19 February 2018

Top 10 obsesii ale romanilor__________________________________________________________________________________

Sa ne uitam in jurul nostru. Vedem o multime de oameni, marea majoritate fiind romani. Nu de multe ori ne-am dorit sa traim in alta tara din cauza situatiei politice de-aici, dar poate ca si din cauza oamenilor. Romanii sunt, in general, foarte diferiti din multe puncte de vedere: financiar, fizic, psihic. Noi o sa ne legam in articolul de fata de inteligenta anumitor categorii de romani, ca sa nu zic lipsa de inteligenta. Probabil ati observat si voi lipsa de modestie, nivelul scazut de cultura si nevoia de a iesi in evidenta a romanilor. Pe baza acestor criterii, am facut un top al obsesiilor acestora:

1. Obsesia cu „casa pe pamant”

Toata lumea si-ar da 20 de ani din viata ca sa aiba casa pe un pamantal lui. Nu conteaza  ca e la Cucuietii-din-Deal! Nu conteaza ca vei staORE IN SIR în trafic!!!Nu conteaza nimic! Casa pe pamant sa fie!

 

 2. Obsesia televizorului

Romanul e devorator de televiziune. S-au facut niste cercetari si a rezultat ca  noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adica ne uitam cel mai mult latelevizor. Si, asta e geniala, avem cele mai multe televiziuni!!!

 

3. Obsesia Coelho

Daca n-ai citit Coelho, n-ai viitor, domnule! „Pai, indraznesti tu saspui, am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, NichitaStanescu”. Ti se va raspunde cu infumurare: „Nu-mi pasa de ei! Citeste Coelho!”

4. Obsesia sanilor

Aproape toţi producatorii TV au urmatoarea obsesie: „Sanii aducrating!”. Si stiti ce e misto(adica, cool, pe romaneste)  ca de cativaani incoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispozitieinternetul pentru …. Dai un click si gata! Cine  mai asteaptaemisiunea cu „Mama Natura” ca sa vada asa ceva???

 

5. Obsesia messenger

Asta e, totusi, un fenomen global. Pai daca a ajuns mama sa-mi dea buzzsi sa-mi reproseze ca stau pe „invisible”! sau sora/fratele vorbeste cu mine pe mess din camera cealalta!

6. Obsesia haiduceasca

Dupa o sticla-două de vin, si cel mai prapadit roman devine haiduc laorice nunta. Fura mireasa, cere rascumparari. Si dup-aia, haiduciamaxima. „Pusca si cureaua lataaaaaa.”. Apoi recunoaste ca e impotent:”Cebarbat AM FOST odataaaaa”.

 

7. Obsesia auto

In Romania exista cea mai dinamica piata auto. Punct. Pe strazilenoastre există masini cum n-au vazut nici parizienii, nici londonezii.Nu mai conteaza ca „driverii” unora din ele stau cu chirie intr-o garsoniera vai de ea. Masina conteaza. Masina e la vedere. Masinaagata femei, nu tu care esti un gras puhav.Punct.

8. Obsesia carnii din congelator

Cu toate ca au trecut 20 de ani de cand gasesti sute de feluri de carnesi la 4 dimineata, romanul inca isi mai incarca pana la refuzcongelatorul. Sa fie acolo. Cine stie…

 

 9. Obsesia celulara

Pentru roman, telefonul mobil reprezinta un „statement”. Am vazutvanzatoare în magazinul Big care aveau telefon de 3 ori mai scump caal meu, desi eu poate castig de 30 de ori mai mult. Asta e un mare mister. Cum ajunge un om cu un salariu de 10 milioane sa aiba un mobil de 20 de milioane? Si sa dea beep cu el!!!!!!!

 

10. Obsesia „daca ala nu face, de ce sa fac eu?”

Asta de obicei e completata si cu o doza de mandrie: „Ce? Sunt mai prost?!” DA!!!

foto: reportervirtual.ro 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________