21 January 2018

Top 10 poveşti uimitoare despre pisici__________________________________________________________________________________

Când nu zgârie uși, miaună, sau atunci când nu le cade părul ori muşcă, pisicile pot fi animale de companie simpatice şi drăguțe. Problema e atunci când nu vor să facă asta. Oricum, atunci când se decid să o facă, poveștile rezultate te pot face să uiți de zgârieturi si de mieunături şi alte lucruri rele. Ei, poate nu toate fac asta, dar există desigur un număr mare care o fac.

 

10. Pisica hoață

Nu, nu e vorba de „pisica pricepută la intrarea nedetectată a spaţiilor”. Această glumă e mai bună decât o friptură aruncată într-un vulcan activ.
În ciuda naturii lor uneori diabolice, pisicile nu vor fura nimic necomestibil. Asta face povestea lui Dusty, din San Mateo şi mai bizară. Din 2007, merge prin casele vecinilor şi fură lucruri, furând în prezent peste 600 de lucruri, majoritatea articole vestimentare. Motanul fură de obicei costume întregi, în loc de o șosetă, să zicem. Proprietarul pisicii a pus cutii, în care pune obiectele furate pentru ca proprietarii să le poată recupera. Se pare că asta i-a permis pisicii să scape ușor cu asta.

 

9. Pisica şi ursul brun

Unii proprietari de pisici refuză să le taie gheruţele, deoarece se tem că pisicile vor fi lipsite de apărare în faţa altor animale. Exista totuși dovezi care arată contrarul, unele pisici nu se vor abține să nu intre în belele şi să lupte. Așa s-a întâmplat şi in 2006, în West Milford, New Jersey, când o pisică tigrată portocalie, fără gheare, pe nume Jack, a urmărit un urs brun (care cu siguranța avea gheare), până sub un copac, pentru a-l îndepărta din curtea ei. Acel urs este probabil încă la terapie, din cauza abuzului din partea altor urşi.

 

8. Pisica care a salvat viața unui bebeluș

Urmează cea mai fericită poveste, care include o pisică şi un bebeluș. În aprilie 2006, la ușa unei case, în Cologne, Germania, o pisică a început să miaune şi să zgârie uşa. Când proprietarii au ieșit să vadă despre ce e vorba, au găsit un bebeluș abandonat care stătea cu o pisică. Copilul ar fi putut muri de hipotermie dacă ar fi fost lăsat acolo până dimineața. Nici urmă de părinţi şi era foarte puțin probabil ca pisica să poată adopta copilul.

 

7. O pisică – mai mulți pitbuli

Câinii pitbull sunt cunoscuți ca niște amenințări ale echipelor S.W.A.T., dar ocazional, o pisică descurcăreață, e bine să se ocupe de ei. Foarte rar, e de ajuns. Puţini oameni au învățat această lecție mai bine decât Sophie Thomas, în vârstă de 97 de ani, rezident în Harrison, Michigan, în 2010. Un grup de 4 câini pitbul, au atacat-o în curtea sa, în timp ce se ocupa de grădinărit şi au muşcat-o suficient încât să îi fie frică pentru tot restul vieții. Apoi pisica ei, pe bună dreptate numita Tigru, a sărit in mijlocul câinilor şi i-a îndepărtat de lângă Thomas. Când au plecat câinii, ea a plecat în casă şi şi-a spălat rănile, gândindu-se că acei câini l-au omorât pe Tigru, dar pisica s-a întors acasă nevătămată.

 

6. Dixie, pisica dispărută

Știm cu toții cât de independente sunt pisicile ca animale de companie, dar pisica Dixie duce asta la o nouă extremă. Această felină din Birmingham, Anglia, a fost declarată moartă, proprietarilor ei în 1999, după un accident de mașină, dar corpul ei nu a fost găsit niciodată. Asta pentru că pisica nu era moartă şi a trăit pe cont propriu timp de 9 ani, care e în medie cea mai mare durată de viață a unei pisici. În acest timp şi atunci când a fost înapoiată proprietarilor ei în 2008, nu a devenit sălbatică, proprietarii ei spunând că era la fel ca înainte de plecare. Se pare ca Dixie a făcut un fel de aranjament ca să poată să dispară pentru o vreme.

 

5. Nu poți ucide o pisică cu focul

Pisicile nu doar salvează bebeluşii din frig sau femeile în vârsta de câini. Uneori se salvează singure din foc, care devastează casele în care se ascund. În cazul unui incendiu, motanul supraviețuitor numit Chase, a găsit o metoda de supraviețuire şi anume, să se ascundă în spatele unui aragaz. Vă puteți imagina cât de îngrozitor a fost? Până şi o mașină de spălat poate speria o pisică destul de mult, dar imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă aragazul ar fi fost aprins.

 

4. Pisica şi crocodilii

Acest videoclip filmat în 2010, în Louisiana poate e cel mai neglijent videoclip în care apare o pisică. Proprietarii pisici au stat şi au filmat acest videoclip amuzându-se, în timp ce pisica se înfrunta cu un crocodil. Desigur, nu e vorba de un crocodil atât de mare, dar totuși e vorba de un crocodil. De asemenea, atunci când a mai apărut un al doilea crocodil, amândoi ar fi avut suficientă putere să înghită pisica dintr-o înghițitură. Dar ce e şi mai de neiertat, e faptul cum stătea cealaltă pisică, destul de departe pentru a putea fi de ajutor, în timp ce un alt membru din aceeași specie trebuie să înfrunte doi crocodili.

 

3. Pisica care a sunat la 112

Cea de-a treia şi de departe cea mai bună poveste din 2006, o să ne arate ceva minunat, ce s-a întâmplat pisicilor din lume în acel an. În această poveste, un rezident din Columbus, Ohio, pe nume Gary Rosenhein, a suferit un atac de cord, iar la urgenţe a fost primit un apel. Când au ajuns la casa acestuia, l-au găsit pe Tommy, o pisică, la telefon. Serviciul de urgenţă a raportat că Tommy ar fi format din greșeală 112 pentru a cere ajutor pentru stăpânul lui. Tommy a fost probabil ajutat de faptul că stăpânul lui avea un buton de comandă rapidă pentru urgenţe, dar totuși este ceva la care nu te aștepți de la o pisică în asemenea circumstanțe.

 

2. Pisicile sovietice merg la război

Începând din septembrie 1941, după ce naziștii au invadat Uniunea Sovietică, au pus orașul Leningrad sub asediu. Acesta era un oraș locuit de 3 milioane de oameni şi asediul distructiv a durat până în 1944. Produsele alimentare erau pe terminate şi șobolanii erau o amenințare reală pentru supraviețuirea orașului. Așa că Armata Roșie a trimis 5000 de pisici în zonele învecinate, permițându-le probabil să mănânce doar șobolanii pe care îi puteau prinde. Operațiunea a fost un succes major şi așa au apărut statui de pisici în jurul orașului.

 

1. Pisica care a salvat proprietarul în ziua în care a fost adoptată

Daca îți iei o pisică în speranța că într-o zi îţi va salva viața şi că vei ajunge la știrile locale, trebuie să îţi dai seama că probabil va trece mult timp până să se întâmple de fapt asta. Totuși, unii dintre cei care adoptă pisici au noroc, așa cum a avut Amy Jung, din Sturgeon’ Bay, Wiconsin. A suferit un şoc diabetic în timp ce dormea, într-o noapte din februarie 2012, în aceeași zi în care adoptase două pisici. Una dintre ele, pe nume Pudding, a trezit-o pe Jung, atunci când i-a mieunat lângă faţă şi apoi a muşcat-o. Când fiul ei nu a răspuns strigatelor ei de ajutor, Pudding a mers la el şi l-a trezit ca să poată suna la urgenţe. Să sperăm că după această faptă din prima zi, numele ei a fost schimbat în orice altceva în afară de „Budincă”.

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________