21 January 2018

Top 10 locuri de alergat în Bucureşti__________________________________________________________________________________

O zi însorită este perfectă pentru relaxare sau puţină mişcare, mai ales că primăvară îşi intră în drepturi şi urmează anotimpul cel mai cald când vom începe să purtăm din noi pantaloni scurţi şi rochiţe care mai de care mai colorate. Dacă vrei să începi să alergi sau sa faci mişcare în aer liber, iată un top 10 al celor mai bune locuri de alergat din Bucureşti :

10. Parc Bazilescu

Parc Bazilescu

În cele 13 hectare ale parcului există 3 alei principale unde se pot executa  ture bine determinate pentru un jogging eficient. Un alt avantaj este faptul că accesul pe aceste piste este gratuit. Fostul parc Nicolae Bălcescu este situat în partea de nord vest a capitalei, în cartierul Bucureştii noi.

9. Parcul Izvor

izvor

Parcul Izvor se află şi el pe lista locurilor preferate de pasionaţii de sport din Bucureşti.Acesta este situat pe malul dreot al râului Dâmboviţa, în apropierea Palatului Parlamentului, are forma unui dreptunghi cu suprafaţa de 17 hectare. Cele 4 alei principale permit alergarea sau jogging-ul, acestea însumând aproximativ 3,2 km.

8.Stadionul Dinamo

 Stadionul Dinamo

Dacă locuieşţi în sectorul 2 , o bună opţiune pentru a merge la alergat este Stadionul Dinamo. Aici o oră costă 2 lei, dar atunci când plouă pista nu este în cea mai bună condiţie. Supranumit şi Ştefan cel Mare, stadionul  este amplasat pe Şoseaua Ştefan cel Mare  , fiind dotat cu pistă de atletism, instalaţie nocturnă şi are o capacitate de 15.032 de locuri.

7.Parcul Lacul Morii

Parcul Lacul Morii

Parcul este situat pe malurile celui mai mare lac din Bucureşti ( 246 ha) şi se află la 3 km de centrul oraşului : între Cartierul Politehnica la Est, cartierul Crângaşi la Nord şi cartierul Giuleşti la Vest.

 

6.Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Grădina Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, este unul dintre locurile preferate de cei care vor să facă mişcare în aer liber. Având o suprafaţă de circa 16 hectare, Cişmigiul este amenajat în genul parcurilor engleze  , cu alei care permit celor care doresc să alerge sau să facă sport să o facă nestingheriţi.

5.Stadionul Iolanda Balaş

Stadionul Iolanda Balaş

O altă opţiune de luat în calcul este şi Stadionul Iolanda Balas situat în zona Agronomiei. Aici intrarea costă 8 lei sau poţi opta pentru un abonament lunar care costă 90 de lei, putând alerga cât vrei, fără limită de timp. Un avantaj al stadionului este acela că are pistă de tartan.

4. Parcul Tineretului

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului este un alt parc în care pasionaţii de sport vin zilnic pentru alergat. Acesta este situat în partea de sud a oraşului, în sectorul 4 la doar o staţie de metrou de Piaţa Unirii, având o suprafaţă de circa 200 ha. În cuprinsul parcului a fost amplasată Sala Ioan Kunst Ghermănescu ( Sala Polivalentă) inaugurată în anul 1974 , care este destinată unor acţiuni culturale şi competiţiilor sportive.

 

3. Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău

Un alt parc foarte îndrăgit de pasionaţii de mişcare în aer liber este şi Herăstrăul. O tură de parc are circa 6 kilometri . Un alt avantaj al Herăstrăului este faptul că există locuri cu aparate special amenajate pentru iubitorii de fitness, de exemplu. Parcul a fost construit în anul 1936 pe malurile lacului cu acelaşi nume cu o suprafaţă totală de 187 ha iar în 1951  a fost inaugurat în forma sa actuală.

2.Parcul Titan

Parcul Titan

Parcul Alexandru Ioan Cuza ( sau Parcul IOR –denumit după Întreprinderea Optică Română aflată în vecinătate) este un parc din Sectorul 3 al capitalei.  Cu o suprafaţă de aproximativ 85 de ha este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti, fiind preferat de foarte mulţi practicanţi de jogging sau de exerciţii la aparate datorită aleelor lungi şi locurilor special amenajate pentru sportivi.

 

1. Pista de atletism Lia Manoliu

Pista de atlestism Lia Manoliu

Unul dintre cele mai utilizate locuri de alergat de către bucureşteni este pista de atlestism Lia Manoliu şi  este considerată cel mai bun loc de alergat din Bucureşti datorită suprafeţei moi din tartan pe care încheieturile se simt mult mai bine decât pe asfalt. Un mic dezavantaj poate fi amplasarea stadionului , fapt ce îl face mai greu accesibil pentru multe persoane – sectorul 2 cu intrare din Bulevardul Basarabia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________