17 December 2017

Top 10 jucători de tenis din toate timpurile__________________________________________________________________________________

Dacă tot suntem în plin turneu Autralian Open ( unul dintre cele 4 turnee de Mare Şlem, desfăşurat încă din 1905)  cred că e necesar un top 10 al jucătorilor de tenis din toate timpurile.

10. John McEnroe ( Statele Unite ale Americii)

John Patrick Mc Enroe Jr., născut în anul 1959, este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile. A câştigat 7  titluri Grand Slam – simplu  ,  (4 la US Open şi 3 la Wimbledon ), nouă titluri Grand Slam – dublu  , a bătut recorduri iar în total a reuşit să strângă 77 de titluri. De-a lungul timpului i-a avut ca rivali pe alţi jucători de excepţie precum Jimmy Connors, Ivan Lendl sau Bjorn Borg şi a rămas cunoscut pentru problemele comportamentale pe care le avea cu autorităţile din lumea tenisului.

9. Jimmy Connors ( Statele Unite ale Americii )

Un alt tenismen care merită un loc în acest top este James Scott Jimmy Connors ( 1952) din Statele Unite ale Americii. Cu 11 titluri Grand Slam, 2 din ele fiind câştigate alături de Ilie Năstase, cu un record de 160 de săptămâni consecutive în care s-a menţinut în top , Connors este singurul jucător de sex masculin care a stat în top pentru mai bine de 200 de săptămâni în total şi primul care a fost pe primul loc pentru mai mult de 5 ani în total.De asemenea, este singurul tenismen care a câştigat peste 100 de titluri în întreaga carieră.

8. Andre Agassi ( SUA )

Andre Kirk Agassi ( 1970)  este un alt jucător de tenis cu renume mondial. Carismaticul tenismen a reuşit să câştige 8 turnee de Mare Şlem , o medalie olimpică de aur la Atlanta, Turneul Campionilor şi Cupa Davis împreună cu echipa sa din Statele Unite şi este considerat a fi cel mai bun jucător la returul de serviciu din istoria tenisului.  Retragerea sa a avut loc în 2006 , acesta suferind de spondiloză, moment din care s-a ocupat de fundaţia caritabilă care îi poartă numele şi care se ocupă cu strângerea de bani pentru copii.

7. Rafael Nadal Parera ( Spania)

„Regele zgurii”, aşa cum e numit Rafa Nadal, s-a născut în 1986 şi a devenit unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, reuşind să câştige 11 turnee de Grand Slam,  o medalie de aur la Jocurile Olimpice, a bătut un record de 7 French –Open-uri, un record de 21 de turnee ATP şi  a făcut parte din echipa de Cupa Davis a Spaniei cu care a reuşit să câstige finala în 2008, 2009 şi 2011.

6. Bjorn Borg ( Suedia )

Unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis la nivel mondial este suedezul Bjorn Borg născut în 1956. Este considerat o legendă din lumea tenisului şi a fost căsătorit în anii’80 pentru 4 ani cu tenismena româncă Mariana Simionescu. Borg a impresionat încă de dinainte de a împlini 21 de ani, iar la vârsta de 26 ani reuşea să rămână în istorie având o carieră excepţională şi bătând record peste record.

5. Novak Djokovic ( Serbia)

Tenismenul născut în 1987 la Belgrad a câştigat în 2008 si 2011 turneul Australian Open , în 2011 Wimbledon şi U.S. Open , în 2008 medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing şi este numărul 1 în ierarhia ATP.

4. Ilie Năstase ( România)

Nu putea lipsi din topul celor mai buni tenismeni din toate timpurile, românul Ilie Năstase ( 1946) , adevărată legendă din lumea tenisului. Cu cele 57 titluri la simplu , 4 turnee câştigate la Turneul Campionilor, cu cele 146 de meciuri jucate pentru Cupa Davis a României în 18 ani din care a câştigat 109 şi cu recorduri doborâte Ilie Năstase îşi merită din plin locul în acest top.

3. Ivan Lendl ( Cehoslovacia)

Ivan Lendl ( 1960) este un alt jucător de marcă din tenis, fiind pe poziţia 1 în ierarhia ATP  timp de 270 de săptămâni, câştigând 94 de titluri la simplu , printre care 8 de Mare Şlem ( 3 la U.S. Open, 2 la Australian Open şi 3 la Roland Garros) şi 6 titluri la dublu.

2. Roger Federer ( Elveţia)

Jucătorul elveţian în vârstă de 31 de ani este în prezent clasat pe locul 2 ATP, fiind deţinătorul recordului pentru cele mai multe victorii în turneele de Mare Şlem ( 17 ) şi în Turneul Campionilor ( 6 ), fiind pentru mai mult de 5 ani lider în clasamentul mondial al tenisului.

 

1. Pete Sampras ( SUA)

Pe locul I în topul celor mai buni tenismeni din toate timpurile se află americanul Peter Sampras ( 1971). Pete a câştigat de 14 ori Marele Şlem la categoria simplu, s-a menţinut tiimp de 6 ani în poziţia de lider a clasamentelor mondiale ale ATP, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători de tenis din toate timpurile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________