21 January 2018

Top 10 motive pentru a juca scrabble__________________________________________________________________________________

Esti doar tu cu tabla de joc si cele 7 litere, timp de 2 minute si jumatate. Si in jurul tau alti multi jucatori, aflati in competitie cu tine pentru titlul de campion national/international. 2 minute si jumatate inseamna zeci de permutari mentale pentru a obtine maximum de puncte dintr-o depunere. Dar si ceva magie si multa provocare. Provocarea de a ti vedea capacitatile scrabblistice, lexicale si matematice, in relatie cu depunerea maxima ca si punctaj, sau in relatie cu rezultatele celorlalti concurenti din sala.

Cea mai buna modalitate de a vedea de ce merita, de ce e atat de fain sa joci scrabble, e sa vii sa joci in cadrul unui simultan open sau chiar la un campionat. Daca din varii motive, nu poti, exista alternativa online: www.isc.ro, locul unde poti juca in romana, franceza sau engleza cu oameni din intreaga lume.

Poate nu ar mai fi nevoie de motive, dar hai sa punctam zece din cele mai importante.

10. Prieteni

Cunosti o multime de oameni entuziasti, pasionati de scrabble, amuzanti si care-ti pot deveni prieteni buni de-a lungul timpului, de ce nu.

9. Competitie

Traiesti competitiile sportive cu placere, joci in primul rand pentru pasiunea jocului si apoi pentru competitia in sine si miza lui, podiumul campionatului.

8. Locuri noi

Campionatele se organizeaza in intreaga tara. Daca alegi sa joci in engleza sau franceza, poti participa la campionate din intreaga lume. Toate acestea inseamna sa vezi locuri noi, sa aflii lucruri interesante, sa intalnesti noi oameni si …sa joci mult scrabble.

7. Dezvoltare personala

Iti dezvolti abilitatile logice, matematice si lingvistice. Inveti mai multa gramatica, in cel mai amuzant si frumos mod posibil.

6. Invatare

Inveti o gramada de cuvinte noi, cu care sa-ti surprinzi prietenii, precum: AALENIAN, ACIOAIEI, ZMEOAIEI, ANGSTROM, EDELSCHWEIN, PORTSCHI, FOTOCOAGULOGRAF, ALCOOLSCOAPELOR, GIROORIZONTURI. 🙂

5. Legaturi

Exista o legatura intre fotbal si scrabble? Pentru a depune cele 5.376.036 litere din componenta tuturor cuvintelor din LOC sunt necesare 10 tone de jetoane obisnuite de scrabble, care ar acoperi jumătate din suprafata unui teren de fotbal. Poti afla si multe alte asemenea legaturi sau curiozitati.

4. Noutati

Aflii ca singurul cuvant cu 4 consoane la sfarsit este KITSCH, dar si cele mai lungi cuvinte cu terminatia II din limba romana: CONTRADICTORII si POSTOPERATORII.

3. Univocale

Inveti cele mai lungi cuvinte univocalice: ABRACADABRANTA (14 litere), RASCRACANA (sau RASCRACARA) (10 litere), DEGENERESCENTELE, REGENERESCENTELE (16 litere), INDISTINCTIBILII (16 litere), INSCRIPTIBILII (14 litere).[1]

2. Ceea ce inseamna scrabble

Te distrezi, inveti, evoluezi.

1. Rasplata

Daca esti foarte bun si perseverent, devansezi cu punctajul tau toti jucatorii la sala si te intorci acasa de la campionat cu una sau mai multe cupe, diplome si medalii.


Mai vrei astfel de argumente? Descopera singur, afland mai multe de pe site-ul Federatiei Nationale de Scrabble: www.scrabblero.ro.

Motive gasite de Laura Lucia Mihalca
Surse
A si B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________