21 January 2018

Top 10 oportunitati pentru a-ti amenaja o pensiune turistica__________________________________________________________________________________

 

Tara noastra nu castiga foarte mult din turism. De ce? pentru ca nu exploatam aceasta ramura a economiei noastre. Romania are niste locuri superbe care nu pot fi gasite in alta parte, iar strainii care vin pe la noi raman placut surprinsi de aceasta tara. Insa avem o mare problema: serviciile. Greu gasesti servicii de calitate la preturi rezonabile. De obicei serviciile lasa de dorit si platesti bani in plus pe ceva care nu te satisface. Dar, din fercire, si aspectul acesta poate fi imbunatatit. Daca aveti capital suficient si va ganditi sa va amenajati o pensiune turistica, ca informez ca aceasta decizie prezinta multe avantaje pe care le veti simti din plin daca stiti cum sa gestionati aceasta afacere.

1. Pozitia geografica

Pozitia geografica este un elemnet extrem de important si trebuie sa constituie cel mai mare avantaj pentru pensiunea dumneavoastra.  Zona trebuie sa aiba un renume de care se bucura turistii romani si straini si sa ofere conditii propice pentru construirea unei pensiuni turistice.

2.  Dorinta de relaxare a turistilor

Deoarece cele mai multe persoane sunt satule de stresul de la servici si de agitatia marilor orase, ele vor cauta sa evadeze din acel mediu intr-un loc unde se pot odihni si relaxa inconjurati de un cadru natural deosebit.

3. Sporturile specifice zonei

Exista diferite categorii de turisti. Unii care prefera schiul, altii pescuitul si tot asa. Daca aveti oportunitatea sa construiti pensiunea intr-o zona de munte unde se practica sporturile de iarna, veti fi surprinsi de multitudinea de turisti care vor veni aici pentru a se bucura de aceste sporturi.

4. Gradul de echipare turistica

In functie de numarul de margarete al pensiunii si de preturile existente, oferta existenta pe segmentul de confort pe care se situeaza pensiunile este diversificata. Astfel exista pensiuni de la 2 la 5 margarete, insa numai dumneavoastra stabiliti diversitatea serviciilor pe care o va avea pensiunea dumneavoastra. Trebuie sa faceti astfel incat calitatea serviciilor sa fie direct proportionala cu pretul pe care il au de platit turistii pentru a beneficia de ele.

5. Crearea de noi locuri de munca

Amenajandu-va o pensiune, puteti ajuta si alte persoane sa castige bani, deoarece pentru buna functionare a pensiunii veti avea nevoie de personal, iar acesta poate fi reprezentat numai de locuitori din zona respectiva.

6. Diversitatea cailor de promovare a pensiunii

Pentru a atrage turisti, pensiunea trebuie promovata, trebuie sa i se faca publicitate. Dar cum? Nimic mai simplu. In ziua de astazi caile de promovare sunt atat de diversificate incat patronul trebuie sa se gandeasca mult inainte de a se hotari pe care dintre ele s-o aleaga. Iata cateva exemple: pliante, reviste, brosuri, cataloage ale diverselor organizatii turistice, pagina de internet, CD publicitar cu galerie foto si prezentare in detaliu a tuturor facilitatilor, promovarea pensiunii si ofertei acesteia in randul corporatiei utilizand e-mailul.

7. Sejururile de studiu pentru agentii de turism

Aceste sejururi  se organizeaza special pentru agentii de turism pentru ca acestia sa cunoasca, nu doar din poze, si pe viu, confortul si facilitatile pensiunii, fiind astfel mai motivati sa propuna clientilor petrecerea unui sejur sau organizarea unei intruniri de afaceri in decorul oferit de pensiune.

8. Un loc de munca relaxant

Cred ca va dati seama ca pensiunea reprezinta locul de munca al proprietarului pensiunii. Deci acesta nu numai ca este inconjurat de cele mai frumoase peisaje, dar are oportunitatea de a cunoaste persoane noi prin intermediul turistilor care vin sa se cazeze la pensiune.

9. Atractiile turistice

Persoanele care vor sa viziteze toate atractiile turistice dintr-o anumita zona sau numai sa petreaca o noapte intr-un loc deosebit, pot alege sa ramana peste noapte intr-o astfel de pensiune. Deoarece numarul zilelor de concediu este foarte mic, turistii de week-end vor alege intotdeauna sa stea numai o noapte la o pensiune din zona de atractie principala.

10. Raport bun calitate-pret

Si acest element poate constitui o oportunitate pentru pensiunea dumneavostra. Desi majoritatea aleg sa reduca preturile doar in extrasezon, cred ca ar fi un plus pentru dumneavostra daca ati pastra un pret convenabil pentru serviciile oferite de pensiune si in varf de sezon. Multi patroni de pensiuni aleg un pret prea mare in schimbul cazarii sau al serviciilor aferente pensiunii, insa va asigur ca turistii vor cauta intotdeauna o locatie de cazare cu un raport bun calitate-pret, asa ca daca nu vreti sa ramaneti fara turisti, fiti mai intelegatori in ceea ce priveste tarifele.

foto: ecomunitate.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________