoare. Si eu am ramas masca in momentul in care le-am vazut, o sa mai vin cu cateva articole de genul. Multumesc inca o data!