21 January 2018

Top 10 lucruri pe care nu le ştiai despre rujuri__________________________________________________________________________________

Rujul, ca orice alt produs cosmetic, are o istorie îndelungată. De-a lungul timpului el a fost iubit, dar şi urât, cam în aceeaşi măsură. Unii au încercat să-l interzică prin lege,  alţii l-au purtat pentru a-şi evidenţia statutul în societate, iar alţii din simple motive estetice. Noi vă prezentăm astăzi 10 lucruri inedite pe care nu le ştiaţi despre faimosul ruj.

10. Rujul – semn distinctiv pentru prostituate

ruj rosu

În Grecia Antică, rujul roşu purtat pe buze era semnul clar cu ajutorul căruia puteai identifica o femeie care era prostituată. Doamnele şi domnişoarele care nu practicau această „meserie”, nu obişnuiau nici să poarte machiaj.

9. Intenţia de a interzice rujul

parlamentul britanic

Parlamentul Britanic a încercat în anul 1650 să interzică rujul prin lege. Ei îl considerau un viciu şi blamau pe oricine care îl purta. Din fericire, proiectul de lege nu a fost aprobat.

8. Rujul ca indicator al rangului

imperiul roman femei

În timpul Imperiului Roman rujul era folosit de oameni pentru a-şi evidenţia rangul în societate. Chiar şi bărbaţii îl purtau pentru a-şi arăta statutul.

7. Şi George Washington îl purta

George Washington

Şi ce dacă era bărbat? Chiar şi George Washington purta ruj. Nu se ferea nici de alte produse de machiaj şi cu siguranţă, nu uita nici de peruca sa faimoasă.

6. Rujul – doar o mască?

femeie in oglinda

În anul 1915, legislaţia din Kansas amenda orice femeie cu vârsta sub 44 de ani, care îndrăznea să poarte ruj sau orice alt tip de machiaj. Motivul? Cu ajutorul acestui truc, femeile nu făceau altceva decât să „creeze o falsă impresie” despre ele. Puţin cam dramatic, nu-i aşa?

5. Regina Elisabeta a II a

regina elisabeta

Regina Elisabeta a II a a comandat un ruj special care să se asorteze cu rochia purtată în ziua încoronării. Nuanţa a fost nouă, unică, iar rujul s-a numit „The Balmoral Lipstick”.

4. Elizabeth Taylor

Elizabeth-Taylor

Faimoasa actriţă, Elizabeth Taylor, îndrăgea atât de tare rujul roşu, încât le-a interzis colegelor sale să-l poarte atât timp cât se află pe acelaşi platou de filmare. Asta da posesivitate!

3. Rujul, aducător de moarte

revolutia franceza

În timpul Revoluţiei Franceze, oamenii care purtau ruj pe buze erau consideraţi simpatizanţi ai aristocraţiei. Din acest motiv, ei puteau fi trimişi pe loc la ghilotină pentru a fi executaţi. De atunci, niciun bărbat nu a mai purtat ruj.

2. Churchill şi cel de-al doilea Război Mondial

winston churchill

În timpul celui ce-al doilea Război Mondial, Winston Churchill a ordonat raţîonalizarea tuturor produselor cosmetice, mai puţin pe cea a rujului. El considera că acest produs îmbunătăţeşte moralul şi creşte stima de sine. În perioada respectivă, vânzările rujurilor au crescut simţitor.

1. Rujul ca terapie

rujuri

În anul 1928 a fost înfiinţat primul salon de înfrumuseţare în cadrul unui sanatoriu. Acesta aducea o linie întreagă de rujuri şi o nouă metodă de terapie folosită în special pentru pacientele în stadiu de depresie. Tehnica aceasta încă se foloseşte în anumite colţuri din lume şi chiar dă roade! Ingenios, nu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________