17 December 2017

Top 10 flori de primăvară__________________________________________________________________________________

Florile reuşesc să ne aducă mereu zâmbete pe faţă, linişte în suflete, frumuseţe şi parfum în case. Printre cele mai frumoase flori sunt cele specifice anotimpului renaşterii naturii – primăvara , aceasta aducându-ne culori şi parfumuri speciale. Iată, aşadar, un top zece al celor mai frumoase flori de primăvară:

10.Campanula

Campanula

Clopoţelul Italian este una dintre cele mai bune plante târâtoare care stau inflorite de primăvara până vara târziu. Floricica în formă de clopoţel este de culoare mov şi aduce bucurie în orice casă.

9.Brânduşe

Brânduşe

Brânduşele impresionează prin culoare, delicateţe şi formă.Acestea sunt iubitoare de soare puternic şi de frig şi de găsesc într-o gamă variată de culori. Nu ne putem imagina primăvara fără aceste suave floricele.

8. Viorele

Viorele

Viorele sunt şi ele vestitoare ale primăverii şi vremii frumoase, acestea înflorind în România în perioada martie-aprilie în păduri, parcuri sau pe pajişti de la 0 la 1500 de metro altitudine. Viorelele pot fi întâlnite în 2 culori : mov şi alb.

7. Chionodoxa

Chionodoxa

Numită şi Gloria Zăpezii, Chionodoxa este o floare delicată de un albastru pal care apare imediat ce se topeşte zăpada. În grădini sau pe terase arată extraordinar , înveselind orice colţ.

6. Lăcrămioare

Lăcrămioare

Lăcrămioara sau Convallaria majalis este o floare de primăvară albă, cu coroana asemănătoare unui clopoţel şi extreme de frumos parfumată. Mai este denumită şi mărgăritar, dumbrăvioară, clopoţele sau iarba Sfântului Gheorghe. Planta preferă umbra parţială sau totală şi trebuie plantate sub copaci pentru a forma un covor alb.

5. Ghiocei

Ghiocei

Ghiocelul este cea mai cunoscută floare a primăverii, acesta apărând în păduri, în zone umbroase şi umede încă de la începerea topirii zăpezii. Delicata floare albă în formă de clopot se înmulţeşte prin bulbi când planta este matură.

4. Narcise

Narcise

O altă floare îndrăgită care înfloreşte primăvara este şi narcisa ( Narcissus), gen originar din Nordul Africii, regiuni mediteraneene şi Europa Centrală. Termenul vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Se spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul acestuia. În România se găseşte în 2 variante de culori : galbene şi albe.

3. Magnolii

Magnolii

Una dintre cele mai frumoase şi parfumate flori de primăvară este, fără îndoială, magnolia, aceasta întâlnindu-se în parcuri şi grădini.  Magnoliile sunt arbori şi arbuşti de o mare frumuseţe ornamentală fiind răspândiţi în Asia de Est şi America de Nord, în România aflându-se  aproximativ 10 specii.

2. Zambile ( Hyacinthus)

Zambile

Printre cele mai frumoase şi apreciate flori de primăvară sunt zambilele care farmecă pe oricine cu frumuseţea lor, dar şi cu mireasma proaspătă care învăluie orice cameră, grădină sau terasă. Suavele flori trebuie plantate toamna târziu, undeva prin luna octombrie , în timp ce solul trebuie să fie  unul bogat în substanţe nutritive, locul ales trebuind să fie unul cu mult soare.

1. Lalele

lalele

Poate cele mai suave flori de primăvară sunt lalele ( Tulipa). Laleaua este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliacee şi este originară din Sudul Europei, nordul Africii şi Asia. De exemplu, în Iran aceasta este reprezentată pe drapelul national. Parfumul delicat completează perfect forma suavă în formă de clopot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________