21 January 2018

Top 10 licitaţii bizare de pe eBay__________________________________________________________________________________

eBay este cel mai faimos site de licitaţii online din întreaga lume. De-aici putem cumpăra orice, de la mâncare până la vehicule, prin simpla apăsare a unor click-uri. Mii de tranzacţii sunt încheiate în fiecare zi, iar majoritatea sunt normale. Totuşi, din când în când, câte un obiect bizar şi neaşteptat este scos la vânzare. În următoarea listă vom descoperi 10 dintre cele mai ciudate licitaţii din istoria eBay-ului.

10. Mingi de golf din intestinul unui şarpe

Pe 11 ianuarie 2008, pe eBay s-au vândut 4 mingi de golf scoase pe cale chirurgicală din intestinul unui piton. Mingile s-au aflat iniţial în cuibarul unei găini, iar şarpele le-a confundat cu nişte ouă. Veterinarii care au efectuat operaţia pe şarpe au dat mingile spre vânzare, iar banii au fost folosiţi pentru ridicarea unui nou spital. Cumpărătorul a fost un bărbat australian care a oferit 1.401 de dolari pentru cele 4 mingi. Pitonul şi-a revenit după operaţie şi a fost eliberat în sălbăticie.

9. Un singur fulg de porumb

În noiembrie 2009, Bill Bennett a vândut un singur fulg de porumb pentru 1 dolar şi 85 de cenţi. Iniţial, vânzătorul nu credea că va avea cumpărători, dar cineva a oferit un cent, iar apoi preţul a crescut. Bill spune că a acceptat preţul de 1 dolar şi 85 de cenţi după două zile, iar tranzacţia a fost făcută la fix, întrucât eBay îi cerea să scoată produsul de pe site pentru că nu avea termen de expirare. Vânzătorul a declarat pentru BBC că a primit unele întrebări ciudate legate de fulgul de porumb. Cineva îl întreba dacă ar merge mâncat cu pufarine, iar altul se gândea dacă ar arăta bine într-un acvariu cu peşti.

8. Un grup de bărbaţi

 În februarie 2006, 4 bărbaţi s-au scos la licitaţie pe eBay. Aceştia urmau să îi ofere cumpărătorului un weekend plin de distracţii. Câteva beri, conversaţii plăcute şi mult râs. Cam aşa suna descrierea lor. Pe lângă asta, o celebritate era inclusă în tranzacţie. Licitaţia a fost încheiată pe 9 februarie, când un tip din Australia a oferit 45.000 de dolari, iar vedeta s-a dovedit a fi Rob Kardashian.

7. Apă

În iunie 2008, apa care ar fi rămas într-o cană din care băuse cândva Elvis Presley a fost vândută pentru 455 de dolari. Se spune că apa ar fi venit dintr-o cană de plastic pe care cântăreţul a vărsat-o la un concert din Carolina de Nord în 1977 şi a fost ţinută de un fan (Wade Jones), care avea pe-atunci 13 ani. Acesta a ţinut-o în congelator până în 1985, după care a pus-o într-un flacon sigilat. Wade Jones se gândeşte să scoată la vânzare şi cana din care a băut Presley, pe care vrea să ceară cel puţin 300 de dolari.

6. Un sandwich parţial mâncat

Mâncarea care conţine feţele personajelor este populară pe eBay. Sandwichuri cu feţele lui Ron Artest, Spongebob sau chiar Hello Kitty au fost vândute. Totuşi, niciunul nu a fost atât de costisitor precum sandwichul cu imaginea Fecioarei Maria. Acesta a fost vândut pentru 28.000 de dolari! Tranzacţia a fost făcută în noiembrie 2004, când o femeie şi-a scos la licitaţie sandwichul de 10 ani, parţial mâncat. Acesta a devenit o senzaţie a internetului şi a avut peste 1,6 milioane de accesări. Sandwichul a fost cumpărat de cazinoul online GoldenPalace, care îl ţine expus la Seminole Hard Rock Hotel and Casino din Hollywood.

5. Maşină sport pentru mai puţin de 1 dolar

 În iunie 2005, în timpul unui interviu cu Jodie Marsh, un model american, prezentatorul unei emisiuni de radio, Tim Shaw, i-a declarat acesteia că şi-ar lăsa nevasta şi cei doi copii pentru ea. Din nefericire, soţia lui, Hayley, asculta emisiunea. După ce a băut câteva păhărele, ea a decis să scoata la vânzare pe eBay maşina lui Tim, un Lotus Espirit Turbo, cu o opţiune de cumpărare de 77 de cenţi. Descrierea suna cam aşa: „Trebuie să scap de maşină în următoarele 2 sau 3 ore, înainte ca soţul meu să se întoarcă acasă”. Maşina a fost vândută în mai puţin de 5 minute.

4. Noua Zeelandă

În mai 2011, un australian  a scos la licitaţie pe eBay Noua Zeelandă! Preţul iniţial a fost un penny, dar, după 6.000 de accesări s-a ajuns la suma de 3.000 de dolari. Deşi pare amuzant, câtiva oameni s-au dovedit chiar deranjaţi. Ministrul de externe, Winston Peters a declarat: „Nu cred că este amuzant. Pare doar o prostie fără sens. O voi lăsa în seama tabloidelor”. eBay a închis licitaţia declarând-o invalidă.

3. O fantomă

În septembrie 2010, Martin Fawcett a scos la vânzare fanotma unui prieten. La pachet venea şi locuinţa fantomei, un borcan obişnuit. Vânzătorul a declarat că vrea să doneze banii unei fundaţii de caritate care luptă împotriva cancerului. După 6 zile de licitaţie, fantoma a fost scoasă de pe eBay, întrucât site-ul nu vinde obiecte intangibile sau lucruri a căror existenţă nu poate fi verificată.

2. Islanda

În octombrie 2009, un vânzător anonim a scos la licitaţie Islanda. La acea vreme, Islanda datora Rusiei 5,5 miliarde de dolari, iar vânzătorul spera ca banii strânşi în urma licitaţiei pot reduce datoria. Preţul de pornire a fost de 99 de penny, dar s-a ajuns rapid la 17,28 de milioane de dolari. Au existat şi întrebări bizare: „Oferiţi şi asigurare de vulcan sau de cutremur?” sau „Ce se întâmplă dacă banii mei vor fi îngheţaţi?”.

1. Întreaga viaţă

În iunie 2008, Ian Usher a decis să-şi scoată întreaga viaţă la licitaţie. Cumpărătorul beneficia de trei case în vestul Australiei şi tot ce conţineau acestea, inclusiv maşina, jetskiul, motocicleta şi echipamentul de paraşutism. De asemenea, Ian se oferea să îi facă cunosţiinţă cumpărătorului cu toţi prietenii lui şi îi oferea o perioadă de probă la locul de muncă. Întreaga lui viaţă a fost vândută pentru 384.000 de dolari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________