17 December 2017

Top 10 meserii murdare__________________________________________________________________________________

Pana unde merge fiinta umana pentru a castiga bani? Raspunsul correct – pana in panzele albe sau, in cazul de fata, negre. Iata un top al celor mai “ murdare “ meserii din lume, remunerate pe masura, insa. Cel mai important este sa nu ii judecam pe cei care practica aceste meserie, pentru ca daca fiecare ar gandi “ nu as face asta niciodata “, am trai ingropati in gunoi, resturi, etc.

 

1. Gunoier

In afara tarii, meseria de gunoier este considerata una foarte periculoasa, deoarece, in timpul ridicarii tomberoanelor in sistemul masinii de gunoi, angajatii se pot accidenta grav. Pe langa acestea, ei sunt expusi, in cazul in care nu respecta anumite norme de igiena si unor boli. Totusi, salariul lor anual, la care se adauga sporurile, ajunge la 60000 dolari, aproximativ 198000RON.

 

2. Cel care curata locul unei crime

O « meserie » mai putin cunoscuta este cea de spalator la locul unei crime. Nerecomandata celor cu probleme cu inima sau ficatul, aceasta meserie cere o mare stabilitate din punct de vedere emotional, pentru ca, de obicei, la locul unei crime sau unei sinucideri, cantitatile de « resturi umane » pot afecta psihicul slab. Daca cei care curata un asemenea loc au si studii de specialitate, salariul anual poate depasi 100000 de dolari.

 

3. Cel care curata cranii

Meserie solicitanta, chiar dezgustatoare. Este nevoie de mult efort pentru a aduce un craniu de animal la o fatada alba, fara impuritati si murdarie. Aceasta meserie implica mirosuri neplacute, folosirea gandacilor si a uleiurilor de origine animala.

 

4. Colector de fecale de liliac

Datorita liliecilor, agricultura si pomicultura pot inflori vazand cu ochii. Materiile fecale de liliac se numesc guano, materii care ajuta foarte mult agricultura si pomii fructiferi. Desi insasi liliacul este o specie care ajuta la toate acestea, devorand insectele daunatoare, colectorul de fecale de liliac nu este tocmai fericit sa aiba aceasta meserie dezgustatoare.

 

5. Cel care curata toatelele publice portabile

Probabil una dintre cele mai dezgustatoare meserii este cea de a curata toalete publice. Insa atunci cand acestea sunt portabile si imprastiate in parcuri, la concerte si evenimente, munca se ingreuneaza semnificativ. Desi nu dureaza decat cateva minute curatarea unei toalete publice, nu este o meserie recomandata celor cu un ficat slab.

 

6. Instalator

Sa ne imaginam pentru cateva minute viata fara instalatii sanitare. Nu am putea nici macar sa ne imaginam, pentru ca in lumea moderna, oamenii sunt dependenti de acestea. Astfel a aparut meseria muradara de instalator, in care cel care repara conductele si tevile este nevoit sa lucreze intr-un mediu nu tocmai igienic.

 

7. Miner

Una dintre cele mai dezvoltate industrii este cea a mineritului, inca din cele mai vechi timpuri si pana astazi. Desi sunt expusi bolilor, din cauza prafului din mina care se ridica, minerii sunt multumiti de salariile pe care le primesc anual. In afara Romaniei, salariul unui miner ajunge la 70000 de dolari pe an.

 

8. Angajat la morga si pompe funebre

 

De-a lungul istoriei, oamenii au dezvoltat adevarate traditii care tin de evenimentele funerare. Una dintre aceste traditii este prezenta in multe culturi, si anume imbalsamatul cadavrului. Nu este o meserie tocmai placuta, avand in vedere ca rudele celui decedat pot cere ca imbasamatorul sa se ocupe si de cosmetica.

 

9. Gastroeneterolog

Tot ceea ce mancam strabate7.6 mde intestine.  In cazul in care digestia nu se produce corect si apar probleme, cel care trebuie sa le rezolve este gastroenterologul. Acesta trebuie sa verifice « traseul » mancarii de la intrare pana in stomac, apoi mai departe. Si daca ne gandim la studiile necesare pentru a deveni medic, nu este o meserie tocmai usoara si placuta, insa este una banoasa.

 

10. Inspector de conducte

Sobolani, gandaci, cadavre animale, resturi si mirosui insuportable sunt doar cateva dintre cele la care se supun cei care inspecteaza conductele. Desi nicio persoana nu este obligata sa practice aceasta meserie, oamenii le aleg de bunavoie, pentru ca de cele mai multe ori nu este necesar niciun fel de studiu pentru a castiga foarte multi bani. Munca acestora se desfasoara aproape 100% in subteran, in locuri intunecoase, umede si urat mirositoare.

 

www.deviantart.com

www.wisegeek.com

www.indybay.com

www.internationaldoctor.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. ….chiar ca sunt meserii murdare…oare cum rezista mirosului?