21 January 2018

Top 10 fotografii cu lupte violente între animale__________________________________________________________________________________

Mama natură nu e atât de blândă pe cât te-ai fi aşteptat. Este de fapt, fără scrupule, pe jumătate nebună şi periculoasă, însetată de sânge şi moarte, care ar putea face şi Roma antică să tresară. Nu ne credeți? Atunci citiți următorul articol, cu 10 lupte între animale, care se confruntă una cu alta în lupte brutale, iar mama natură stă şi le privește din ambele părți şi le aplaudă tot timpul.

 

10. Urs vs. Tigru

Era încă o zi obișnuită pentru ursoaica Maggie (numele e schimbat pentru a-i proteja identitatea), care se răcorea lângă un lac în rezervația tigrilor Ranthambore, din Rajasthan, India, când neprevăzutul s-a întâmplat: a apărut un tigru. E inutil să mai spunem că Maggie a fost foarte surprinsă de această întorsătură a evenimentelor, dar nu a lăsat să se vadă acest lucru, deoarece imediat a pus în încurcătura felina şi extrem de repede a lovit-o cu laba. A mai lovit-o şi a doua oară, când a apărut un al doilea tigru pentru a-şi salva prietenul. Doi tigrii într-o singura zi? Ce e asta, vreo rezervație a tigrilor?
Toată această luptă a fost filmată de Aditya Singh, dar ceea ce nu se poate vedea în fotografii, e faptul că Maggie a atacat prima tigrii, pentru a-si proteja cei doi pui. Uneori, dragostea unei mame poate fi foarte puternică. Dar şi „plină de dinți şi de gheare ascuțite”.

 

9. Leoaice vs. leoaice

Știu la ce va gândiți: „de ce ni se prezintă o scenă care a fost tăiată la montaj din filmul Gladiatorul?” Însă, ceea ce o să vedeți e o adunătura de leoaice din rezervația Masai Mara, din Kenya, în cea mai aprigă luptă, din istoria luptelor dintre leoaice.
Fotografia a fost făcută de fotograful Steve Bloom, care din nefericire, nu a putut confirma din ce cauză se luptau acele leoaice. Dar pun pariu, că totul a început cu un comentariu pasiv agresiv, despre cum una dintre ele şi-a schimbat culoarea blănii şi apoi totul s-a transformat într-un episod din „The Real Housewives of the Serengeti”.

 

8. Vultur vs. vulpe

Întrebare rapidă: ești un vultur auriu şi maiestos, care se bucură de o farfurie, care îţi lasă gura apă, formată dintr-un animal pe jumătate îngheţat, iar o vulpe vine şi încearcă să se alăture festinului. Ce faci? Ce e de făcut?
Răspunsul: îl apuci pe ticălos de labele din spate şi încerci să îi dai o lecţie rapidă de zbor (atenţie, nu există şi lecția a doua). Exact așa s-a întâmplat în această fotografie din 2006, făcută
de fotograful Pekka Komi. Fiți atenți la expresia vulpii. Dacă există un exemplu mai bun la „O, Doamne, poate nu ar fi trebuit să fac asta”, mi-ar plăcea să îl văd.

 

7. Zebră vs. zebră

Zebrele – recunoscute în general ca vărul efeminat, gay, al calului, sunt pe locul doi, după urşii panda, în topul animalelor, cu care e cel mai puţin probabil să ai coşmaruri. Sau cel puţin erau, înainte să fie fotografiaţi de Winfried Wisniewski, care a stricat totul cu această fotografie.
Doar uitaţi-vă la aceste două magnifice şi nemernice zebre. Nu e nimic drăguţ sau adorabil la ele. În ochii lor nu e decât ură şi dorinţă de luptă şi sânge între dinţi. Scena a fost captată în Tanzania, când doi masculi se luptau pentru supremaţie în turma lor, iar această luptă a durat câteva ore. Nu este clar dacă câştigătorul a smuls inima pierzătorului şi a mâncat-o, dar noi putem să presupunem că aşa s-a întâmplat.

 

6. Zebră vs. leu

Știți ce? Având în vedere imaginea anterioară, această fotografie nu ne deranjează atât de tare. Mai mult decât atât, cred că au fost făcute în același loc, în rezervația Ngorongoro, din Tanzania. Nu ar fi nimic surprinzător, dacă zebra din această poză, e cea care a câștigat şi lupta anterioară.
Imortalizată de iubitorul faunei sălbatice, Thomas Whetten, această scenă, pare a fi destul de explicită. Leul a spus evident: „Hei, zebro, o să te mănânc, da?”, iar apoi zebra a răspuns cu o lovitură de karate, drept în maxilarul leului. Cum am spus, destul de explicită.

 

5. Lup vs. urs

Urmează un exercițiu amuzant. Uită-te cu atenție la poză şi o să îţi dai seama că această imagine ar putea proveni chiar dintr-un film Disney şi încearcă să lași un comentariu cu o descriere pentru această poză. Câștigătorul o să câștige o călătorie în jurul Soarelui. Şi una de la mine: „O iubeam, nenorocitule!”
Şi câteva detalii despre această fotografie, pentru a putea intra într-o stare creativă: fotografia a fost făcută de Anne-Marie Kalus, în 2011, utilizatoare de Flickr, şi prezintă un lup care încearcă să provoace la luptă un urs, pentru cadavrul unei căprioare. Pentru acest concurs, o să numim ursul, Trevor.

 

4. Crocodil vs. hipopotam

Hipopotamul este probabil unul dintre cele mai arțăgoase animale din istorie. Da, e mic şi îndesat, dar e şi unul dintre cei mai aprigi ţi mortali prădători de pe continentul african. Deci, ai presupune că alţi rezidenţi din Africa, precum crocodilii, au auzit multe despre hipopotami şi nu ar încerca să îi enerveze. Se pare că acest crocodil nu a auzit de asta.
Scena captată în această imagine de Vaclav Silha, arată un crocodil care se aventurează prea aproape de o turmă de hipopotami şi e rapid înconjurat de ei, iar apoi pare să îşi piardă minţile. Negăsind altă alternativă, crocodilul în inferioritate numerică, încearcă să scape cu viaţă şi se urca în spatele hipopotamilor.
Știți ceva? Acesta e un exemplu mai bun de „O, Doamne, nu trebuia să fac asta”, decât la numărul 8.

 

3. Hipopotam vs. leoaică

„Deschide ușa, hipopotamule! E poliţia!” Aici vedem o altă operă de-a lui Steve Bloom, de această dată prezentându-ne un hipopotam, care s-a aventurat prea departe de apă şi a fost brusc înconjurat de multe leoaice, toate spunându-i probabil „Ai greşit cartierul, prietene”.
Leoaicele au început apoi să maltrateze hipopotamul până la moarte, după aspectul acestuia, el doar stătea acolo şi o încasa ca un fraier. Trebuie să menţionăm că leoaicele nu l-au atacat pentru mâncare sau pentru ceva de genul ăsta; în timpul ăsta erau o mulțime de zebre şi de antilope prin jur. Se pare că hipopotamul a fost torturat doar pentru distracția leoaicelor.

 

2. Elefant vs. crocodil

Martin Nyfeler s-a hotărât să fotografieze în Zambia, o mamă elefant cu puiul ei, dar a reușit să capteze ceva mai mult: un act de iubire maternă… deoarece un crocodil a sărit din apă şi a încercat să îi mănânce puiul.
Mama elefant, din fericire, a fost pe fază. Cu fălcile crocodilului strânse puternic în jurul nasului ei, a început să împingă crocodilul cât mai departe de pui şi de apă. Pentru o perioadă, reptila nu i-a dat drumul să plece, spunând probabil replici ca „Haide, voi mânca doar puţin din el”. Refuzând în continuare să lase mama să plece, crocodilul a fost în sfârşit scos din apă şi elefanţii au putut să plece. Din acea zi, puiul de elefant nu a mai refuzat să îşi mănânce toate legumele sau să se spele pe dinţi.

 

1. Bivol vs. leu vs. crocodil

Şi pentru a încheia acest tur de frică, avem şi un videoclip. Aceasta lupta între animale, a ajuns să fie cunoscută sub numele de „Bătălia de la Kruger”, doar pentru că cei care au filmat-o, aparent nu au avut prea multă imaginație. Trebuia numit mai bine „Bătălia regală: Africa.”
Filmarea a fost făcută în 2004, la Transport Dam, un lac din Parcul National Kruger, în sudul Africii, de către David Budzinski şi Jason Schlosberg şi dacă nu am ştii prea bine, am putea să jurăm că a fost regizată, deoarece totul e perfect.
Videoclipul începe cu un cuplu de lei care se apropie de o turmă de bivoli, iar aceștia se iau de un vițel, după cum se vede, deoarece leii sunt mai șmecheri. Apoi, când întâmplător împing bivolul în apă, 2 crocodili încearcă să îi omoare şi ei şi aşa începe un război între lei şi crocodili deopotrivă.
Cum tânărul vițel se gândea probabil câți pui o fi omorât într-o viață anterioară, de a meritat această soartă, leii au câștigat lupta şi erau gata să mănânce din victimele lor. Asta înainte ca turma de bivoli să se întoarcă şi întreaga scenă să treacă de la filmul Saw la Braveheart.
Şeful turmei bivolilor a atacat leii ca un ciocan furios al zeilor, chiar trimițând unul dintre ei în aer. Şi finalul bizar, dar fericit: tânărul bivol a supraviețuit şi chiar a fost martor la alergarea leului de către şeful turmei lor, aruncându-i probabil insulte din greu.

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________