23 February 2018

Top 10 lucruri pe care nu le știai despre orgasm__________________________________________________________________________________

Orgasmele sunt oarecum un mister nespus. Dacă o să cauți definiția acestuia o să vezi că există aproape 30 de moduri diferite de a descrie proprietățile fizice şi emoționale. Probabil știai deja că orgasmul rezultă din contracțiile musculare, creşte ritmul cardiac/tensiunea arterială, e asociat cu o plăcere intensă şi poate fi experimentat atât de femei cât şi de bărbați. Dar sunt şi câteva lucruri pe care poate nu le știai:

 

10. Ai spermă?

Atunci când un bărbat are orgasm, ejaculează secreții de spermă, însumând 10 cm cubi pe o partidă. S-a calculat că un bărbat elimină în medie suficientă spermă în timpul vieții lui pentru a umple o cutie de lapte cam de 14 ori.

 

9. Nu doar pentru femei

Deși este cunoscut faptul că femeile au mai multe puncte g, nu mulți sunt conștienți că şi bărbații au, mai exact trei astfel de locuri. Unul este frenul (ligament situat în partea inferioară a penisului care leagă glandul de prepuț), perineul (porțiunea de piele dintre testicule şi anus) şi prostata.

 

8. Menstruația e oricând binevenită

Pentru majoritatea bărbaților, oricând este un moment bun pentru un orgasm, dar pentru femei, există anumite momente care sunt mai potrivite decât altele. S-a aflat că cel mai bun moment pentru ea (care oferă cea mai mare plăcere), este în timpul „perioadei sale”. Acest lucru este din păcate pentru unele cupluri, un moment în care se simt inconfortabil să facă sex. Motivul pentru care orgasmele sunt mai intense în această perioadă, este că circulația sângelui creşte în jurul zonei inghinale în acea perioadă a lunii.

 

7. A înnebunit fata materialistă

Unul dintre cele mai mari șocuri ale secolului 20, a fost că sex simbolul Marilyn Monroe, a afirmat că nu a avut niciodată orgasm cu unul din iubiții săi faimoși (John F. Kennedy, Frank Sinatra, Joe DiMaggio, etc.).
Cu puțin înainte de moartea sa (la 36 de ani), Marilyn i-a spus psihiatrului ei, Dr. Ralph Greenson, „Să fiți binecuvântat doctore – în toți acești ani nu am avut niciunul”. Ce irosire. Cum poți descrie unui bărbat, cum se simte la o femeie? Gândiți-vă la un întrerupător de lumină, cu un control reostat; când încerci să îl aprinzi, becul începe să fie luminos, apoi mai luminos şi în final într-o lumină orbitoare, este complet aprins. Este atât de bine… Da, știm Marilyn!

 

6. Pe locuri, fiți gata, lansați

Viteza medie de ejaculare a unui bărbat în timpul orgasmului este de 28 mile pe oră, potrivit Institutului Kinsey. Aceasta este viteza celui mai bun alergător din lume. Este exact opusul în ritm lent şi constant de spermă, care este capabil să călătorească 1½ inch la fiecare 15 minute de înot intens. Forța orgasmului le dă startul, având în vedere că au un avans de 3 sau 4 inch înainte de a atinge destinația finală.

 

5. Orgasm după moarte?

Orgasmele nu sunt doar pentru cei vii. Dacă nervii sacrali ai măduvei spinării sunt oxigenați şi stimulați, atunci nu există niciun motiv ca o persoană moartă să nu poată atinge orgasmul. Va sugerez totuși să faceţi sex doar cu cei vii.

 

4. Fii gălăgioasă, fii mândră

Nu toate femeile pot produce aceleași rezultate la orgasm cu partenerii lor. De fapt, femeile mai „vocale” sunt cele care ating mai mereu rezultatele dorite. Studiile arată că bărbații au orgasm în 59% din cazurile în care partenera lor ţipă în extaz şi doar 2% atunci când aceasta e tăcută.

 

3. Mulțumesc. Mai pot să am încă unul?

Multe femei sunt capabile de orgasme multiple. Cele mai multe orgasme ale unei femei au fost înregistrate de către medicii William Hartman şi Marilyn Fithian, cu 134 în termen de o oră. Asta înseamnă cam două orgasme pe minut. S-a mai remarcat faptul că unele femei sunt capabile să aibă multiple orgasme chiar şi în timpul unor activități banale, ca mângâierea sprâncenelor, frecarea genunchilor, gândindu-se la un orgasm sau atunci când se spală pe dinți.

 

2. Selecția naturală

Orgasmul este o funcție evolutivă a naturii. În 1967, un bărbat pe nume Desmond Morris a scris o carte controversată numită „Maimuţa goală (The Naked Ape)”. Cartea se referea la orgasmul femeii, sugerând că scopul acestuia nu este doar de a încuraja interesul pentru activitatea sexuală, ci să şi promoveze epuizarea pentru a o încuraja sa rămână în poziția orizontala (pentru a preveni scurgerea spermei). El a mai sugerat că dificultatea femeii de a atinge un orgasm cu un bărbat, e de fapt o selecție naturală. Numai cel mai răbdător, grijuliu şi imaginativ bărbat (considerate trăsături preferate), ar avea cele mai mari șanse de a provoca un orgasm şi ar putea concepe un copil cu succes.

 

1. Nu ești niciodată prea tânăr

Masturbarea a fost remarcată în imagini cu ultrasunete prenatale, mai ales la bărbaţi, atunci când mâna unora părea a fi înfășurată în jurul apendicelui şi se mișcă înainte şi înapoi. Nu este ceva neobișnuit să găsești tineri implicați în diverse forme de auto-stimulare, rezultând într-un fel de orgasm. Acest lucru este desigur cu mult timp înainte ca organele lor sexuale să fie capabile de funcții ca ale adulților (eliberarea materialelor seminale). Având în vedere marele cerc al vieții, se crede că un orgasm poate fi atins atât cât ești viu, dar şi mort, prin stimularea unor anumite puncte de pe coloana vertebrală. Această teorie nu a fost încă pusă la încercare.

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Multumim pentru articol…foarte interesant…informatia inseamna putere