21 January 2018

Top 10 lucruri pe care să le faci dacă ajungi la Roma__________________________________________________________________________________

Roma este, cu siguranţă, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa şi din lume. Este absolut imposibil să nu te impresioneze. Străduţe frumoase, scutere, istorie din plin, bucătărie romană delicioasă şi cea mai bună gelato. N-ai cum să-i rezişti. În cazul în care te-ai decis să-ţi petreci vacanţa la Roma, ia în considerare cele 10 sfaturi pe care ţi le prezentăm astăzi.

10. Plimbă-te!

Nu-ţi face planul de acasă pentru că nu vei reuşi niciodată să-l respecţi. Ai nevoie doar de o hartă. Achiziţionează una de la un punct de informare ori de la un butic cu ziare şi ia-o la pas. Nimic nu-i mai frumos decât să te plimbi prin Roma. În plus, e mai interesant să-i descoperi minunăţiile treptat. Alocă-ţi timp să priveşti cu atenţie locurile care te impresionează. Nu uita de Piazza Navona, Piazza del Popolo, Pantheon, Campo dei Fiori, Castelul Sant Angelo sau Villa Borghese. Lista poate continua.

9. Aruncă o monedă în Fontana di Trevi!

După ce ai trecut peste şocul oferit de impunătoarea Fontana di Trevi, întoarce-te cu spatele la ea  şi ţine în mâna dreaptă o monedă pe care să o arunci peste umărul stâng. Se spune că fântâna va ţine cont de gestul tău şi te va ajuta ca într-o bună zi să te întorci din nou la Roma. Crede-ne pe cuvânt, îţi vei dori să te întorci!

8. Aşază-te pe Treptele Spaniole

Dă o fugă seara până în Piazza Spagna şi aşază-te pe celebrele trepte. Senzaţia este nemaipomenită. Atât priveliştea cât şi atmosfera te vor face să te simţi mai relaxat ca niciodată.

7. Delectează-te cu preparate romane

Nu pleca din Roma fără să încerci bucătăria romană! Notează pe lista ta: Bucatini all’amatriciana, Spaghetti alla Carbonara, Bucatini alla Gricia, Coda alla vacinara sau Ossso bucco alla romana. Lista poate, desigur, continua. Încearcă aceste mâncăruri fără să eziţi. Sunt delicioase! De preferat, alege restaurante tip trattoria sau osteria care să nu fie poziţionate foarte central. Cele pe care le găseşti pe străduţele întortocheate şi îndepărtate de zona centrală fac cea mai bună mâncare!

6. Dă o fugă până la Fassi

Ia metroul de pe Linia A şi coboară la Manzoni. De acolo, mai ai doar puţin de mers. Când ajungi la Fassi, comandă toată îngheţata din lume şi ia-o acasă! Glumesc, desigur. Totuşi, află că G. Fassi – Pallazo del Fredo este cea mai veche gelaterie din lume. Gustă încet. S-ar putea să ai un şoc (în cel mai bun sens) !!

5. Rezervă-ţi o zi întreagă pentru Vatican

Coada de la Muzeele Vaticanului s-ar putea să nu meargă aşa greu cum îţi închipuiai aşa că nu te speria dacă în 10 minute eşti înăuntru. Cumpără-ţi bilet de acolo şi achiziţionează-ţi un audioguide (7 euro) care să-ţi ofere informaţii despre tot ce urmează să vezi. Bucură-te din plin de muzee, de picturile lui Rafael şi de Capela Sixtină. Apoi, intră în Basilica San Pietro şi relaxează-te cu o oprire în celebra Piazza di San Pietro. Îţi va lua o zi întreagă. Rezervă-ţi cel puţin 8 ore pentru Vatican.

4. Vizitează Colloseumul

Achiziţionează un Roma Pass de la orice punct de informare turistică. Acesta îţi va asigura transportul public pentru 3 zile cu orice mijloc şi intrări la două dintre obiectivele pe care alegi să le vizitezi. Aşadar, vei putea intra cu acesta la Colloseum, la Forumul Roman şi la dealurile Palatine (toate trei sunt considerate un singur bilet) fără să mai stai la coadă (există un rând special). Alocă-ţi cel puţin 4-5 ore pentru aceste obiective.

3. Vizitează mai multe biserici

Roma este plină de biserici monumentale. Nu uita să treci pe la San Pietro in Vincoli, San Paulo, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore şi Santa Maria degli Angeli.

2. Bea cappuccino

Înainte să pleci la drum de dimineaţă, răsfaţă-te cu colazione (micul dejun) în stil italienesc. Adică, un cappuccino (sau dacă vrei, espresso) şi un cornetto delicios (recomand şi brioche sau bombolone).

1. Mănâncă pizza şi rătăceşte-te!

Alege să mănânci pizza la felie de la una dintre terasele aflate cât mai departe de centrul propriu-zis. Cele mai bune sunt cele făcute pe loc, în faţa ta. Îţi vei da seama că sunt ok după faptul că sunt coapte pe loc şi au un preţ foarte mic. Apoi, bucură-te de felia de pizza şi ia-o la pas prin Roma. Permite-ţi să te rătăceşti! S-ar putea să descoperi lucruri foarte interesante pe care nici nu sperai să le vizitezi. Vacanţă plăcută!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________